«Έδωσε το στίγμα του ο Άρης»

Την επιβλητική παρουσία του Άρη στο Λιγκ Καπ, μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, σχολίσε ο Γιώργος Γιάτσης, τονίζοντας πως οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται σε μεταβατική περίοδο.

Τους στόχους του Άρη στη φετινή Volleyleague σχολίασε ο Γιώργος Γιάτσης, υπογραμμίζοντας πως η νίκη επί του ΠΑΟΚ στο Λιγκ Καπ έδωσε το στίγμα της ομάδας.

Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» αναφέρθηκε στις δυσκολίες που πέρασε η ομάδα, στα φαβορί για τον φετινό τίτλο, αλλά και στην αναμέτρηση της πρεμιέρας κόντρα στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά:
«Με αυτή την επιτυχία στο Λιγκ Καπ δώσαμε το στίγμα μας για τη σεζόν που αρχίζει χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να κάτσουμε πάνω σε αυτή. Ήταν δύο αγώνες που τους βλέπαμε ως προετοιμασία. Ήταν ένα θαύμα αν αναλογιστούμε πως η ομάδα μας ήταν ακόμα ανέτοιμη, καθυστερήσαμε να κάνουμε μεταγραφές και είμαστε η μόνη ομάδα με έναν ξένο. Το πρωτάθλημα είναι διαφορετική ιστορία. Είναι ένας μαραθώνιος και έχει άλλη πίεση και άλλη διαχείριση».

Ποιο είναι το χαρακτηριστικό της νέας ομάδας του Άρη;
«Επιλέξαμε να ποντάρουμε πάνω σε έμπειρους Έλληνες παίκτες που έχουν να πουν και να αποδείξουν πολλά στο γήπεδο. Με τον ΠΑΟΚ έβγαλαν εγωισμό και πάθος. Τον ίδιο χαρακτήρα περιμένω να δείξουμε σε όλο το πρωτάθλημα. Ξέρω πως θα είναι δύσκολο και εξαντλητικό το εγχείρημα αλλά η ομάδα έδειξε το μέταλλο της και τη δυναμική της. Εάν το επιτρέψουν και τα οικονομικά και έχουμε βοήθειες στο μέλλον θα είναι το ιδανικό».

Ποιος είναι ο στόχος σας στο πρωτάθλημα;
«Ο Άρης διανύει μία δύσκολη και θέλω να πιστεύω μεταβατική περίοδο. Συνεπώς δεν υπάρχουν πλάνα πρωταθλητισμού, αλλά συντήρησης και παραμονής στη κατηγορία. Στόχος η παραμονή, αν είναι δυνατόν με άνεση και αξιοπρέπεια. Εκτός του ότι τα πράγματα είναι περιορισμένα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε έντονο συναγωνισμό. Δεν υπάρχει ξεγραμμένη ομάδα στη κατηγορία».

Το φαβορί για τον τίτλο ποιος είναι;
«Λέμε ο Ολυμπιακός ότι είναι φαβορί, αλλά στο βόλεϊ όποιος έχει σωστή και πειθαρχημένη τακτική μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Εκτός αυτού πολλοί παράμετροι θα παίξουν ρόλο γι αυτό θέλω να αποφύγω προβλέψεις και εκτιμήσεις τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα».

Επομένως τα πάντα είναι ανοικτά για όλες τις θέσεις;
«Πιστεύω πως ναι. Ειδικά όταν η ομάδα μου κερδίζει μία ομάδα που όλοι την αποκαλούν φαβορί γιατί να μην ελπίζουν όλοι για όλες τις θέσεις. Αυτό είναι που θα κάνει και το νέο πρωτάθλημα πολύ ξεχωριστό. Πιστεύω πως θα είναι ακόμα πιο έντονο, πιο δυνατό και πιο ανταγωνιστικό από το περσινό».

Στη Μίκρα θα έχει κόσμο ο Άρης;
«Περιμένω να έχουμε καλή και κόσμια υποστήριξη από τους οπαδούς του Άρη και του βόλεϊ. Η παρουσία του κόσμου δίνει πνοή στους αθλητές και σε όλους εμάς. Παίζουμε για τον κόσμο, τον βολεϊκό εγωισμό μας και μας ευχαριστεί όταν νιώθουμε ότι παρουσιάζουμε ωραίο θέαμα ανεξάρτητα πολλές φορές και από το ίδιο το αποτέλεσμα».

Πως βλέπεις το ντέρμπι με την ΑΕΚ;
«Με λύπη μου βλέπω πως η ΑΕΚ έχει άλλου είδους προβλήματα. Δεν είμαι της λογικής “ο θάνατος μου η ζωή μου”. Μακάρι η ΑΕΚ να κατέβει σωστή και έτοιμη ώστε να γίνει ωραίο παιχνίδι. Και μη νομίζετε. Αυτή η αβεβαιότητα που δεν ξέρουμε τη σύνθεση του αντιπάλου δε μας βοηθάει να ετοιμάσουμε την τακτική μας. Σίγουρα θα γίνει ένα σκληρό παιχνίδι και θα ήταν σημαντικό να πάρουμε βαθμούς».

To Top