Αγγέλου: “Δεν πετύχαμε τον στόχο μας, προσπαθούμε να μάθουμε από τους μεγάλους και να χτίσουμε σ΄ αυτό”

Ο Βαγγέλης Αγγέλου υποστήριξε πως η εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό για τη συνέχεια.

Ο τεχνικός του Άρη ξεκίνησε λέγοντας: “Ξέρουμε πως η πρώτη φάση της Ευρωλίγκας είναι για τις μεγάλες ομάδες μια περίοδος προετοιμασίας για τον επόμενο γύρο γιατί πολλές απ’ αυτές είχαν παίκτες στο Ευρωμπάσκετ. Εμείς είχαμε βάλει στόχο να πετύχουμε 70 πόντους. Ξέραμε ότι ο Παναθηναϊκός θα πάει σε σετ παιχνίδι για να μπορέσει να ξεκουραστεί. Απαραίτητη προϋπόθεση για να σκοράρουμε 70 πόντους ήταν η σχέση ασίστ-λάθη και δουλέψαμε σ’ αυτό. Στην Ευρώπη είναι θέμα εμπειρίας που παίζεται από 28χρονους αστέρες και ταλαντούχους παίκτες με υψηλά κασέ. Είχαμε στο πρώτο ημίχρονο 34 πόντους με 11 λάθη και στο δεύτερο 25 πόντους με εννιά λάθη. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια”.

Πρόσθεσε πως “οι αλλαγές στην άμυνα ήταν θέμα εμπειρίας. Προσπαθήσαμε να παίξουμε έτσι, αλλά είχαμε χαμηλό εγκεφαλικό ποσοστό. Κάναμε πολλά λάθη και δεν τα καταφέραμε. Αυτά τα παιχνίδια δείχνουν την απόσταση που χωρίζουν τις ομάδες στο μισό γήπεδο. Κατά πόσο θα μάθουμε από αυτά τα παιχνίδια, εξαρτάται από το κίνητρο και την διάθεση”.

Σε ερώτηση γιατί δεν χρησιμοποίησε στο δεύτερο ημίχρονο τον Ζήση Σαρικόπουλο που είχε πολύ καλή απόδοση στο πρώτο απάντησε: «Γιατί και ο κ. Πεδουλάκης δεν χρησιμοποίησε τον Μπατίστ».

Κατέληξε λέγοντας πως «προσπαθούμε να παίξουμε ένα μπάσκετ και ουσιαστικά μαθαίνουμε από τους μεγάλους. Χρειάζεται αυτοπεποίθηση και ευθύνη, για να έρθει η υπευθυνότητα και ο επαγγελματισμός. Θέλουμε να χτίσουμε σ’ αυτό».

To Top