Καραμανλής στο PRESSARIS: «Πρωτοπόρος ο Άρης, εξαπλώνεται! Ανοίγουν τα φτερά τους οι ακαδημίες»

Ο Άρης εξαπλώνεται! Η νέα συνεργασία των ακαδημιών του Άρη με την ομάδα της Καστοριάς, έφερε στο φως μια σημαντική προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι των κιτρινόμαυρων, για το… μέλλον του συλλόγου. Ο Δημήτρης Καραμανλής υπεύθυνος των ακαδημιών μίλησε γι αυτήν την προσπάθεια στο PRESSARIS.

Πώς ξεκίνησε η πρωτοβουλία με τις άλλες ακαδημίες;

«Ο Άρης πρέπει να είναι εξωστρεφής και οι ακαδημίες να ανοίξουν τα φτερά τους, ώστε να εξαπλωθούν σε όλη την Βόρεια Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα και τον κόσμο. Ήταν δική μου επιθυμία».

Τι επιδιώκεται από αυτές τις συνεργασίες;

«Μέσα από αυτές τις συνεργασίες και εμείς ως σύλλογος, ως Αρης βελτιώσουμε το υλικό μας αλλά και οι άλλες ομάδες παίρνουν την γνώση και την εμπειρία μας».

Μεγάλο στοίχημα οι ακαδημίες και η λάμψη στο όνομα του Άρη…

«Ναι, μια και γίνεται μια μεγάλη και σοβαρή προσπάθεια στις ακαδημίες του Αρη εδώ και δυο χρόνια. Είναι ένα πραγματικό στολίδι για τον σύλλογο. Αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα στα τουρνουά που παίζουμε. Πιστεύω ότι είμαστε μια από τις καλύτερες ακαδημίες της Ελλάδας και αυτό το λένε οι αντίπαλοι και όχι εμείς. Αυτό αποδεικνύει βέβαια και εισροή των παιδιών αλλά και οι γονείς που είναι πολύ ευχαριστημένοι από την δουλειά που γίνεται».

Το θέμα των γηπέδων είναι όμως βασικό για τις ακαδημίες…

«Κάποια στιγμή πρέπει να αποκτήσουμε τα δικά μας γήπεδα. Ωστόσο, για να γνωρίζει όλος ο κόσμος οι ακαδημίες μας δεν υστερούν σε γήπεδα γιατί έχουμε το γήπεδο με χόρτο στα ΤΕΦΑΑ, ενώ προπονούμαστε και γήπεδα των Planet».

Στόχος είναι η μελλοντική ενίσχυση της μεγάλης ομάδας;

«Φυσικά. Από εκεί ξεκινάμε. Υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές και το δείχνουν στα διάφορα τουρνουά. Και εμάς ο στόχος μας είναι να φέρουμε παίκτες που στο μέλλον να μπορέσουν να στελεχώσουν την ανδρική ομάδα».

Το 3ο τουρνουά στην μνήμη του Άγγελου Τσιπούρα είναι προ των πυλών. Υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες;

«Οφείλω να επισημάνω ότι νιώθουμε κάθε φορά συγκινημένοι. Το πρώτο τουρνουά ‘Άγγελος Τσιπούρας’ πραγματοποιήθηκε το 2014, όταν μπήκα και εγώ έφορος στις ακαδημίες. Ήταν μια ιδέα του Παναγιώτη Αλεξιάδη, δείγμα του DNA του συλλόγου. Πιστεύω ότι θα συνεχιστεί και από τους επόμενους για ένα παιδί που αγωνίστηκε στις ακαδημίες του Αρη. Εκτός απροόπτου θα γίνει μια πολύ ωραία εκδήλωση στις 28-29 Νοεμβρίου στο ‘Κλεάνθης Βικελίδης’, με την είσοδο ελεύθερη. Ο Άγγελος είναι για εμάς ζωνταντός, βρίσκεται στην καρδιά όλων των Αρειανών».

 

Tags

Σχετικά: Γιώργος Τότσικας

Μια αγγελία «ζητούνται συνεργάτες για τους αγώνες της ΕΠΣΜ» στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» την άνοιξη του 1987 αποτέλεσε την αφορμή. Το… μικρόβιο, άλλωστε, υπήρχε πολλά χρόνια πριν.
Δάσκαλοι τότε ο Δημήτρης Μπούζας και ο Σαράντης Πανταζής, αντί να τον στείλουν… σπίτι του, τον άφησαν να συνεχίσει το… ταξίδι. Εκείνος αναγκάστηκε να αφήσει την σχολή Οικονομικών και Νομικών επιστημών του ΑΠΘ στο δεύτερο έτος, για να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία, γι αυτό δηλαδή που έγραφε από μικρό παιδί στις εκθέσεις του με θέμα «τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις».
Τι ταξίδι κι αυτό…
Από την Εθνικής Αντίστασης και τα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στην… αντίσταση του αθλητικού τύπου της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στη δημιουργία της «Αθλητικής Μακεδονίας Θράκης» το 1991. Σχεδόν εννιά χρόνια μετά, βρέθηκε στο… «πανεπιστήμιο» των εφημερίδων «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», εκεί όπου ήταν μέχρι τον Ιανουάριο του 2012.
Μέχρι πρόσφατα τον διαβάζαμε στο αθλητικό τμήμα της εφημερίδας «Δημοκρατία».
Η πρώτη ραδιοφωνική απόπειρα έγινε πριν πολλά χρόνια στο «Πανόραμα 86», μια από τις τολμηρές προσπάθειες της πόλης εκείνη την εποχή, με βασικό τότε σχολιαστή τον Γιώργο Κούδα. Συνέχισε στον «Α103», μετά στο «Αθλητικό Μετρόπολις» με την εκπομπή «Metrosport» μέχρι και το 2000, για να επιστρέψει στον «Α103».
Στα τηλεοπτικά είχε… άγνοια κινδύνου όταν στις αρχές της δεκαετίας του ’90 δοκίμασε (για δυο χρόνια παρακαλώ…) στο ελεύθερο ρεπορτάζ για τον «ΑΝΤ1», αλλά τελικά προτίμησε από το να ασχολείται με τα… εγκλήματα τιμής, να περάσει στα… all time classic εγκλήματα των… διαιτητών και τις… απιστίες της «στρόγγυλης θεάς»!
Βρέθηκε από τις πρώτες μέρες της έναρξής του στο συνδρομητικό κανάλι Novasports (Filmnet τότε) το 1994, όπου παρέμεινε μέχρι και το 2000. Το 2009 τον είδαμε στους αγώνες μπάσκετ του Άρη σε ΑΝΤ1 και «Makedonia TV» και την περίοδο 2010-11 στην εκπληκτική ευρωπαϊκή πορεία των κίτρινων στο Γιουρόπα λιγκ στον ΑΝΤ1. Παράλληλα, κάλυπτε το ρεπορτάζ του Άρη και σχολιογραφούσε στο The Player.
Ο Γιώργος Τότσικας γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1968 στη Θεσσαλονίκη.

768x90-2


POLLS

Δημοσκόπηση PRESSARIS: Ποια από τις νέες φανέλες σας αρέσει περισσότερο;
Αποτελέσματα
Loading ... Loading ...

Follow Us