Απίστευτα λεφτά από FIFA σε Γαλλία και Κροατία!

Γαλλία και Κροατία δεν έφτασαν μόνο στον τελικό του Μουντιάλ, αλλά θα… χρυσωθούν από την FIFA, εισπράττοντας τρελά ποσά!

Tο Παγκόσμιο Κύπελλο ολοκληρώθηκε με τη Γαλλία να ανεβαίνει για δεύτερη φορά στην ιστορία της στην κορυφή του κόσμου, ενώ οι φιναλίστ Κροάτες έκαναν την υπέρβαση φτάνοντας έως τον τελικό έχοντας δώσει τρεις παρατάσεις!

Φυσικά τα εκατομμύρια που βάζει η FIFA στα ταμεία της από τη διοργάνωση είναι… αμέτρητα και γι΄ αυτό δίνει τεράστια πριν στις ομάδες που συμμετέχουν στα τελικά του Μουντιάλ και ειδικά σε εκείνες που φτάνουν έως το τέλος. Συνολικά η Παγκόσμια Ομοσπονδία είχε προϋπολογίσει το ποσό των 400 εκατ. δολαρίων, περίπου δηλαδή 340 εκατ. ευρώ!

Η πρωταθλήτρια Γαλλία θα εισπράξει 38 εκατ. δολάρια, δηλαδή 32,5 εκατ. ευρώ, ενώ οι Κροάτες θα λάβουν 28 εκατ. δολάρια (περίπου 24 εκατ. ευρώ). Από εκεί και πέρα στο Βέλγιο αναλογούν 24 εκατ. δολάρια, ενώ στην 4η Αγγλία 22 εκατομμύρια.

Από εκεί και πέρα ενδεικτικό είναι πως μέχρι και ο Παναμάς, η χειρότερη ομάδα του τουρνουά, θα λάβει 10,5 εκατ. δολάρια!

Τα καλά νέα έρχονται και για τους παίκτες της Γαλλίας, καθώς ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της χώρας είχε υποσχεθεί το 30% του πριμ! Αυτό σημαίνει πως κάθε «τρικολόρ» θα λάβει 500.000 ευρώ, με τον Κιλιάν Μπαπέ να έχει κάνει γνωστό πως το συγκεκριμένο πριμ θα το διαθέσει σε φιλανθρωπίες.

To Top