Από «καθρεφτάκια στους ιθαγενείς και θα…» χόρτασε ο Άρης και η Θεσσαλονίκη, κύριε Κοντονή

Ήρθε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής στη Θεσσαλονίκη για να εγκαινιάσει μια… κάτι σαν αθλητική έκθεση στην πλέον υποβαθμισμένη και αδικημένη πόλη της Ελλάδας και φυσικά δεν είπε τίποτα… 

Έκανε τη βόλτα του στο περίπτερο, όπου φιλοξενούνται οι εκθέτες, έβγαλε μερικές φωτογραφίες, θυσία στην «επικαιρότητα των 15’… » και έφυγε με «ψηλά το κεφάλι», μοιράζοντας επί της ουσίας «καθρεπτάκια στους ιθαγενείς» και «θα» του τύπου «θα υπάρξει κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο» ή «θα υπάρχει ισονομία» (αναφερόμενος προφανώς στο θέμα που καίει και τον Άρη).

Μια από τα ίδια δηλαδή από έναν (συμπαθή κατ’ άλλα) πολιτικό που έρχεται στην Θεσσαλονίκη… καταναγκαστικά, απλά για να βγει η υποχρέωση.

Ο Άρης τα τελευταία χρόνια βίωσε στο πετσί του δεκάδες αδικίες, αιμορραγώντας οικονομικά, παραγοντικά, χάνοντας οπαδούς, βιώνοντας ηθικό διωγμό. Θα αρκούσε το περσινό παράδειγμα που ξεγυμνώνει την (επιεικώς…) στάση Πόντιου Πιλάτου (ή μήπως εσκεμμένης αδιαφορίας;) από τον κ. Κοντονή, όταν πραξικοματικά δεν συμμετείχε σε μπαράζ η ομάδα…

Έχει χορτάσει λοιπόν από λόγια και θα. Περιμένει τουλάχιστον φέτος από την αθλητική ηγεσία της χώρας, από τον Κοντονή, τον Συναδινό, τους βουλευτές της Θεσσαλονίκης (υπάρχουν;) να σκύψουν στο πρόβλημα, να δώσουν λύσεις και να αφήσουν στο συρτάρι τα κάθε είδους «καθρεπτάκια» και «θα». Χορτάσαμε.

Φυσικά υπάρχουν ευθύνες και στους παράγοντες του Άρη, όλα αυτά τα χρόνια… Τις έχουμε υπογραμμίσει, με ειλικρίνεια και αυστηρή κριτική. Ακόμη και χθες… Εκτός από τον πρόεδρο του ΑΣ Άρης Γιάννη Ψηφίδη που επί της ουσίας ήταν παρών-απών, ο σύλλογος ήταν ουσιαστικά εξαφανισμένος σε επίπεδο παραγόντων. Εκτός κι αν έχουν προχωρήσει τόσο μπροστά οι παράγοντες του Άρη, που απλά αγνόησαν, την ούτως ή άλλως περιορισμένης εμβέλειας και δυναμικής Έκθεση… 

Σχετικά: Γιώργος Τότσικας

Μια αγγελία «ζητούνται συνεργάτες για τους αγώνες της ΕΠΣΜ» στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» την άνοιξη του 1987 αποτέλεσε την αφορμή. Το… μικρόβιο, άλλωστε, υπήρχε πολλά χρόνια πριν.
Δάσκαλοι τότε ο Δημήτρης Μπούζας και ο Σαράντης Πανταζής, αντί να τον στείλουν… σπίτι του, τον άφησαν να συνεχίσει το… ταξίδι. Εκείνος αναγκάστηκε να αφήσει την σχολή Οικονομικών και Νομικών επιστημών του ΑΠΘ στο δεύτερο έτος, για να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία, γι αυτό δηλαδή που έγραφε από μικρό παιδί στις εκθέσεις του με θέμα «τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις».
Τι ταξίδι κι αυτό…
Από την Εθνικής Αντίστασης και τα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στην… αντίσταση του αθλητικού τύπου της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στη δημιουργία της «Αθλητικής Μακεδονίας Θράκης» το 1991. Σχεδόν εννιά χρόνια μετά, βρέθηκε στο… «πανεπιστήμιο» των εφημερίδων «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», εκεί όπου ήταν μέχρι τον Ιανουάριο του 2012.
Μέχρι πρόσφατα τον διαβάζαμε στο αθλητικό τμήμα της εφημερίδας «Δημοκρατία».
Η πρώτη ραδιοφωνική απόπειρα έγινε πριν πολλά χρόνια στο «Πανόραμα 86», μια από τις τολμηρές προσπάθειες της πόλης εκείνη την εποχή, με βασικό τότε σχολιαστή τον Γιώργο Κούδα. Συνέχισε στον «Α103», μετά στο «Αθλητικό Μετρόπολις» με την εκπομπή «Metrosport» μέχρι και το 2000, για να επιστρέψει στον «Α103».
Στα τηλεοπτικά είχε… άγνοια κινδύνου όταν στις αρχές της δεκαετίας του ’90 δοκίμασε (για δυο χρόνια παρακαλώ…) στο ελεύθερο ρεπορτάζ για τον «ΑΝΤ1», αλλά τελικά προτίμησε από το να ασχολείται με τα… εγκλήματα τιμής, να περάσει στα… all time classic εγκλήματα των… διαιτητών και τις… απιστίες της «στρόγγυλης θεάς»!
Βρέθηκε από τις πρώτες μέρες της έναρξής του στο συνδρομητικό κανάλι Novasports (Filmnet τότε) το 1994, όπου παρέμεινε μέχρι και το 2000. Το 2009 τον είδαμε στους αγώνες μπάσκετ του Άρη σε ΑΝΤ1 και «Makedonia TV» και την περίοδο 2010-11 στην εκπληκτική ευρωπαϊκή πορεία των κίτρινων στο Γιουρόπα λιγκ στον ΑΝΤ1. Παράλληλα, κάλυπτε το ρεπορτάζ του Άρη και σχολιογραφούσε στο The Player.
Ο Γιώργος Τότσικας γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1968 στη Θεσσαλονίκη.

768x90-2


POLLS

Δημοσκόπηση PRESSARIS: Ποια από τις νέες φανέλες σας αρέσει περισσότερο;
Αποτελέσματα
Loading ... Loading ...

Follow Us