Το «πωλητήριο» Καρυπίδη, η αναμονή για την 3η θέση και το ραγισμένο γυαλί με τον κόσμο

Ο Θόδωρος Καρυπίδης είναι αυτή τη στιγμή ο ρυθμιστής των εξελίξεων για την «επόμενη μέρα» του Άρη, κατέχοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ (τυπικά η αδελφή του, αλλά ο ίδιος δεν παύει να είναι το «αφεντικό» του ποδοσφαιρικού συλλόγου).

Υπό το βάρος της αποτυχημένης αγωνιστικά χρονιάς και την απώλεια μιας εκ των δυο πρώτων θέσεων που οδηγούν στη Σούπερ λίγκα, αλλά και των έντονων αντιδράσεων που μοιραία επακολούθησαν, έκανε μια πρώτη δημόσια τοποθέτηση το απόγευμα της Τρίτης.

Ο ίδιος μέχρι τώρα είχε να επιδείξει πράξεις: άνοδο της ομάδας στη Γ’ εθνική, μετά από μια χρονιά φιάσκο, καταβολή 1.200.000 ευρώ για το νέο μετοχικό κεφάλαιο, σύσταση νέας ΠΑΕ χωρίς χρέη και παρά τις «σειρήνες» περί αντιθέτου, δημιουργία ενός ρόστερ με ποδοσφαιριστές που είχαν έντονη παρουσία στη μεγάλη κατηγορία, επαναλειτουργία στοιχειωδών δεδομένων για μια ποδοσφαιρική εταιρία, όπως π.χ. η μπουτίκ.

Αυτές οι πράξεις ήταν τα ηθικά πλεονεκτήματά του, τα ατού του, που έδωσαν πίστωση χρόνου και ελπίδα, μέχρι την ολοκλήρωση της φετινής αγωνιστικής χρονιάς, όπου η άνοδος δεν ήρθε. Αποτέλεσμα είναι ο Άρης να έχει βυθιστεί στη δίνη της αβεβαιότητας και της σκληρής κριτικής, με μοναδική χαραμάδα το (εάν και εφόσον προκύψει) το «σωσίβιο» της 3ης θέσης.

Στην πρώτη αυτή δημόσια τοποθέτησή του, δεν είπε πάρα πολλά ο Καρυπίδης, πέρα από μια αυτονόητη ανάληψη των ευθυνών, ενώ εξέφρασε την θέλησή του να έχει το τιμόνι του συλλόγου στη Football League, δηλώνοντας πάντως «ανοιχτός» να πουλήσει, αρκεί να υπάρξει οποιαδήποτε σοβαρή επενδυτική πρόταση.

Επίσης, ουσιαστικά ομολόγησε ότι περιμένει να εξαντλήσει το «χαρτί» της ανόδου, μέσω της 3ης θέσης, γι αυτό άλλωστε έδωσε εντολή στην νομική ομάδα του Ανδρέα Μαλάτου να «ξεσκονίσει» ό,τι αφορά την υπόθεση αυτή και μπορεί να φέρει τον Άρη στη μεγάλη κατηγορία από το παράθυρο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα γυαλί που έχει ραγίσει και αφορά την σχέση του με τον κόσμο του Άρη και τη δυσπιστία-δυσαρέσκεια απέναντι του. Το παραδέχθηκε κι ο ίδιος αναφερόμενος σε «απογοήτευση και θυμό», αντιδράσεις που αντιλαμβάνεται.

Αυτό το ραγισμένο γυαλί είναι σήμερα ένα σημαντικό αρνητικό σημείο για να προχωρήσει ο Άρης και ο ίδιος ο Καρυπίδης. Για να ξανακολλήσει, χρειάζεται να πείσει με τις απαντήσεις του -που όπως υποσχέθηκε θα αναπτύξει αναλυτικά- με το εάν διαθέτει σχέδιο, χρήματα και φυσικά με τις πράξεις του, ειδικά τώρα «που έμαθε πώς παίζεται το παιχνίδι» , όπως είπε ο ίδιος.

Αποστολή δύσκολη, αλλά εκ των πραγμάτων επιβεβλημένη, εκτός κι αν δρομολογηθούν οι διαδικασίες της «πώλησης».

Το καλοκαίρι που μας έρχεται σίγουρα αναμένεται θερμό…

Tags

Σχετικά: Γιώργος Τότσικας

Μια αγγελία «ζητούνται συνεργάτες για τους αγώνες της ΕΠΣΜ» στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» την άνοιξη του 1987 αποτέλεσε την αφορμή. Το… μικρόβιο, άλλωστε, υπήρχε πολλά χρόνια πριν.
Δάσκαλοι τότε ο Δημήτρης Μπούζας και ο Σαράντης Πανταζής, αντί να τον στείλουν… σπίτι του, τον άφησαν να συνεχίσει το… ταξίδι. Εκείνος αναγκάστηκε να αφήσει την σχολή Οικονομικών και Νομικών επιστημών του ΑΠΘ στο δεύτερο έτος, για να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία, γι αυτό δηλαδή που έγραφε από μικρό παιδί στις εκθέσεις του με θέμα «τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις».
Τι ταξίδι κι αυτό…
Από την Εθνικής Αντίστασης και τα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στην… αντίσταση του αθλητικού τύπου της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στη δημιουργία της «Αθλητικής Μακεδονίας Θράκης» το 1991. Σχεδόν εννιά χρόνια μετά, βρέθηκε στο… «πανεπιστήμιο» των εφημερίδων «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», εκεί όπου ήταν μέχρι τον Ιανουάριο του 2012.
Μέχρι πρόσφατα τον διαβάζαμε στο αθλητικό τμήμα της εφημερίδας «Δημοκρατία».
Η πρώτη ραδιοφωνική απόπειρα έγινε πριν πολλά χρόνια στο «Πανόραμα 86», μια από τις τολμηρές προσπάθειες της πόλης εκείνη την εποχή, με βασικό τότε σχολιαστή τον Γιώργο Κούδα. Συνέχισε στον «Α103», μετά στο «Αθλητικό Μετρόπολις» με την εκπομπή «Metrosport» μέχρι και το 2000, για να επιστρέψει στον «Α103».
Στα τηλεοπτικά είχε… άγνοια κινδύνου όταν στις αρχές της δεκαετίας του ’90 δοκίμασε (για δυο χρόνια παρακαλώ…) στο ελεύθερο ρεπορτάζ για τον «ΑΝΤ1», αλλά τελικά προτίμησε από το να ασχολείται με τα… εγκλήματα τιμής, να περάσει στα… all time classic εγκλήματα των… διαιτητών και τις… απιστίες της «στρόγγυλης θεάς»!
Βρέθηκε από τις πρώτες μέρες της έναρξής του στο συνδρομητικό κανάλι Novasports (Filmnet τότε) το 1994, όπου παρέμεινε μέχρι και το 2000. Το 2009 τον είδαμε στους αγώνες μπάσκετ του Άρη σε ΑΝΤ1 και «Makedonia TV» και την περίοδο 2010-11 στην εκπληκτική ευρωπαϊκή πορεία των κίτρινων στο Γιουρόπα λιγκ στον ΑΝΤ1. Παράλληλα, κάλυπτε το ρεπορτάζ του Άρη και σχολιογραφούσε στο The Player.
Ο Γιώργος Τότσικας γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1968 στη Θεσσαλονίκη.

768x90-2


POLLS

Δημοσκόπηση PRESSARIS: Ποια από τις νέες φανέλες σας αρέσει περισσότερο;
Αποτελέσματα
Loading ... Loading ...

Follow Us