Μια συγγνώμη και η απάντηση που καλείται να δώσει ο Καρυπίδης: υπάρχουν χρήματα και σχέδιο για την «επόμενη μέρα»;

Ο Άρης πρόδωσε φέτος σε όλα τα επίπεδα τον κόσμο του. Διοικητικά και αγωνιστικά. Μετά και το νέο στραβοπάτημα με την Λαμία (εκεί που έπρεπε και για λόγους ηθικής υπεροχής να ταπεινώσει τον αντίπαλο του και δεν το έκανε), δεν ανεβαίνει μαθηματικά, την ώρα που κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά να πει εάν η συζήτηση για την 3η θέση, μπορεί να αποτελέσει «σωσίβιο» ή θα συμπαρασύρει τελικά την ομάδα σε μια χαώδη αβεβαιότητα.

Ηθικά το ελάχιστο που καλούνται Καρυπίδης, προπονητές και παίκτες είναι να ζητήσουν μια συγγνώμη από τον κόσμο. Μια ειλικρινή συγγνώμη για το πικρό ποτήρι που «πρόσφεραν» σε μια χρονιά, όπου η επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία ήταν ο στοιχειώδης στόχος.

Ουσιαστικά και πρακτικά, από κει και πέρα, ανοίγει η συζήτηση για την «επόμενη μέρα». Εκεί που όπως τονίστηκε και χθες, αναζητούνται απαντήσεις και λύσεις.

Τα ερωτήματα που μπαίνουν στο τραπέζι, μπορούν να απαντηθούν μόνο από τον Θόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος είναι ο απόλυτος ρυθμιστής σήμερα των εξελίξεων, όντας ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Άρης. Ήταν ο μόνος πέρσι το καλοκαίρι που έβαλε τα χρήματα που απαιτούνταν για να πάρει την πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ, την ώρα που δεν εμφανίστηκε κανένας άλλος επιχειρηματίας ή επενδυτής.

Τα ερωτήματα λοιπόν είναι συγκεκριμένα: τι θα κάνει ο Καρυπίδης;

Είναι αποφασισμένος να πουλήσει (ουσιαστικά να παραχωρήσει το μάνατζμεντ, αφού τυπικά δεν μπορεί να πουλήσει τις μετοχές) την ΠΑΕ ή όχι (την ώρα φυσικά που οι επενδυτές (sic) είναι γνωστό ότι δεν πέφτουν με… αλεξίπτωτο στο Χαριλάου);

Έχει χρήματα, αλλά και σχέδιο να εγγυηθεί για την «επόμενη μέρα» του συλλόγου;

Είναι δηλαδή σε θέση να λειτουργήσει ώστε ο Άρης να στηθεί σε ένα πλαίσιο που θα τον επαναφέρει και με αξιώσεις στη μεγάλη κατηγορία (έστω και με ακόμη έναν χρόνο καθυστέρησης);

Οφείλει λοιπόν να δώσει απαντήσεις. Με νηφαλιότητα και καθαρό μυαλό. Ξεκάθαρες απαντήσεις, κοιτώντας στα μάτια τον κόσμο και μιλώντας αντρίκεια και με ειλικρίνεια.

 

 

Tags

Σχετικά: Γιώργος Τότσικας

Μια αγγελία «ζητούνται συνεργάτες για τους αγώνες της ΕΠΣΜ» στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» την άνοιξη του 1987 αποτέλεσε την αφορμή. Το… μικρόβιο, άλλωστε, υπήρχε πολλά χρόνια πριν.
Δάσκαλοι τότε ο Δημήτρης Μπούζας και ο Σαράντης Πανταζής, αντί να τον στείλουν… σπίτι του, τον άφησαν να συνεχίσει το… ταξίδι. Εκείνος αναγκάστηκε να αφήσει την σχολή Οικονομικών και Νομικών επιστημών του ΑΠΘ στο δεύτερο έτος, για να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία, γι αυτό δηλαδή που έγραφε από μικρό παιδί στις εκθέσεις του με θέμα «τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις».
Τι ταξίδι κι αυτό…
Από την Εθνικής Αντίστασης και τα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στην… αντίσταση του αθλητικού τύπου της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στη δημιουργία της «Αθλητικής Μακεδονίας Θράκης» το 1991. Σχεδόν εννιά χρόνια μετά, βρέθηκε στο… «πανεπιστήμιο» των εφημερίδων «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», εκεί όπου ήταν μέχρι τον Ιανουάριο του 2012.
Μέχρι πρόσφατα τον διαβάζαμε στο αθλητικό τμήμα της εφημερίδας «Δημοκρατία».
Η πρώτη ραδιοφωνική απόπειρα έγινε πριν πολλά χρόνια στο «Πανόραμα 86», μια από τις τολμηρές προσπάθειες της πόλης εκείνη την εποχή, με βασικό τότε σχολιαστή τον Γιώργο Κούδα. Συνέχισε στον «Α103», μετά στο «Αθλητικό Μετρόπολις» με την εκπομπή «Metrosport» μέχρι και το 2000, για να επιστρέψει στον «Α103».
Στα τηλεοπτικά είχε… άγνοια κινδύνου όταν στις αρχές της δεκαετίας του ’90 δοκίμασε (για δυο χρόνια παρακαλώ…) στο ελεύθερο ρεπορτάζ για τον «ΑΝΤ1», αλλά τελικά προτίμησε από το να ασχολείται με τα… εγκλήματα τιμής, να περάσει στα… all time classic εγκλήματα των… διαιτητών και τις… απιστίες της «στρόγγυλης θεάς»!
Βρέθηκε από τις πρώτες μέρες της έναρξής του στο συνδρομητικό κανάλι Novasports (Filmnet τότε) το 1994, όπου παρέμεινε μέχρι και το 2000. Το 2009 τον είδαμε στους αγώνες μπάσκετ του Άρη σε ΑΝΤ1 και «Makedonia TV» και την περίοδο 2010-11 στην εκπληκτική ευρωπαϊκή πορεία των κίτρινων στο Γιουρόπα λιγκ στον ΑΝΤ1. Παράλληλα, κάλυπτε το ρεπορτάζ του Άρη και σχολιογραφούσε στο The Player.
Ο Γιώργος Τότσικας γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1968 στη Θεσσαλονίκη.

768x90-2


POLLS

Δημοσκόπηση PRESSARIS: Ποια από τις νέες φανέλες σας αρέσει περισσότερο;
Αποτελέσματα
Loading ... Loading ...

Follow Us