Κανείς δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια στα «αγκάθια» της εκκαθάρισης, υποχρέωση του Άρη να τα ξεπεράσει… Έστω και τώρα!

Share This:

Ο Άρης συνειδητοποιεί για μια ακόμη φορά, ότι ο δρόμος του δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Ποτέ δεν ήταν άλλωστε, χρόνια τώρα. Παρά τη γνωστή προσπάθεια… υπνωτισμού ή έστω επιεικώς εφησυχασμού από τους γνωστούς «κωλοτούμπες», η αλήθεια είναι μια και σίγουρα σκληρή: υπάρχουν «αγκάθια» στον δρόμο της εξυγίανσης και της εκκαθάρισης. Τα καμπανάκια έγιναν καμπάνες που ηχούν και επιβάλλουν να βρεθεί ο Άρης με τα μάτια και τα μυαλά ανοιχτά. Σε εγρήγορση…

Δεν προέκυψαν τώρα τα «αγκάθια» αυτά. Ήταν γνωστά από την πρώτη στιγμή, που αποφασίστηκε ο εκούσιος υποβιβασμός. Πέρασαν πάνω από 18 μήνες κι όμως ο Άρης βαδίζει ακόμη στην αβεβαιότητα, αφού σπατάλησε πολύτιμο χρόνο σε εσωτερικούς πολέμους με τη σημαία της εσωστρέφειας και της εμπάθειας, σε πειράματα αλεξιπτωτιστών παραγόντων και… εισαγόμενων σωτήρων της κακιάς ώρας.

Από το φετινό καλοκαίρι μπήκε σε μια νέα βάση με την εμπλοκή του Θόδωρου Καρυπίδη. Το στοίχημα της αγωνιστικής ανόδου έχει κερδηθεί. Είναι τυπική διαδικασία η άνοδος και με βάση όσα έγιναν φέτος στο αγωνιστικό εκτίθενται όλοι εκείνοι που παρουσίαζαν πέρσι φύκια για μεταξωτές κορδέλες… Για το περσινό αγωνιστικό «έγκλημα» πρέπει να λογοδοτήσουν όσοι έριξαν το καράβι στα βράχια. Δεν μπορεί να υπάρξει ομερτά…

Όμως…

Απομένει το στοίχημα της εκκαθάρισης και της επικύρωσης της ανόδου. Υπάρχουν εμπόδια, «αγκάθια»:

  1. Η περίεργη στα όρια της εχθρικότητας τάση μελών της ΕΕΑ, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον υπερβάλλοντα ζήλο της… τηλεδικαστικού Ειρήνης Μαρούπα.
  2. Ο νέος αθλητικός νόμος, ο οποίος ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε και πώς θα ισχύσει.
  3. Η ΕΠΟ που έχει πολλάκις αποδείξει ότι άγεται και φέρεται χωρίς σταθερό πλαίσιο, τη στιγμή που όλη η ποδοσφαιρική νομολογία (αλλά και η ηθική της) είναι διάτρητη.

Σίγουρα είναι σκανδαλώδες να ανεβαίνει με τον ίδιο νόμο η ΑΕΚ και… ξαφνικά να υπάρχει υπερβολική ευαισθησία φέτος που ανεβαίνει ο Άρης.

Σίγουρα επίσης υπάρχουν εμπόδια. Κανείς στον Αρη δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια του. Οφείλουν όμως όλοι να τα ξεπεράσουν. Οφείλουν να βρουν τον τρόπο.

Σχετικά: Γιώργος Τότσικας

Μια αγγελία "ζητούνται συνεργάτες για τους αγώνες της ΕΠΣΜ" στα "ΣΠΟΡ του Βορρά" την άνοιξη του 1987 αποτέλεσε την αφορμή. Το... μικρόβιο, άλλωστε, υπήρχε πολλά χρόνια πριν. Δάσκαλοι τότε ο Δημήτρης Μπούζας και ο Σαράντης Πανταζής, αντί να τον στείλουν... σπίτι του, τον άφησαν να συνεχίσει το... ταξίδι. Εκείνος αναγκάστηκε να αφήσει την σχολή Οικονομικών και Νομικών επιστημών του ΑΠΘ στο δεύτερο έτος, για να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία, γι αυτό δηλαδή που έγραφε από μικρό παιδί στις εκθέσεις του με θέμα "τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις". Τι ταξίδι κι αυτό... Από την Εθνικής Αντίστασης και τα "ΣΠΟΡ του Βορρά", στην... αντίσταση του αθλητικού τύπου της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στη δημιουργία της "Αθλητικής Μακεδονίας Θράκης" το 1991. Σχεδόν εννιά χρόνια μετά, βρέθηκε στο... "πανεπιστήμιο" των εφημερίδων "Μακεδονία" και "Θεσσαλονίκη", εκεί όπου ήταν μέχρι τον Ιανουάριο του 2012. Μέχρι πρόσφατα τον διαβάζαμε στο αθλητικό τμήμα της εφημερίδας «Δημοκρατία». Η πρώτη ραδιοφωνική απόπειρα έγινε πριν πολλά χρόνια στο "Πανόραμα 86", μια από τις τολμηρές προσπάθειες της πόλης εκείνη την εποχή, με βασικό τότε σχολιαστή τον Γιώργο Κούδα. Συνέχισε στον "Α103", μετά στο "Αθλητικό Μετρόπολις" με την εκπομπή "Metrosport" μέχρι και το 2000, για να επιστρέψει στον "Α103". Στα τηλεοπτικά είχε... άγνοια κινδύνου όταν στις αρχές της δεκαετίας του '90 δοκίμασε (για δυο χρόνια παρακαλώ...) στο ελεύθερο ρεπορτάζ για τον "ΑΝΤ1", αλλά τελικά προτίμησε από το να ασχολείται με τα... εγκλήματα τιμής, να περάσει στα... all time classic εγκλήματα των... διαιτητών και τις... απιστίες της "στρόγγυλης θεάς"! Βρέθηκε από τις πρώτες μέρες της έναρξής του στο συνδρομητικό κανάλι Novasports (Filmnet τότε) το 1994, όπου παρέμεινε μέχρι και το 2000. Το 2009 τον είδαμε στους αγώνες μπάσκετ του Άρη σε ΑΝΤ1 και "Makedonia TV" και την περίοδο 2010-11 στην εκπληκτική ευρωπαϊκή πορεία των κίτρινων στο Γιουρόπα λιγκ στον ΑΝΤ1. Παράλληλα, κάλυπτε το ρεπορτάζ του Άρη και σχολιογραφούσε στο The Player. Ο Γιώργος Τότσικας γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1968 στη Θεσσαλονίκη.

768x90-2


POLLS

Δημοσκόπηση PRESSARIS: Ποια από τις νέες φανέλες σας αρέσει περισσότερο;
Αποτελέσματα
Loading ... Loading ...

Follow Us