Λάθη που αγγίζουν τα 300.000 ευρώ και… απαγορεύεται να ξαναγίνουν…

Share This:

Η περσινή χρονιά είχε αρκετές αστοχίες για τον ποδοσφαιρικό Άρη με αποκορύφωμα την μη επίτευξη της ανόδου. Αστοχίες υπήρχαν μοιραία και σε επιλογές παικτών που δεν βοήθησαν τα αναμενόμενα ή δεν βοήθησαν καθόλου.

Τα παραδείγματα είναι χαρακτηριστικά, παραδείγματα που κόστιζαν περίπου 300.000 ευρώ και δεν έδωσαν στο γήπεδο, αυτά που περίμεναν διοίκηση, τεχνικό τιμ, κόσμος.

Τα πιο βασικά είναι αυτά των Τζεμπούρ, Αντρέου, Ταυλαρίδη και Καράμπελα.

Ο Τζεμπούρ αποχώρησε χωρίς ουσιαστικά να προσφέρει, αν και το μεγαλύτερο μεταγραφικό όνομα της κατηγορίας και όχι μόνο. Η αποζημίωση αποχώρησης του κυμάνθηκε στα 30.000 ευρώ, ενώ ήδη είχε πληρωθεί περίπου 90.000 ευρώ.

Ο Αντρέου πέρασε και δεν ακούμπησε… Η αποζημίωση του είναι περίπου 70-80.000 ευρώ, χωρίς καμία αγωνιστική βοήθεια.

Ο Ταυλαρίδης. Ήρθε για τα τελευταία… ένσημα, προκειμένου να βοηθήσει με την εμπειρία του, αλλά στο διάστημα που αγωνίστηκε δεν έκανε την διαφορά και το διαζύγιο ήταν ταραχώδες με την κατάθεση προσφυγής και καταβολή αποζημίωσης, μετά από συμβιβασμό της τάξης των 77.000 ευρώ.

Ο Καράμπελας, ο οποίος δεν μπόρεσε να κερδίσει το «στοίχημα» στην επιστροφή του στο Κλεάνθης Βικελίδης κι έβαλε την υπογραφή του στη συμφωνία του συμβιβασμού πετυχαίνοντας αποζημίωση 105.000 ευρώ (35.000 δεδουλευμένα+70.000).

Ποσά που συνολικά φτάνουν 282-292.000 ευρώ, ένα ποσό που θα κληθεί να πληρώσει η διοίκηση Καρυπίδη σε δύσκολες εποχές, καταγράφοντας όμως τέσσερα σημαντικά λάθη επιλογών. Λάθη που δεν πρέπει να ξαναγίνουν σε κάθε περίπτωση…

 

Tags

Σχετικά: Γιώργος Τότσικας

Μια αγγελία "ζητούνται συνεργάτες για τους αγώνες της ΕΠΣΜ" στα "ΣΠΟΡ του Βορρά" την άνοιξη του 1987 αποτέλεσε την αφορμή. Το... μικρόβιο, άλλωστε, υπήρχε πολλά χρόνια πριν. Δάσκαλοι τότε ο Δημήτρης Μπούζας και ο Σαράντης Πανταζής, αντί να τον στείλουν... σπίτι του, τον άφησαν να συνεχίσει το... ταξίδι. Εκείνος αναγκάστηκε να αφήσει την σχολή Οικονομικών και Νομικών επιστημών του ΑΠΘ στο δεύτερο έτος, για να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία, γι αυτό δηλαδή που έγραφε από μικρό παιδί στις εκθέσεις του με θέμα "τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις". Τι ταξίδι κι αυτό... Από την Εθνικής Αντίστασης και τα "ΣΠΟΡ του Βορρά", στην... αντίσταση του αθλητικού τύπου της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στη δημιουργία της "Αθλητικής Μακεδονίας Θράκης" το 1991. Σχεδόν εννιά χρόνια μετά, βρέθηκε στο... "πανεπιστήμιο" των εφημερίδων "Μακεδονία" και "Θεσσαλονίκη", εκεί όπου ήταν μέχρι τον Ιανουάριο του 2012. Μέχρι πρόσφατα τον διαβάζαμε στο αθλητικό τμήμα της εφημερίδας «Δημοκρατία». Η πρώτη ραδιοφωνική απόπειρα έγινε πριν πολλά χρόνια στο "Πανόραμα 86", μια από τις τολμηρές προσπάθειες της πόλης εκείνη την εποχή, με βασικό τότε σχολιαστή τον Γιώργο Κούδα. Συνέχισε στον "Α103", μετά στο "Αθλητικό Μετρόπολις" με την εκπομπή "Metrosport" μέχρι και το 2000, για να επιστρέψει στον "Α103". Στα τηλεοπτικά είχε... άγνοια κινδύνου όταν στις αρχές της δεκαετίας του '90 δοκίμασε (για δυο χρόνια παρακαλώ...) στο ελεύθερο ρεπορτάζ για τον "ΑΝΤ1", αλλά τελικά προτίμησε από το να ασχολείται με τα... εγκλήματα τιμής, να περάσει στα... all time classic εγκλήματα των... διαιτητών και τις... απιστίες της "στρόγγυλης θεάς"! Βρέθηκε από τις πρώτες μέρες της έναρξής του στο συνδρομητικό κανάλι Novasports (Filmnet τότε) το 1994, όπου παρέμεινε μέχρι και το 2000. Το 2009 τον είδαμε στους αγώνες μπάσκετ του Άρη σε ΑΝΤ1 και "Makedonia TV" και την περίοδο 2010-11 στην εκπληκτική ευρωπαϊκή πορεία των κίτρινων στο Γιουρόπα λιγκ στον ΑΝΤ1. Παράλληλα, κάλυπτε το ρεπορτάζ του Άρη και σχολιογραφούσε στο The Player. Ο Γιώργος Τότσικας γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1968 στη Θεσσαλονίκη.

768x90-2


POLLS

Δημοσκόπηση PRESSARIS: Ποια από τις νέες φανέλες σας αρέσει περισσότερο;
Αποτελέσματα
Loading ... Loading ...

Follow Us