Ναι, «σημαία» του Άρη ο Κούης, αλλά…

Ο Ντίνος Κούης ήταν, είναι και θα είναι η «σημαία» του ποδοσφαιρικού Άρη… Ειδικά για όλους, όσοι είμαστε στη γενιά των 40+ και 50+ το «δόρυ του Άρη» εκφράζει την δυναμική και το αγωνιστικό DNA του συλλόγου.

Ετοιμάζεται λοιπόν, όπως όλα δείχνουν, να επιστρέψει σε πιο ενεργό ρόλο, ανταποκρινόμενος σε αυτό που του λέει η… κιτρινόμαυρη καρδιά του: να βοηθήσει τον Άρη, το ποδοσφαιρικό του σπίτι, την «οικογένεια» του…

Σε αυτές ή μάλλον ΚΑΙ σε αυτές τις δύσκολες ώρες του Άρη δεν περισσεύει κανείς. Πόσο μάλλον ένας Ντίνος Κούης.

Η θέση μας λοιπόν είναι ξεκάθαρη:

Ναι, «σημαία» του Άρη ο Κούης.

Ναι, πρέπει να είναι παρών σε κάθε κάλεσμα του συλλόγου. 

Ναι, έχει να δώσει ακόμη πολλά στον σύλλογο. 

αλλά…

Θα πρέπει ο ρόλος του να είναι ουσιαστικά ενεργός και όχι διακοσμητικός και φυσικά δεν πρέπει να αποτελέσει «ασπίδα» για «τυχόν» λάθη ή διοικητικές αστοχίες.

Ο Άρης οφείλει να προστατεύσει τον Κούη… Όπως και κάθε «περιουσία» που έχει από τη δεξαμενή των βετεράνων.

Και ο ίδιος ο Κούης να προστατεύσει την τεράστια ποδοσφαιρική κληρονομιά του, την αναγνωρισιμότητά του, αλλά και την υστεροφημία του…

Το παρελθόν δυστυχώς μας έδειξε ότι αυτή η «κόκκινη γραμμή» δεν τηρήθηκε με όχι επιθυμητά αποτελέσματα.

Μακάρι αυτή τη φορά να γίνει κάτι διαφορετικό και Άρης και Κούης να είναι νικητές…

 

Tags

Σχετικά: Γιώργος Τότσικας

Μια αγγελία «ζητούνται συνεργάτες για τους αγώνες της ΕΠΣΜ» στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» την άνοιξη του 1987 αποτέλεσε την αφορμή. Το… μικρόβιο, άλλωστε, υπήρχε πολλά χρόνια πριν.
Δάσκαλοι τότε ο Δημήτρης Μπούζας και ο Σαράντης Πανταζής, αντί να τον στείλουν… σπίτι του, τον άφησαν να συνεχίσει το… ταξίδι. Εκείνος αναγκάστηκε να αφήσει την σχολή Οικονομικών και Νομικών επιστημών του ΑΠΘ στο δεύτερο έτος, για να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία, γι αυτό δηλαδή που έγραφε από μικρό παιδί στις εκθέσεις του με θέμα «τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις».
Τι ταξίδι κι αυτό…
Από την Εθνικής Αντίστασης και τα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στην… αντίσταση του αθλητικού τύπου της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στη δημιουργία της «Αθλητικής Μακεδονίας Θράκης» το 1991. Σχεδόν εννιά χρόνια μετά, βρέθηκε στο… «πανεπιστήμιο» των εφημερίδων «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», εκεί όπου ήταν μέχρι τον Ιανουάριο του 2012.
Μέχρι πρόσφατα τον διαβάζαμε στο αθλητικό τμήμα της εφημερίδας «Δημοκρατία».
Η πρώτη ραδιοφωνική απόπειρα έγινε πριν πολλά χρόνια στο «Πανόραμα 86», μια από τις τολμηρές προσπάθειες της πόλης εκείνη την εποχή, με βασικό τότε σχολιαστή τον Γιώργο Κούδα. Συνέχισε στον «Α103», μετά στο «Αθλητικό Μετρόπολις» με την εκπομπή «Metrosport» μέχρι και το 2000, για να επιστρέψει στον «Α103».
Στα τηλεοπτικά είχε… άγνοια κινδύνου όταν στις αρχές της δεκαετίας του ’90 δοκίμασε (για δυο χρόνια παρακαλώ…) στο ελεύθερο ρεπορτάζ για τον «ΑΝΤ1», αλλά τελικά προτίμησε από το να ασχολείται με τα… εγκλήματα τιμής, να περάσει στα… all time classic εγκλήματα των… διαιτητών και τις… απιστίες της «στρόγγυλης θεάς»!
Βρέθηκε από τις πρώτες μέρες της έναρξής του στο συνδρομητικό κανάλι Novasports (Filmnet τότε) το 1994, όπου παρέμεινε μέχρι και το 2000. Το 2009 τον είδαμε στους αγώνες μπάσκετ του Άρη σε ΑΝΤ1 και «Makedonia TV» και την περίοδο 2010-11 στην εκπληκτική ευρωπαϊκή πορεία των κίτρινων στο Γιουρόπα λιγκ στον ΑΝΤ1. Παράλληλα, κάλυπτε το ρεπορτάζ του Άρη και σχολιογραφούσε στο The Player.
Ο Γιώργος Τότσικας γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1968 στη Θεσσαλονίκη.

768x90-2


POLLS

Δημοσκόπηση PRESSARIS: Ποια από τις νέες φανέλες σας αρέσει περισσότερο;
Αποτελέσματα
Loading ... Loading ...

Follow Us