To… πούλμαν και οι επενδύσεις της εσωστρέφειας

Share This:

Ο Άρης χρόνια τώρα έχει να παλέψει ανάμεσα στους πολλούς και φυσικούς του εχθρούς και αντιπάλους εντός κι εκτός των γηπέδων και τη δική του εσωστρέφεια, την αυτοκαταστροφική νοοτροπία, αλλά και μικροπολιτική των «άγνωστων… γνωστών» στην πλάτη των προσωπικών συμφερόντων.

Ένα διπλό παράδειγμα αυτής της νοοτροπίας και το από ποια οπτική γωνία βλέπει κάποιος τα πράγματα, έρχεται με βάση την πρόσφατη επικαιρότητα, σε συνδυασμό με τα μηνύματα που έχουν φτάσει (και) στο PRESSARIS.

Το πρώτο: πριν μερικούς μήνες ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης Νίκος Λάσκαρης… τόλμησε να εκστομίσει (!) κάτι και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να συμμετέχει σε μια επενδυτική προσπάθεια (όχι μόνος του, αλλά να είναι και αυτός ενεργά παρών) εφόσον αναπτυχθούν οι κατάλληλες συνθήκες, με τη συμμετοχή-ενεργοποίηση ξένων κεφαλαίων, ώστε να γίνει ένα μεγάλο αθλητικό εμπορικό κέντρο εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Σχολιάστηκε με καχυποψία, έφτασε να… χλευαστεί ακόμη και από μέλη της κιτρινόμαυρης οικογένειας.  Λίγα χιλιόμετρα πιο… πάνω, παρουσιάστηκε η συμμετοχή του μεγαλομετόχου με 15% στο 67% της κοινοπραξίας ξένων συμφερόντων (Γαλλικών και Γερμανικών) στην ενδεχόμενη ανάληψη του ΟΛΘ (λιμάνι Θεσσαλονίκης), ως θρίαμβος, ως τεράστια επενδυτική μαγκιά…

Το δεύτερο: η ΚΑΕ Άρης αποφάσισε για πρακτικούς και ουσιαστικούς λόγους (π.χ. διευκόλυνσης των υψηλόσωμων αθλητών, αυτονομία κινήσεων, σπατάλη χρόνου κ.α.) να χρησιμοποιεί σε κάποια ταξίδια της 4-5 ωρών στην ελληνική επικράτεια το ειδικά διαμορφωμένο πούλμαν της. «Σταυρώθηκε» η διοίκηση, ειπώθηκαν σχόλια για όλα τα γούστα, πολλά μνημείο… εσωστρέφειας. Χθες, οι παίκτες του Παναθηναϊκού που έχουν πολλοί πάρει τρεις και τέσσερις κούπες Ευρωλίγκας και ουκ ολίγες στα ελληνικά πρωταθλήματα (αρκετοί από τους οποίους είναι και… απλήρωτοι, μια και ναι, γίνεται αυτό και στον Παναθηναϊκό), εξαναγκάστηκαν από τον μεγαλομέτοχό τους να γυρίσουν μέσα από την αφιλόξενη και επικίνδυνη Τουρκία με πούλμαν σε ταξίδι 15-16 ωρών. Η απόφαση αυτή, εδώ στη Βόρεια Ελλάδα χαρακτηρίστηκε ως… μαγκιά και λεβεντιά. Σημεία των καιρών.

Tα αναφέρουμε ξεκάθαρα υπογραμμίζοντας την λέξη νοοτροπία. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.

Με αυτή την νοοτροπία θα χρειαστεί μεγάλος κόπος και χρόνος για να… αποδράσει ο Άρης από τα πάθη του, δείχνοντας ότι στην πορεία των χρόνων δεν διδάσκεται από τα λάθη του, παραμένοντας εγκλωβισμένος σε παρεάκια και την λογική του «εγώ» και όχι του «εμείς».

 

 

Tags

Σχετικά: Γιώργος Τότσικας

Μια αγγελία "ζητούνται συνεργάτες για τους αγώνες της ΕΠΣΜ" στα "ΣΠΟΡ του Βορρά" την άνοιξη του 1987 αποτέλεσε την αφορμή. Το... μικρόβιο, άλλωστε, υπήρχε πολλά χρόνια πριν. Δάσκαλοι τότε ο Δημήτρης Μπούζας και ο Σαράντης Πανταζής, αντί να τον στείλουν... σπίτι του, τον άφησαν να συνεχίσει το... ταξίδι. Εκείνος αναγκάστηκε να αφήσει την σχολή Οικονομικών και Νομικών επιστημών του ΑΠΘ στο δεύτερο έτος, για να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία, γι αυτό δηλαδή που έγραφε από μικρό παιδί στις εκθέσεις του με θέμα "τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις". Τι ταξίδι κι αυτό... Από την Εθνικής Αντίστασης και τα "ΣΠΟΡ του Βορρά", στην... αντίσταση του αθλητικού τύπου της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στη δημιουργία της "Αθλητικής Μακεδονίας Θράκης" το 1991. Σχεδόν εννιά χρόνια μετά, βρέθηκε στο... "πανεπιστήμιο" των εφημερίδων "Μακεδονία" και "Θεσσαλονίκη", εκεί όπου ήταν μέχρι τον Ιανουάριο του 2012. Μέχρι πρόσφατα τον διαβάζαμε στο αθλητικό τμήμα της εφημερίδας «Δημοκρατία». Η πρώτη ραδιοφωνική απόπειρα έγινε πριν πολλά χρόνια στο "Πανόραμα 86", μια από τις τολμηρές προσπάθειες της πόλης εκείνη την εποχή, με βασικό τότε σχολιαστή τον Γιώργο Κούδα. Συνέχισε στον "Α103", μετά στο "Αθλητικό Μετρόπολις" με την εκπομπή "Metrosport" μέχρι και το 2000, για να επιστρέψει στον "Α103". Στα τηλεοπτικά είχε... άγνοια κινδύνου όταν στις αρχές της δεκαετίας του '90 δοκίμασε (για δυο χρόνια παρακαλώ...) στο ελεύθερο ρεπορτάζ για τον "ΑΝΤ1", αλλά τελικά προτίμησε από το να ασχολείται με τα... εγκλήματα τιμής, να περάσει στα... all time classic εγκλήματα των... διαιτητών και τις... απιστίες της "στρόγγυλης θεάς"! Βρέθηκε από τις πρώτες μέρες της έναρξής του στο συνδρομητικό κανάλι Novasports (Filmnet τότε) το 1994, όπου παρέμεινε μέχρι και το 2000. Το 2009 τον είδαμε στους αγώνες μπάσκετ του Άρη σε ΑΝΤ1 και "Makedonia TV" και την περίοδο 2010-11 στην εκπληκτική ευρωπαϊκή πορεία των κίτρινων στο Γιουρόπα λιγκ στον ΑΝΤ1. Παράλληλα, κάλυπτε το ρεπορτάζ του Άρη και σχολιογραφούσε στο The Player. Ο Γιώργος Τότσικας γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1968 στη Θεσσαλονίκη.

768x90-2


POLLS

Δημοσκόπηση PRESSARIS: Ποια από τις νέες φανέλες σας αρέσει περισσότερο;
Αποτελέσματα
Loading ... Loading ...

Follow Us