Από “κόσκινο” το προσχέδιο αθλητισμού για… παγίδες σε Άρη και νέα ΠΑΕ!

Προειδοποιητικό… “καμπανάκι” που πρέπει να φτάσει στα αυτιά των ανθρώπων του Άρη, αλλά και των φορέων της Θεσσαλονίκης, προκύπτει από την πρώτη ανάγνωση του προσχέδιου του αθλητικού νόμου που έδωσε σε δημόσια διαβούλευση την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ιωάννης Ανδριανός!

Φορείς και απλοί πολίτες θα μπορούν πλέον να σχολιάσουν τα 118 άρθρα του νέου νόμου. Όπως δήλωσε και ο υφυπουργός: “Στη φάση που ξεκινά, στη δημόσια διαβούλευση, όλοι οι ενδιαφερόμενοι, φορείς αλλά και μεμονωμένοι πολίτες, μπορούν να καταθέσουν τις εποικοδομητικές τους προτάσεις στον ιστότοπο opengov.gr οι οποίες θα ληφθούν υπόψη στο τελικό κείμενο.

Στη συνέχεια, το νομοσχέδιο θα το επεξεργαστούμε περαιτέρω στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, ώστε το τελικό προς ψήφιση κείμενο να αντανακλά πλήρως τη βούληση της μεγάλης πλειονότητας της κοινωνίας μας, που ζητά αθλητισμό υγιή, εύρωστο και ανοιχτό για όλους».

Σε ότι αφορά (και) τον Άρη είναι δεδομένο ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή και λεπτομερής μελέτη από τους ανθρώπους του ποδοσφαιρικού και κυρίως του νομικού τμήματος, ώστε να μην αποφύγουν… παγίδες στην προσπάθειά της ομάδας να επιστρέψει χωρίς προβλήματα, μέσα από τη σύσταση νέας ΠΑΕ.

Ήδη στο άρθρο 53, παράγραφος 4 υπάρχει μια (διφορούμενη προς το παρόν) αναφορά για τις υπό σύσταση Ανώνυμες εταιρίες, όπου αναφέρεται ότι “Δεν μπορεί να συσταθεί νέα αθλητική ανώνυμη εταιρεία από το ίδιο αθλητικό σωματείο, για το ίδιο άθλημα”, χωρίς περισσότερες αναφορές και χωρίς να διευκρινίζονται περιπτώσεις, όπως εάν αυτή έχει προχωρήσει π.χ. σε εκκαθάριση.

Με απλά λόγια χρειάζεται μεγάλη προσοχή, εγρήγορση και ετοιμότητα των “κίτρινων” προκειμένου να είναι σε θέση και να μπορούν να αντιδράσουν με αποτελεσματικότητα και συντεταγμένα, ώστε να μην βρεθεί ο σύλλογος προ δυσάρεστων εκπλήξεων…

 

 

To Top