Αργυριάδης: “Τι έγινε με την εντολή για το άρθρο 99, τι ζητάμε ως νομικοί”

O Αργύρης Αργυριάδη μίλησε για τo δικόγραφο της αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 και το τι συνέβη τις τελευταίες μέρες. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα όσα έχουν κάνει μέχρι τώρα ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη της νομικής επιτροπής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Arena 89,4:

Αρχικά, τόνισε: «Δεν υπάρχει εντολή να πάμε στο Δικαστήριο για το άρθρο 99. Υπήρχε από τις προηγούμενες διοικήσεις, η οποία δεν έχει επικυρωθεί-εγκριθεί από τη νέα. Αν δεν υπάρχει εντολή από την διοίκηση Σκόρδα, εμείς δεν μπορούμε να πάμε στο δικαστήριο χωρίς εντολή. Να πάμε να πούμε τί;
Ο κ. Σκόρδας απέστειλε εντολή για να γίνει εκπροσώπηση από εμάς και το βράδυ την απέσυρε. Με πήρε τηλέφωνο ο κ. Σκόρδας και μου είπε εγώ ποτέ δεν την απέστειλα. Υπάρχει υπογραφή Σκόρδα, όμως, στην επιστολή. Πρέπει να πάρει θέση η ΠΑΕ Άρης και να μας ξεκαθαρίσει τί υιοθετεί από όλα αυτά που εμπεριέχει η πρόταση του Άρη για το άρθρο 99».

Και συνέχισε, λέγοντας: «Μπορεί αν θέλει να μας πει πως έχει δικό του σχέδιο, να το καταθέσει με άλλους δικηγόρους, ή με εμάς, αρκεί να μας δώσει εντολές πώς να αντιμετωπίσουμε το θέμα. Το μόνο που υπάρχει, είναι μια συνέντευξη άλλου δικηγόρου, του κ. Παπαδόπουλου σε άλλο σταθμό, ο οποίος αμφισβητούσε τους δικούς μας χειρισμούς και το μόνο που ευχήθηκε είναι «καλή επιτυχία στον Άρη». Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;»

Για την εκδίκαση χτες της υπόθεσης Σηφάκη στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ και τις άλλες υποθέσεις: «Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν αναβλήθηκε η υπόθεση Σηφάκη. Δε γίνεται να μην πας να αναπτύξεις την επιχειρηματολογία του 99 και να μην πάρει αναβολή. Ο Σηφάκης είναι ο μόνος τους που δεν έχει βάλει νερό στο κρασί του. Με όλους τους άλλους έχουμε κάνει διακανονισμό, αλλά δε μας έχει δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις η ΠΑΕ Άρης για το πώς να πορευθούμε.

Για τα το συνολικό «άνοιγμα» που υπάρχει στην ΠΑΕ Άρης: «Τα χρέη του Άρη είναι 32.500.000, από το άρθρο 99 και μετά. Δεν είναι δυνατόν, για παράδειγμα τα δεδουλευμένα του Σηφάκη να είναι 200.000 και να έχουν βάλει ελαφρά τη καρδία τέτοιου είδους ρήτρες που να αποφέρουν ποσά υπέρογκα σε παίκτες.
Αν υπήρχε σοβαρός παράγοντας, κάποιος ή κάποιοι από τα προηγούμενα χρόνια διοίκησης, θα έπρεπε να κατηγορηθεί για απιστία και ασφαλώς θα μπορούσε να πάει και για κακούργημα.

Για τον οικονομικό έλεγχο και λεπτομέρειες επ’ αυτού: «Δε θέλω να εμπλακώ σε λεπτομέρειες, δεν μπαίνω στα του οικονομικού ελέγχου. Αρκεί να διαβάσετε τα πορίσματα του ΣΔΟΕ όλων αυτών των περιόδων ,θα καταλάβετε πολλά.

Επίσης, τόνισε: «Σκοπός είναι να κερδίσει τα δικαστήρια του 99, είναι να καθαρίσει, όχι να επιβιώσει. Είναι αναγκαίο να υπάρξει κατάθεση ρευστού στην ΠΑΕ της τάξης των 5 εκ. ευρώ”.

Για τις συναντήσεις που είχαν με κορυφαία κυβερνητικά πρόσωπα και τι συμφωνίες υπήρχαν πριν δύο εβδομάδες: «Έχουν γίνει συναντήσεις με τους κυρίους Μαυραγάνη, Θεοχάρη και με πολλά άλλα στελέχη της κυβέρνησης και παντού υπήρχε θετικό κλίμα. Το μόνο που μας είπαν ήταν ότι θέλουμε έναν αξιόπιστο και σοβαρό συνομιλητή.

Είχαμε συμφωνήσει με το 30% των πιστωτών, δηλαδή το 15 % του συνόλου, αλλά και με το Ελληνικό Δημόσιο, ήτοι το 65των χρεών%. Ήμασταν πάρα πολύ κοντά πριν δύο εβδομάδες σε μια βιώσιμη λύση για τον Άρη. Τα οφέλη για το κράτος θα είναι πολλά: α) Θα του δώσουμε λεφτά που επιζητά από ανώνυμες εταιρίες,β) θα γεμίσουν τα ταμεία του κράτους, γ)θα καθαρίσει σιγά-σιγά μια εταιρεία, μέσα στις 5 πιο εμπορικές ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες και ξέρετε, είναι πολύ σημαντικό αυτό. Και όλα αυτά μέσα σε νόμιμο οικονομικό πλαίσιο.

Για τον κ. Γρόλλιο: «Ο κ. Γρόλλιος είναι εξαιρετικός, γνωρίζει πάρα πολύ καλά το αθλητικό δίκαιο, έζησε όλη τη χρονιά την κατάσταση από μέσα, βοήθησε όσο μπορούσε».

To Top