Αυτός είναι ο Έλληνας της FIFA που έπεσε στα… δίχτυα του FBI

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 14 αξιωματούχοι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες από το FBI κατηγορούμενοι για διαφορά, μεταξύ τους και ο Έλληνας Κώστας Τάκκας.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, την Τετάρτη (27/5) οι άνδρες της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας των Ηνωμένων Πολιτειών, προχώρησαν σε μεγάλη επιχείρηση στο ξενοδοχείο «Baur au Lac» και συνέλαβαν 14 αξιωματούχους της FIFA με τις κατηγορίες για εκβιασμό, δωροδοκίας και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και το όνομα του Έλληνα, Κώστα Τάκκα, ο οποίος εμφανίζεται μέλος της Ομοσπονδίας των Νησιών Κέιμαν. Η πρώτη αναζήτηση για τον συλληφθέντα δεν προκαλεί πολλά… αποτελέσματα, ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Έλληνας της FIFA ενεργοποιείται ως Ορκοτός Λογιστής και έχει οικονομική και τεχνολογική εμπειρία 25 ετών. Έχει διατελέσει διευθυντής και υπεύθυνος πολυάριθμων-στάδιο ανάπτυξης δημόσιες εταιρείες. Έχει εργαστεί σε προγράμματα στους τομείς της τεχνολογίας, ορυχεία, κατασκευές, τζόγου, ανάπτυξης φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού βιομηχανιών.

Παράλληλα, έχει διατελέσει Διευθυντής της Nanovation Technologies Inc. και σε μια σειρά από εταιρείες που έχουν ενταχθεί στο Χρηματιστήριο του Τορόντο. Ο Τάκκας είναι μέλος του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών Αγγλίας και Ουαλίας (ACA) και αποφοίτησε με πτυχίο B.Sc. (Honors) στη Φυσική και είναι Αναπληρωτής καθηγητής Royal College of Science (ARCS) από το Imperial College of Science and Technology του Πανεπιστημίου του Λονδίνου το 1978.

Από εκεί και πέρα, στα… δίχτυα του FBI έπεσαν ακόμα οι: Τζέφρι Γουέμπ, Ευγένιο Φιγουερέδο, Τζακ Γουόρνερ, Εντουάρντο Λι, Χούλιο Ρότσα, Ράφαελ Εσκιβέλ, Χοσέ Μαρία Μαρίν και Νικολάς Λεόζ, αλλά και οι διευθυντές αθλητικού μάρκετινγκ: Αλεχάντρο Μπουρθάκο, Ααρόν Ντάβιντσον, Ούγκο Τζίνκις και Μαριάνο Τζίνκις, ενώ επίσης συνελήφθη και ο Χοσέ Μαργιλιές που παρουσιάζονται ως μεσάζων που διευκόλυνε τις παράνομες πληρωμές.

Πηγή: onsports.gr

To Top