Βεζένκοφ: “Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να μείνω στον Άρη και του χρόνου! Το καλοκαίρι θα είναι μεγάλο”

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο πρώτος σκόρερ και πολυτιμότερος παίκτης της Α1, Σάσα Βεζένκοφ και αναφέρθηκε στην προοπτική του ΝΒΑ, τις πιθανότητες να μείνει στον Άρη, αλλά και για τον Δημήτρη Πρίφτη.

Η συνέντευξη του Σάσα Βεζένκοφ στην εκπομπή της Nova “Ώρα των πρωταθλητών”:

Για το γεγονός ότι είναι ο ηγέτης του Άρη: «Σίγουρα το να βρίσκεσαι σε μία ομάδα όπως ο Άρης είναι κολακευτικό. Μέσα από την καθημερινή προπόνηση όλα τα παιδιά βελτιωνόμαστε όπως και εγώ που είμαι νέος και νομίζω ότι οι προπονητές μου με έχουν βοηθήσει πολύ».

Για τον ελεύθερο χρόνο του: «Προπονούμαι πολύ σκληρά κάθε μέρα, ο ελεύθερος χρόνος είναι περιορισμένος. Τον περνάω καλά, ξεκουράζομαι, πάω βόλτες. Με έχει βοηθήσει η Θεσσαλονίκη και οι άνθρωποι για να νιώθω οικεία, όλα είναι μια χαρά».

Για το που στοχεύει ο φετινός Άρης: «Δεν έχουμε βάλει στόχους από την αρχή της σεζόν. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά γιατί κάθε παιχνίδι είναι μία πρόκληση για εμάς και όσο πιο ψηλά φτάσουμε στο τέλος τόσο καλύτερα».

Για το αν θα βγει πρώτος σκόρερ: «Μέσα από την ομάδα αναδεικνύομαι εγώ. Αν δεν υπήρχαν οι συμπαίκτες μου δεν θα είχα καταφέρει τίποτα. Εμείς στηριζόμαστε στην άμυνα. Έχουμε μία ομοιογένεια πάρα πολύ καλή. Όλα τα παιδιά συνεργαζόμαστε πολύ καλά. Γενικά ο ένας βοηθάει τον άλλον κάθε μέρα. Άλλα όπως είπα όλα ξεκινούν από την άμυνα».

Για τις νίκες επί του ΠΑΟΚ: «Για τον κόσμο του Άρη το να κερδίζεις δύο φορές τον ΠΑΟΚ είναι κάτι ασύλληπτο, κάτι τρομερό, αλλά για μας είναι δύο παιχνίδια όπως όλα τα άλλα. Το χαρήκαμε πολύ άλλα έπρεπε να το αφήσουμε πίσω. Ο κόσμος σε αγκαλιάζει, σου λέει πως είσαι καλός παίκτης αλλά στις ήττες σε κατακρίνει, έτσι είναι στον αθλητισμό».

Για το πόσο δύσκολο είναι να προσθέτεις χρονιά με τη χρονιά στοιχεία στο παιχνίδι σου: «Όταν ξεκίνησα στον Άρη και δεν έπαιζα, δούλευα πάρα πολύ για να κερδίσω χρόνο στην ομάδα. Στη συνέχεια δούλευα ακόμη πιο σκληρά για να καθιερωθώ στην ομάδα και πλέον δουλεύω για να ολοκληρωθώ. Θα με εντυπωσίαζε περισσότερο μία καλή άμυνα, από ότι ένα καλάθι».

Για το αν στην προετοιμασία περιλαμβάνεται και το διήμερο ρεπό που είχαν: «Το διήμερο ρεπό μας βοήθησε πάρα πολύ. Ειδικά εμένα γιατί πήγα στη Βουλγαρία, στον πατέρα μου και γύρισα πιο φρέσκος».

Για την κόουτς Πρίφτη και τη φιλοσοφία του: «Από πέρυσι προσπαθούσαμε να είμαστε μια αμυντική ομάδα αλλά οι ξένοι που ήρθαν φέτος πρόσθεσαν νέα δυναμική. Η φιλοσοφία του κόουτς ξεκινάει από την άμυνα άλλωστε».

Για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης: «Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση με καλή πορεία στην Ευρώπη, εμείς βρίσκουμε τα πατήματά μας. Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης πρέπει να βρίσκονται ψηλά και να κοντράρουν τους δύο μεγάλους είναι πολύ καλό και κάνει το πρωτάθλημα πιο ενδιαφέρον».

Για το τι ξεχώρισε από τη 18η αγωνιστική: «Η εμφάνιση του Λαρετζάκη δεν περνάει απαρατήρητη. Τον είχα πέρυσι συμπαίκτη και ξέρω ότι είναι ένα παιδί με τεράστιο ταλέντο και νομίζω ότι αν δουλέψει σκληρά μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα».

Για το αν σκέφτεται το άμεσο μέλλον του στην Ευρώπη ή στο ΝΒΑ: «Ευρώπη κι άλλο! Δεν είμαι ακόμα έτοιμος για το ΝΒΑ, χρειάζεται πολύ σκληρή δουλειά για να φτάσεις στον μαγικό κόσμο, είναι όνειρο αλλά μακρινό. Δεν το έχω συζητήσει για το ντραφτ, θα το δούμε».

Για τα ματς με ΚΑΟΔ και Κηφισιά: «Κερδίσαμε τον ΚΑΟΔ αλλά ο κόουτς ήξερε πως κάναμε κακή εμφάνιση και ίσως κερδίσαμε τυχαία. Ο προπονητής μας προετοίμασε πολύ καλά για τον αγώνα με την Κηφισιά. Μας έδωσε πλεονέκτημα ο τραυματισμός του Λιακόπουλου αλλά μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένοι, σταματήσαμε τον ΜVP του πρώτου γύρου Μαυροειδή, έκαναν καλή δουλειά οι ψηλοί μας. Στην επίθεση είχαμε σωστέ επιλογές και τα καταφέραμε από την πολύ καλή άμυνά μας».

Για τις προβλέψεις του σχετικά με το πρωτάθλημα: «Το πρωτάθλημα είναι πολύ αμφίρροπο, θα γίνουν μεγάλες μάχες για τετράδα, πλέι οφ και παραμονή, αλλά εμείς βλέπουμε το επόμενο ματς με τον Κόροιβο».

Για το αν θα μείνει στον Άρη: «Εγώ έχω συμβόλαιο και του χρόνου. Σίγουρα δεν αποκλείω αυτό το ενδεχόμενο. Το καλοκαίρι είναι μεγάλο. Θα μιλήσω με τον πρόεδρο και θα δούμε τι θα γίνει».

Για τις αδυναμίες στο παιχνίδι του: «Το καλοκαίρι θα δουλέψω το κορμί μου, να γίνω πιο δυνατός, πιο εκρηκτικός και να βελτιώσω κι άλλο ένα κομμάτι που μου λείπει».

To Top