Βεζένκοφ: “Δημόσια ευχαριστώ στον Δημήτρη Πρίφτη! Κριτήριο για μένα η παραμονή του στην ομάδα”

Στον πληγωμένο εγωισμό των παικτών του Άρη οι οποίοι επέστρεψαν στην Θεσσαλονίκη μετά τον δεύτερο αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ έχοντας χάσει με 38 πόντους διαφορά από την ομάδα της “Ένωσης”, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η ηρωική πρόκριση του Άρη στην τετράδα του πρωταθλήματος. Αυτό ομολογεί και σήμερα στο “Goal” μια ημέρα μετά τον θρίαμβο των “κιτρίνων” στο Αλεξάνδρειο ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ.

Ο κόουτς Πρίφτης μετά το τέλος του αγώνα είπε πως κάνεις δεν μπορεί να κάνει σκάουτιγκ στην ψυχή των παικτών…

“Πράγματι, σκάουτιγκ στην καρδιά σου και την ψυχή σου δεν μπορεί να κάνει κανείς. Πληγωθήκαμε πολύ από τον τρόπο με τον οποίο ήρθε η ήττα στο ΟΑΚΑ, χάσαμε τον Αντεγκμπόγιε, τραυματίσθηκε ο Νέιμικ. Υπήρχε πίεση, όμως η απόφαση ήταν “δεν τα παρατάμε”. Προσωπικά δεν έβλεπα την ώρα να παίξουμε το 3ο ματς, Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες κάποιες στιγμές ,κάποια γεγονότα που μπορούν να επηρεάσουν τον ψυχισμό σου. Στο δεύτερο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ εγώ όπως και οι συμπαίκτες μου αισθανθήκαμε πώς δεν μας σεβάσθηκαν. Κάποια στιγμή 5 δευτερόλεπτα πριν την λήξη κι ενώ ο αντίπαλος μας προηγούνταν με πολύ μεγάλη διαφορά 35 πόντων αν θυμάμαι καλά, παίκτης της ΑΕΚ σούταρε για τρίποντο. Ήθελαν μεγαλύτερη διαφορά; Δεν ξέρω. Υπήρχε μια υπεροψία από την άλλη πλευρά, αυτό νιώσαμε”

Για αυτό πανηγυρίσατε έξαλλα την νίκη σας;

“Πανηγυρίσαμε έξαλλα αυτή την νίκη γιατί καταφέραμε ίσως κόντρα στα προγνωστικά να περάσουμε στην 4άδα απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Ξέρουμε καλά πως ένας-δυο παίκτες της ΑΕΚ κοστίζουν όσο όλος ο Άρης”

Είδαμε μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ, τον Νέιμικ να αποχωρεί κουτσαίνοντας από το γήπεδο. Ήταν τραυματίας όμως ζήτησε να παίξει…

“Ο Νέιμικ είναι έμπνευση για όλους, αν ήταν άλλος στην θέση του πολύ απλά δεν θα έπαιζε. Τελικά μπήκε, έπαιξε με μια γάμπα και πρόσφερε τόσα πολλά. Για ποιον όμως μπορείς να πεις πως δεν τα έδωσε όλα; Για τον Σίμτσακ, τον Χαρίση, τον Μούρτο, τον Ρίντ, τον Τσιάρα, τον Τόμας; Όλα τα παιδιά έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι. Είχαμε πει πριν το ματς πως δεν θέλουμε να πάμε σπίτι μας, δεν θέλουμε να χωρίσουμε. Είχα πει στους Αμερικανούς μας “μην βιάζεστε να βγάλετε εισιτήρια επιστροφής”. Είμαστε καλή παρέα στην ομάδα. Μαζί βγαίνουμε, μαζί τρώμε, μαζί πάμε για καφέ”.

“Μίλησα με Λάσκαρη, κριτήριο για μένα ο Πρίφτης”

Σε ότι σε αφορά έγινε πολύ συζήτηση σχετικά το γραφείο που σε εκπροσωπεί σε Ελλάδα και ΝΒΑ…

“Εκπρόσωπος μου είναι ο Νίκος Λώτσος. Όπως ήδη γνωρίζετε έχω ήδη δηλώσει συμμετοχή στα ντραφτ του ΝΒΑ. Υπάρχει ένα χρονικό όριο ως τις 15 Ιουνίου να αποφασίσουμε αν θα παραμείνουμε ή αν θα αποσύρουμε. Ας τελειώσει με το καλό εδώ η σεζόν και μετά βλέπουμε…”

Δημοσιεύθηκαν ειδήσεις περί σοβαρού ενδιαφέροντος από ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και ο Παναθηναϊκός…

“Ακούγονται πολλά και είναι πολύ τιμητικό. Για την ώρα δεν υπάρχει όμως κάτι χειροπιαστό κι αυτό γιατί η σεζόν συνεχίζεται κι εγώ ασχολούμαι μόνο με τον Άρη”.

Με τον νέο μέτοχο της ΚΑΕ Άρης, τον κ. Λάσκαρη έχεις μιλήσει για την προοπτική παραμονή σου στον Άρη;

“Ναι, μίλησα με τον κ. Λάσκαρη και τηλεφωνικά και κατ ιδίαν. Το πνεύμα της κουβέντας ήταν πώς θα μιλήσουμε αναλυτικά με το τέλος της χρονιάς. Πλέον τον περιμένουμε να είναι κοντά μας και στους ημιτελικούς αγώνες”.

Είχες πει στο παρελθόν ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο το θέμα της συμμετοχής του Άρη σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση στην απόφαση σου να παραμείνεις. Θα παίξει ρόλο και η επιλογή προπονητή;

“Ναι, θα παίξει, θεωρώ πώς ο Δημήτρης Πρίφτης έχει κάνει καταπληκτική δουλειά, θέλω να τον ευχαριστήσω και δημόσια γιατί με έχει βοηθήσει παρά πολύ. Η παραμονή του στην ομάδα είναι κριτήριο και για μένα”.

To Top