Γαλανός: “Δεν χρωστάω οικονομικά τίποτα – Ζητάω συγγνώμη από τον κόσμο του Άρη”

Ο πρώην επικεφαλής ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη Γιώργος Γαλανός μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης πριν από τη γενική συνέλευση.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8.

Αρχικά τόνισε: “Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο του Άρη, πιο πολύ συγγνώμη που άφησα κάποιους ανθρώπους να μπούνε στην ομάδα και δεν την κράτησα στα χέρια μου. Αυτό ήταν το λάθος μου. Έπρεπε να συνεχίσω και να είμαι εκεί. Δεν πρέπει να γίνουν τα ίδια λάθη με πέρσι. Ανέλαβα την ομάδα 48 ώρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, χωρίς φανέλες, δελτία. Αυτά τα προβλήματα ο ΑΣ πρέπει να τα λύσει”.

Για όταν είχε πει για πρώτη φορά για τη Γ’ Εθνική: “Ήταν κάτι που το είδαμε από την ΑΕΚ. Τώρα όλες οι ομάδες θέλουν να κάνουν το ίδιο. Βλέπουμε τον ΟΦΗ, τη Νίκη Βόλου. Αντι να είμαστε τώρα πρώτοι μάγκες και να έχουμε ανέβει, από τότε είχαμε τις απόψεις μας, θέλαμε άλλα, ο καθένας έλεγε το κοντό του και το μακρύ του με αποτέλεσμα να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Εγώ όταν ανέλαβα περιμένα να είμαστε όλοι μαζί, να υπάρχει ενότητα, αλλά τελικά είδα ένα μπάχαλο”.

Για το αν υπήρχαν οι άνθρωποι που θα οδηγήσουν την ομάδα στην ειδική εκκαθάριση:“Υπήρχαν όπως και υπάρχουν. Αυτοί που είναι τώρα είναι δικοί μου. Εγώ τους έβαλα. Την ημέρα που έφυγα ο κύριος Οικονόμου είχε υπογράψει την εκκαθάριση. Σε 2,5 μήνες έπρεπε να είχε τελειώσει η εκκαθάριση. Που βρίσκεται η εκκαθάριση. Ούτε δικηγόρο ξέρω που να την έχει αναλάβει, ούτε άνθρωπο να έχει πληρωθεί για αυτό το λόγο. Μέχρι σήμερα εγώ έχω δώσει 48.000 ευρώ για την εκκαθάριση και ας βγει κάποιος να με αμφισβητήσει”.

Για το τι έγινε με τον κ. Στεφανίδη και τον κ. Καλαΐτζίδη στην πρώτη συνάντηση: “Τότε είχαν κάνει μια ομάδα με όραμα να ανέβει Σούπερ Λιγκ. Αυτή η ομάδα δεν μπόρεσε να ανέβει από τη Γ’ Εθνική. Κάποιοι παίκτες, όπως ο Πόι ήρθανε μετά. Με αυτή την ομάδα δε θα πηγαίνε πουθενά. Δύο εργάσιμες μέρες είχα για να ετοιμάσω την ομάδα. Ο Πόι ήρθε με το ζόρι. Έχουν γίνει πολλά εγκλήματα όλο το καλοκαίρι σε αγωνιστικό κομμάτι. Όλοι κοιτάμε τον Άρη. Όταν έφυγε από τα αποτελέσματα του ο κ. Καλαϊτζίδης ήρθε πήρε τα πράγματα του, εγώ δεν είχα και ούτε έχω κάτι μαζί του. Όταν έφυγε η ομάδα ήταν εντέκατη, ενώ εγώ την παρέδωσα πρώτη στον ίδιο άνθρωπο. Πως αυτός ο άνθρωπος θα καταφέρει να ανεβάσει την ομάδα. Εγώ όταν έφυγα δεν με αφήσαν να πάρω τα πραγματά μου”.

Για τη πιστοληπτική ικανότητα που παρουσίασε των 3.150.000 και γιατί τον Δεκέμβριο στην ομάδα προέκυψε οικονομικό πρόβλημα: “Ο Άρης διοικείται από ένα παρεάκι, τρεις οπαδοί, τρεις δημοσιογράφοι. Αυτοί κάνουν διοίκηση στον Άρη. Ο μήνας δεν είχε κλείσει στις 23 Δεκεμβρίου. Σήμερα οι παίκτες δεν είναι πληρωμένοι. Γιατί σε εμάς γινόταν χαμός με μία μέρα που αργούσαμε. Είχα πει ότι την επόμενη μέρα να έρθουν να πληρωθούν. Είχα βάλει εγώ μια προθεσμία. Εγώ δεν είπα ότι φεύγω από τον Άρη, με έδιωξαν. Ήρθαν στις 23 του μήνα οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη να έρχονται μέσα στο γραφείο και μου λένε ότι η προθεσμία δε λήγει τότε, αλλά θα κάτσεις τρεις τέσσερις μέρες. Δηλαδή εγώ θα πληρώσω και θα κάνει άλλος τον πρόεδρο; Εγώ είχα κανονίσει και μεταγράφες και τα πάντα”.

Για το οικονομικό άνοιγμα του Ποδοσφαιρικού Τμήματος: “Το τι έχω πληρώσει εγώ στον Αρη τα έχω δώσει στον τότε πρόεδρο του Ερασιτέχνη, κύριο Ταουξίδη. Έχω παραδώσει τα πάντα και τα έχω μαζί μου. Δεν υπάρχει κανένας λογιστής. Κάθισαν ένας δικηγόρος και ο κ. Καλαϊτζίδης και τα κοιτούσαν όλοι μαζί. Όλα αυτά ήταν τρικάκια. Να δουν τι; Έσοδα-έξοδα. Απλώς προσπαθούν με έναν έντεχνο τρόπο μου κάνουν πόλεμο. Έχω ξοδέψει 240.000 ευρώ. Οι παίκτες που μένανε; Πως πηγαίναν; Έγω τα έδωσα όλα. Όλα τα χρήματα. Έχουν βρει ένα ευρώ έξοδο. Άφησα την ομάδα με 0 χρέος. Πλήρωσα το 55%-75% των συμβολαίων των παικτών. Τι πληρώνει ο κ. Καλαϊτζίδης τόσο καιρό; Με τα λεφτά της ΝΟΒΑ κάνουν τους προέδρους”.

Για την αποχή από την ποδοσφαιρική ομάδα στις αρχές του Δεκεμβρίου: “Η αποχή έγινε τότε γιατί δεν είχαν γίνει τα ασφαλιστήρια. Το δικό μου ασφαληστήριο έχουν ακόμα. Ήταν η δεύτερη φορά που γινόταν κάτι δεν ήθελα αυτούς τους αρχηγούς. Τα ασφαληστήρια εγώ τα πλήρωσα. Συμφωνητικά έχουν υπογράψει οι παίκτες; Ποιος θα απαντήσει; Υπάρχουν όλες οι αποδείξεις για όλα”.

Για τη συνάντηση του κ. Κάλας με τον κ. Κοντονή: “Συμπαραστέκομαι σε όλες τις προσπάθειες, αλλά είναι καθαρά “επαγγελματικό ραντεβού”. Δε νομίζω ότι θα καταφέρει κάτι. Ο κ. Καλαϊτζίδης έχει πολλές αντιπάθειες στην ΕΠΟ για αυτό πιστεύω ότι δε θα καταφέρει κάτι. Καλή είναι η συνάντηση, ο εκάστοτε πρόεδρος έπρεπε να την κάνει, αλλά δε νομίζω ότι θα έχει οφέλη. Είμαι μαζί του. Μακάρι να τα καταφέρουν”.

Για τις σχέσεις με τον Ερασιτέχνη Άρη: “Περιμένα από τον Παναγιώτη Ζουμπουρίδη να υπογράψει την ειδική εκκαθάριση. Ήρθαμε σε ρήξη. Δεν ήθελε να υπογράψει και ο καθένας κρίνεται, αλλά κοιτάει και τη προσωπική του ζωή. ‘Οποιος είναι πρόεδρος στον ΑΣ είναι πολύ δύσκολο και για τον ίδιο τον κ. Οικονόμου. Η εκκαθάριση προχωρούσε τότε και θα τελείωνε αν έμενα εγώ σε 2,5 μήνες. Εγώ αν ήμουν και δεν ανέβαζα τον Άρη θα είχα σκάψει και θα έμπαινα μέσα”.

Για τη χορηγία στη φανέλα της εταιρίας του: “Υπάρχουν όλες οι αποδείξεις για τη χορηγία. Υπάρχουν όλα τα παραστατικά και θα τα δείξω”.

Για ότι η εκκαθάριση δεν προχώρησε όσο ήταν αυτός πρόεδρος: “Δε φταίω εγώ που δεν έγινε γενική συνέλευση μετόχων. Αυτά υπάρχουν όλοι. Έπρεπε να ψηφίσουν τότε, αλλά δε φταίω εγώ”.

Για τους ανθρώπους που είχε δίπλα του: “Με κοροϊδεύαν οι περισσότεροι. Είχα ανθρώπους που με κοροϊδέψαν”.

Για την κλοπή των οργάνων από το Νέο Ρύσιο: “Στο Ρύσιο μπήκανε κλέψανε και η αστυνομία μου είπε κάποια πράγματα. Αυτή τη στιγμή μου είπαν ότι στο Ρύσιο είναι τα όργανα. Αν ήμουν εγώ θα αγόραζα καινούρια όργανα”.

Για το θέμα του Κάμπος: “Το έμαθα αργότερα, αλλά δεν υπήρχε πρόβλημα. Ο κ. Καλαϊτζίδης το έκανε επίτηδες για να αναλάβει πρώτος προπονητής”.

To Top