Γιασικεβίτσιους στο PRESSARIS: “Γιατί μίσησα τον Γκάλη όταν ήμουν παιδί…” (video)

Υπόκλιση σε έναν θρύλο από έναν που θα γίνει θρύλος, όταν σταματήσει να παίζει. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μίλησε στο PRESSARIS για τον Νίκο Γκάλη, ήξερε τα πάντα για την γιορτή που έγινε την Τρίτη και αποκάλυψε γιατί… μίσησε τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή όταν ήταν μικρό παιδί.

Ο Λιθουανός σταρ της Μπαρτσελόνα μίλησε λίγο πριν ξεκινήσει η προπόνηση των “μπλαουγκράνα” στην O2 Arena για τον Νίκο Γκάλης. “Ένας από τους μεγαλύτερους. Ένας από αυτούς που σαν παιδί μίσησα, γιατί το 1987 πήρε το χρυσό μετάλλιο από τους συμπατριώτες μου Λιθουανούς, που τότε ήταν στη Σοβιετική Ένωση!

Ήταν απίστευτος. Έχω μεγάλο σεβασμό γι’ αυτόν. Είναι σαν έναν άλλον, που είναι είδωλο για μένα, τον Σαμπόνις. Δεν μπορώ να τους συγκρίνω αγωνιστικά, γιατί ο ένας ήταν ψηλός σαν τα δέντρα και ο άλλος πηδούσε πάνω από τα δέντρα. Έμενε στον αέρα και τελείωνε τις φάσεις…”, είπε ο Σάρας και πρόσθεσε: “Ήταν απίστευτος παίκτης, έκανε εκπληκτικά πράγματα στο γήπεδο και ζώντας στην Ελλάδα τόσα χρόνια κατάλαβα πόσα σημαίνει για τους Έλληνες. Είναι περίεργο που πλέον δεν θα το λέμε Αλεξάνδρειο, αλλά με το όνομα του Γκάλη, αλλά υπήρξε τέτοιος παίκτης που αξίζει να γίνουν όλα αυτά, όλη αυτή η μεγάλη τιμή”.

 

To Top