Δίωξη της εισαγγελίας Θεσσαλονίκης στον Αρβανιτίδη για κακουργηματικές πράξεις

Σοβαρά μπλεξίματα έχει πλέον με τη Δικαιοσύνη ο Γιώργος Αρβανιτίδης, στον οποίον ασκήθηκαν κακουργηματικές διώξεις.

Όπως αναφέρει στο αστυνομικό της ρεπορτάζ η εφημερίδα “Δημοκρατία”: “Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που διατάχθηκε σε βάρος του ιδιοκτήτη μιας από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στη Βόρεια Ελλάδα, η εισαγγελία Θεσσαλονίκης άσκησε σε βάρος του ίδιου και του αδελφού του κακουργηματικές ποινικές διώξεις που αφορούν μεταξύ άλλων στα αδικήματα της απάτης και της εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο 53χρονος συνιδιοκτήτης των σούπερ μάρκετ, που εξαγοράστηκαν στο μεταξύ από άλλη βορειοελλαδική εταιρία, έστηνε εταιρίες με «αχυράνθρωπους» για να πραγματοποιούν συναλλαγές με προμηθευτές προϊόντων.

Αρχικά, άλλος συνεργός, προσέγγιζε τους προμηθευτές πληρώνοντας μια δυο παραγγελίες με προϊόντα μικρής αξίας για να φαίνεται φερέγγυος αλλά στη συνέχεια φέρεται ότι αποσπούσαν πολλαπλάσιες ποσότητες προϊόντων που δεν εξοφλούσαν αλλά διέθεταν προς πώληση μέσω των σούπερ-μάρκετ.

Οι αποκαλύψεις για τον ιδιοκτήτη του σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης που συνελήφθη πέρσι το καλοκαίρι με την κατηγορία ότι πουλούσε απορρυπαντικά μαϊμού είχαν προκαλέσει σάλο.

Έπειτα από τη σύλληψη του για αυτή την υπόθεση διατάχθηκε έρευνα σε βάθος και με την ολοκλήρωση της προέκυψαν οι νέες κατηγορίες για τις εικονικές εταιρίες”.

Ο εισαγγελέας άσκησε νέα ποινική δίωξη εναντίον του επιχειρηματία και των άλλων εμπλεκομένων προσώπων, μεταξύ των οποίων και ο αδελφός του οι οποίοι καλούνται να απολογηθούν σε ανακριτή.

Επιπλέον, στη δικογραφία αναφέρεται ότι ένας προμηθευτής εντόπισε σε αποθήκη μέρος των προϊόντων του και επιχείρησε να τα πάρει πίσω αλλά δέχτηκε επίθεση από έναν εκ των αδελφών Αρβανιτίδη ο οποίος κατηγορείται για ληστεία.

To Top