Δεν πήρε αυτό που άξιζε η Εθνική…

Εμφανώς μεταμορφωμένη αλλά με σαφή αδυναμία στην τελική προσπάθεια η Εθνική μας ομάδα “κόλλησε” (0-0) στην Βουδαπέστη κόντρα στην κάκιστη Ουγγαρία και παρέμεινε ουραγός του ομίλου με 2 βαθμούς και στο -6 από την 3η θέση. Αφεντικό του ματς από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό η “γαλανόλευκη” απέναντι στους Μαγυάρους, οι οποίοι “κατέστρεψαν” το παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής των προκριματικών του EURO 2016 με τις καθυστερήσεις από τα πρώτα λεπτά και τη σκοπιμότητα του “Χ”. 

1ο ημίχρονο: Το 4-2-3-1 με το οποίο ο Σέρχιο Μαρκαριάν παρέταξε την Εθνική μας ομάδα απέδωσε στο χορτάρι της “Groupama Arena”. Η παρουσία του Κυριάκου Παπαδόπουλου στα χαφ δίπλα στον Ανδρέα Σάμαρη στάθηκε καταλυτική στην εν γένει αμυντική παρουσία της “γαλανόλευκης” στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης για την 5η αγωνιστική των προκριματικών. Η ανάπτυξη όμως του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος περιορίστηκε μόνο στη δεξιά πλευρά με τους Τοροσίδη και Φετφατζίδη να αναλαμβάνουν την όποια επιθετική ενέργεια της ομάδας την ώρα που στο άλλο άκρο, Σταφυλίδης και Χριστοδουλόπουλος παρέμεναν… θεατές. Οι Ούγγροι επέλεξαν παιχνίδι αναμονής κάτι που από το πρώτο λεπτό έδωσε στην Ελλάδα τη δυνατότητα να ελέγξει το τέμπο αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία. Η Εθνική απείλησε για πρώτη φορά στο 4’ με το σουτ από τον Τοροσίδη και επτά λεπτά αργότερα ο αμυντικός της Ρόμα έστειλε άουτ την μπάλα με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κονέ.

Στο 13’ οι Ούγγροι υπενθύμισαν με την κεφαλιά του Ζαλάι στην ελληνική άμυνα πως παρά το παθητικό παιχνίδι του παραμένουν επικίνδυνοι κυρίως στην κόντρα και λίγα λεπτά αργότερα ο αρχηγός των Μαγυάρων, Τζούτζακ, υποχρέωσε τον Ορέστη Καρνέζη σε δύσκολη απόκρουση στην δεξιά γωνία του. Στο 23’ ο κορυφαίος της “γαλανόλευκης” στο πρώτο ημίχρονο, Γιάννης Φετφατζίδης, έκανε άνω – κάτω την άμυνα των γηπεδούχων, έστρωσε στον Κλάους όμως, το σουτ του επιθετικού του ΠΑΟΚ κόντραρε σε αμυντικούς. Στο 38’ ο Καρνέζης μπλόκαρε εύκολα μετά από το σουτ του Στίμπερ κάτι που έπραξε και ο 39χρονος Κίραλι στην αμέσως επόμενη φάση μετά από την προσπάθεια του “Φέτφα”. Ουσιαστικά αυτή ήταν και η τελευταία φάση για το πρώτο μέρος και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το 0-0 να παραμένει.

2ο ημίχρονο: Ίδια και… καλύτερη η εικόνα της “γαλανόλευκης” στο δεύτερο μέρος. Η επιλογή των Ούγγρων για παθητικό παιχνίδι έγινε… ανάγκη αφού η Εθνική μας ομάδα πίεσε από το πρώτο λεπτό της επανάληψης, δεν άφησε τους αντιπάλους της να… πάρουν ανάσες και το παιχνίδι παιζόταν χωρίς υπερβολή στο μισό γήπεδο. Σε διάστημα δύο λεπτών (48’, 50’) η Ελλάδα απείλησε δις με τις κεφαλιές του Κονέ και στο 52’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-1 όταν ο Κλάους δεν κατάφερε να βάλει την προβολή μετά από σέντρα του Τοροσίδη. Ένα λεπτό αργότερα ο Φετφατζίδης έπιασε το σουτ εκτός περιοχής αλλά είδε την μπάλα να καταλήγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 70’ ο Μαρκαριάν παρενέβη για πρώτη φορά στο ματς με την αλλαγή του Φορτούνη στη θέση του Λάζαρου. Από εκείνο το σημείο οι Ούγγροι ανέβηκαν. Κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και αποφάσισαν να βγουν μπροστά χωρίς ωστόσο να μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Καρνέζη. Στο 77’ ο ομοσπονδιακός μας προπονητής θέλησε να φρεσκάρει το κέντρο επιστρατεύοντας από τον πάγκο τους Κατσουράνη και Γιαννιώτα στις θέσεις των Κονέ και Φετφατζίδη. Τα λεπτά κυλούσαν και το άγχος για το πολυπόθητο γκολ ήταν εμφανές στις προσπάθειες των Ελλήνων διεθνών, οι οποίοι πραγματοποιούσαν επιθέσεις με ανορθόδοξο τρόπο. Οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία να απειλήσουν και σε διάστημα ενός λεπτού έφτασαν… από το πουθενά μια ανάσα από το γκολ με Πίντερ και Νίκολιτς. Στο 89’ ο Κίραλι μπλόκαρε μετά από το σουτ του Κατσουράνη και παρά την πίεση στις καθυστερήσεις το “χρυσό” γκολ τελικά δεν ήρθε.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Κίραλι, Φιόλα, Κάνταρ, Γιούχας, Λεάντρο, Τόζερ, Έλεκ (70’ Πίντερ), Γκέρα, Στίμπερ, Σάλαϊ (68’ Νίκολιτς), Τζούτζακ.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Παπαδόπουλος, Σάμαρης, Κονέ (77’ Κατσουράνης), Χριστοδουλόπουλος (69’ Φορτούνης), Φετφατζίδης (77’ Γιαννιώτας), Αθανασιάδης.

πηγή: pamesports.gr

To Top