Είναι Άρης και… γουστάρει! Η Έλενα Παπαδημητρίου στο PRESSARIS: “Αντέχουμε στα δύσκολα, η ομάδα θ΄ αναγεννηθεί!”

Η Έλενα Παπαδημητρίου είναι Άρης και… γουστάρει! Δεν δίστασε, άλλωστε, να το φωνάξει δυνατά κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής εκπομπής «Newsroom», που παρουσιάζει στον ΣΚΑΪ, παίρνοντας αφορμή από έναν δικέφαλο, που έδειχνε εκείνη την ώρα η κάμερα.

Η όμορφη, Θεσσαλονικιά δημοσιογράφος μίλησε, λοιπόν, στο PRESSARIS για το πώς προέκυψε αυτή η «κιτρινόμαυρη» τρέλα, τι θυμάται από την παρουσία της σε Παλέ Ντε Σπορ και Χαριλάου κατά την εφηβική της ηλικία, το πώς την αντιμετώπιζαν οι συνάδελφοί της τις πρώτες χρονιές στην Αθήνα, αλλά και το αν παρακολουθεί από κοντά και ενημερώνεται για τα τεκταινόμενα στην ομάδα, ούσα 504 χλμ μακριά τα τελευταία δέκα χρόνια!

«Η αλήθεια είναι πως δεν είχα οικογενειακές καταβολές, όπως άλλα παιδιά. Ο αδερφός μου ήταν μεν Άρης, όμως, ο μπαμπάς μου ήταν Απόλλων Καλαμαριάς! Έτσι, λοιπόν, πήγαμε μια μέρα να δούμε έναν αγώνα Άρης-Απόλλων Καλαμαριάς στο Χαριλάου – εγώ σε ηλικία 4 ετών! – και ο Άρης θυμάμαι ότι έχασε! Φεύγοντας από το γήπεδο, αποφάσισα ότι θέλω να γίνω Άρης! Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία αγάπης μου με την ομάδα».

Τι θυμάται από εκείνη την εποχή; «Πολλά! Όλη αυτή τη μεγάλη αυτοκρατορία στο μπάσκετ, να νεκρώνει η Θεσσαλονίκη τις Πέμπτες, όταν ο Άρης έπαιζε στην Ευρώπη, να πηγαίνουμε ώρες νωρίτερα στο γήπεδο πριν αρχίσει το ματς για να διασφαλίσουμε τη θέση μας! Παράλληλα, βέβαια, πήγαινα και στο Χαριλάου. Ήμουν παρούσα σε όλους τους αγώνες σαν έφηβη».

Υπάρχει, όμως, κάποιος αγώνας που την έχει στιγματίσει;«Σίγουρα είναι πολλοί οι αγώνες, που έχω να θυμάμαι έντονα και από τους σχετικά πιο πρόσφατους είναι το Άρης-Κατοβίτσε και το κλάμα, που έριξα μετά τον αποκλεισμό. Επίσης, οι αγώνες με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στο Παλέ ήταν κάτι το ιδιαίτερο».

Η Έλενα Παπαδημητρίου ζει και εργάζεται τα τελευταία δέκα χρόνια στην Αθήνα. Ποτέ δεν ξέχασε, όμως, την αγάπη της για τον Άρη! «Τα πρώτα χρόνια οι συνάδελφοί μου, όταν άκουγαν ότι είμαι από τη Θεσσαλονίκη, με ρωτούσαν μεταξύ σοβαρού και αστείου: ΠΑΟΚ είσαι; Τρελαινόμουν και αυτοί δεν το καταλάβαιναν!», για να προσθέσει: «Μπορεί να είμαι μακριά από τη Θεσσαλονίκη, δεν είμαι, όμως, μακριά από την ομάδα. Όποτε οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις μου το επιτρέπουν βρίσκομαι στο γήπεδο. Και φυσικά, όταν ανεβαίνω στη γενέτειρά μου, θα πάω σίγουρα είτε στο Παλέ Ντε Σπορ είτε στο Κλεάνθης Βικελίδης».

Μάλιστα, η δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι έχουν κάνει μία «γιάφκα» Αρειανών στην πρωτεύουσα: «Υπάρχουν πολλοί Αρειανοί και στο χώρο της δημοσιογραφίας και έχουμε κάνει τη δική μας ‘γιάφκα’. Μεταξύ αυτών είναι και ο Γιώργος Αδαμαντίδης, ο εγγονός του θρυλικού Κλεάνθη Βικελίδη!».

Όσο για το αν έχουν υπάρξει στιγμές που θα ήθελε να είναι δίπλα στην ομάδα, ωστόσο, οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις την κρατούσαν μακριά; «Είχαμε ζήλεψα και είχα στενοχωρηθεί τρομερά που δεν ήμουν στην γιορτή που έγινε για τον Νίκο Γκάλη, όπως και στην πρόσφατη γιορτή των 100 χρόνων. Παρακολούθησα βέβαια κάποια αποσπάσματα και οι… Αρειανοί της Αθήνας ανταλλάσσαμε μεταξύ μας βιντεάκια για να είμαστε και εμείς στο κλίμα!».

Τέλος, η Έλενα Παπαδημητρίου σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην ομάδα και έστειλε το δικό της μήνυμα: «Καλώς ή κακώς σαν φίλοι του Άρη έχουμε συνηθίσει σε δύσκολες διαδικασίες τα τελευταία χρόνια. Δεν πτοούμαστε, όμως. Αντέχουμε…. Φυσικά και όταν τελειώσει αυτή η διαδικασία, θα αναγεννηθούμε…».

To Top