Επίθεση Καλαϊτζίδη κατά πάντων στις Ακαδημίες! “Δεν υπήρχε η βασική γνώση των αρχών του ποδοσφαίρου”!

Αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας των ακαδημιών του Αρη τα τελευταία χρόνια, άφησε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης! 

Αναλυτικά τα όσα είπε στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:

Αρχικά, κληθείς να σχολιάσει τα όσα του καταμαρτυρούνται σχετικά με την απαξίωση των ακαδημιών του Αρη, υπογράμμισε: «Ας ξεκαθαρίσουμε πως ουδείς που απαξιώνει έναν χώρο δεν ασχολείται μια εβδομάδα μαζί του. Ας μου θυμίσουν όλοι αυτοί που με κατηγορούν ποιος άλλος προπονητής στο παρελθόν έκανε κάτι παρόμοιο. Πρέπει άπαντες να καταλάβουμε πως κάθε άνθρωπος έχει ένα προσωπικό σύστημα αξιολόγησης. Το σωστό ή λάθος, είναι εντελώς υποκειμενικό».

Δίνοντας περισσότερα στοιχεία αναφορικά με τις αξιολογήσεις, προσέθεσε: «Στους νέους που αξιολόγησα, δεν υπήρχε η βασική γνώση αρχών του ποδοσφαίρου σε άμυνα κι επίθεση. Το επίπεδο ικανότητας, είναι μακριά από αυτό που απαιτεί το σύγχρονο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η έννοια ομάδα, δεν είναι ανεπτυγμένη και υπαρκτή στους επτά από τους δέκα. Υπάρχουν αναχρονιστικές αγωνιστικές αντιλήψεις, που οδηγούν τους παίκτες σε λάθος επιλογές, ενώ συν τοις άλλοις, το επίπεδο δεκτικότητας, είναι εξαιρετικά χαμηλό. Αυτός είναι ο λόγος που πρότεινα μόλις έναν για προώθηση, όχι γι’ αυτό που είναι τώρα, αλλά γι’ αυτό που θεωρώ ότι μπορεί να γίνει.

Κάποιοι άλλοι παίκτες που αυτές τις μέρες θα συμμετέχουν στις προπονήσεις, δεν πρέπει επ’ ουδενί να θεωρηθούν μέλη της πρώτης ομάδας, απλώς θα προσπαθήσουμε να εξαντλήσουμε την κάθε πιθανότητα να τους εντάξουμε σε αυτή. Είναι εντελώς διαφορετικά τα κριτήρια του να είσαι μέλος μιας ομάδας Κ-20 και εντελώς άλλα του να ενταχθείς σε μια επαγγελματική ομάδα, που θα διεκδικήσει τον στόχο της επανόδου στο φυσικό της χώρο».

Προσέθεσε μάλιστα πολύ χαρακτηριστικά στη συνέχεια: «Η προσαρμογή των παικτών των ακαδημιών σε συνθήκες πρώτης ομάδας, θα έπρεπε κανονικά να συνιστά απόλυτη προτεραιότητα.

Πάντως, αν κάποιοι επιθυμούν να ωραιοποιούν μια κατάσταση για να καταδείξουν πως ήταν ωφέλιμοι, ή αν έχουν έλλειμμα γνώσης, δεν είναι δικό μου θέμα. Το γεγονός πως δεν έχουμε ρόστερ, δεν σημαίνει πως θα βάλουμε ό,τι να ναι στην ομάδα.

Για μένα το πιο εύκολο πράγμα θα ήταν να εντάξω αυτά τα παιδιά στην ομάδα, αλλά αν τα στελέχη αυτά δεν μπορούν να είναι παραγωγικά, τότε εγώ και η ομάδα θα το χρεωθούν. Για μένα το καλύτερο και το πιο ευχάριστο θα ήταν να έχουν τα παιδιά αυτά ικανότητες που θα τους έκαναν να ενταχθούν στην πρώτη ομάδα. Δυστυχώς για μένα όμως, δεν τις έχουν.

Πρέπει να σας πω ότι όταν πήρα τις εκθέσεις των προπονητών των ακαδημιών της ομάδας στα χέρια, ένιωσα ότι είμαι προπονητής της Μπαρτσελόνα. Νόμιζα ότι θα αξιολογήσω εκείνες τις ακαδημίες. Αυτό που αντιλήφθηκα, είναι πως είτε υπάρχει περιορισμένη γνώση, είτε ωραιοποιήθηκε μια κατάσταση, είτε κάτι άλλο που δεν θέλει να πάει ο νους μου. Ο χρόνος και μόνο αυτός, θα δείξει αν οι επιλογές μου είναι σωστές ή λάθος».

 

 

To Top