Επιχείρηση “ξεμπλοκάρισμα” στη Νέα Σμύρνη, όλα για το “διπλό”!

Η χθεσινή μέρα επεφύλασσε ένα μεγάλο ευχάριστο νέο για τον μπασκετικό Άρη, αλλά σήμερα (17.00) υπάρχει αγώνας και μάλιστα δύσκολος. Η αποστολή στη Νέα Σμύρνη και το παιχνίδι με τον Πανιώνιο δεν είναι “παίξε γέλασε” παρότι ο αντίπαλος μετράει μόλις μία νίκη. 

Οι δύο ομάδες έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες αφετηρίες στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Άρης βρίσκεται σε πτωτική πορεία λόγω των δύο συνεχόμενων ηττών από Κόροιβο και Κολοσσό, ήττες που συνοδεύτηκαν από άσχημες εμφανίσεις με σημάδια αγωνιστικής κρίσης. Συνεπώς οι κίτρινοι θέλουν πάση θυσία να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος και αυτό επιτυγχάνεται με νίκες, ειδικά μακριά από το Αλεξάνδρειο.

Ο Πανιώνιος βρίσκεται σε ανοδική πορεία γιατί πολύ απλά πιο κάτω δεν θα μπορούσε να πάει. Μετράει μόλις μία νίκη, την περασμένη βδομάδα επί του Κόροιβου και θέλει να συνεχίσει σε αυτό το τέμπο υπό τις οδηγίες του Βαγγέλη Αλεξανδρή.

Ο Άρης παρουσίασε αγωνιστική σύγχυση το περασμένο Σάββατο με τον Κολοσσό, με παίκτες που έπαιζαν χωρίς ρόλο και προσανατολισμό. Είναι πολύ θετικό για την ψυχολογία όλων η χθεσινή απόφαση του ΑΣΕΑΔ για συνέχιση του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ωστόσο αυτό από μόνο του δεν λύνει τα προβλήματα.

Οι κίτρινοι πρέπει να βρουν λύσεις μέσα στο παρκέ. Κυρίως να ξεκαθαρίσουν οι ρόλοι στην περιφέρεια, να προστατευτεί ο Νέιμικ (ή να προστατεύσει τον εαυτό του) από το φόρτωμα των φάουλ, να μπει και πάλι στο ποιοτικό rotation ο Ριντ και φυσικά να βρει η ομάδα την σωστή αμυντική λειτουργία της. Είναι πράγματα που έχει δείξει ότι μπορεί να τα κάνει ο Άρης και θα πρέπει να βρει τον τρόπο να τα κάνει.

Ουσιαστικά οι κίτρινοι αναζητούν την αγωνιστική ηρεμία τους και αυτή θα έρθει μόνο με έναν τρόπο, το ροζ φύλλο αγώνα από το κλειστό στην Αρτάκης…

To Top