Ζητάει “πίσω” την διοίκηση της ΠΑΕ για επτά λόγους

Επτά βασικούς λόγους επικαλείται η πλευρά του Λάμπρου Σκόρδα ζητώντας την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης σύμφωνα με την οποία διορίστηκε νέα διοίκηση της ΠΑΕ με τη συμμετοχή των Στεφανίδη, Ψηφίδη, Φουρλίγκα, Κουζούνια, Κουζσουνάδη.

Πρόκειται για τις δυο νομικές ενέργειες που έχει ξεκινήσει η διοίκηση Σκόρδα, την έφεση και την προσωρινή διαταγή μέχρι να εκδικαστεί η έφεση, για να μην ισχύσει η απόφαση του Ειρηνοδικείου. Τα ασφαλιστικά-προσωρινά μέτρα εκδικάζονται την Τρίτη του Πάσχα στις 11 το πρωί και η απόφαση θα βγει σε μια-δυο μέρες.

Αναλυτικά τα επτά βασικά σημεία που επικαλείται το δικόγραφο που κατέθεσε ο νομικός Κώστας Παπαδόπουλος (φωτογραφία):

1. Επικαλείται απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου του 1972, σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να αντικατασταθεί η προσωρινή διοίκηση οποιασδήποτε ανώνυμης εταιρίας για λόγους κακοδιαχείρισης.

2. Ότι δεν λήφθηκε υπόψη του δικαστηρίου η κατάθεση του Παναγιώτη Στεφανίδη ως μάρτυρα, ούτε το (εκπρόθεσμο) συμπληρωματικό υπόμνημα.

3. Οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της ΚΜΑ του περασμένου Φεβρουαρίου στο Βελλίδειο έχουν ανασταλεί ως προς την ισχύ τους.

4. Είναι αβάσιμος ο ισχυρισμός περί μη δικαστικής προστασίας αφού το μονομελές Πρωτοδικείο χορήγησε τελικά νέα προσωρινή διαταγή στην ΠΑΕ.

5. Σε ότι αφορά τους ισχυρισμούς της ΚΜΑ και του Α.Σ  για τους χειρισμούς του Σκόρδα στο ματς με τον Πλατανιά (προέτρεψε τους ποδοσφαιριστές να μην συνεχίσουν το παιχνίδι), αναφέρει ότι τελικά το παιχνίδι τελείωσε κανονικά.

6. Οι όποιες αντεγκλήσεις της ΠΑΕ και του προέδρου της με τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου, κινούνταν στα πλαίσια της προστασίας της ομάδας.

7. Θέτει θέμα εκλογιμότητας των Παναγιώτη Στεφανίδη και Βασίλη Φουρλίγκα, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε παραιτήθηκαν, ενώ βάσει του καταστατικού της ΚΜΑ υπάρχει ασυμβίβαστο όσον αφορά την συμμετοχή τους στο δ.σ. της ΠΑΕ.

To Top