Η έκθεση του Σούλη προς τη διοίκηση

O Σούλης Παπαδόπουλος στην συνάντηση της περασμένης Παρασκευής, με τον Δημήτρη Ηλιάδη ανέπτυξε το σχέδιο-μοντέλο για τον Άρη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, παραδίδοντας μάλιστα την έκθεση που είχε ετοιμάσει και την οποία μελετάει η νέα διοίκηση.

Το Metrosport δημοσιεύει τα κύρια σημεία της έκθεσης αυτής.

Συγκεκριμένα:

1. Ανανεώσεις συμβολαίων με παίκτες του «κορμού»

Ο πρώτος άξονας είναι αυτός που καίει περισσότερο τον Δημήτρη Ηλιάδη και τους συνεργάτες του αφού πολλά θα εξαρτηθούν από το αν ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους με τον Άρη ποδοσφαιριστές που αποτελούν τον βασικό κορμό και πάνω τους θα χτιστεί η ομάδα της νέας αγωνιστικής περιόδου. Έχουμε και λέμε. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τέσσερις ποδοσφαιριστές.

Οι Γρηγόρης Παπαζαχαρίας, Μανόλης Παπαστεριανός, Νταβίντ Αγκάνθο, Νούνο Κοέλιο. Από τις τέσσερις περιπτώσεις, τουλάχιστον οι δύο από αυτές μοιάζουν πιο προσιτές. Με τους δύο πρώτους ο Ηλιάδης θα έχει συνάντηση μέσα στην εβδομάδα προκειμένου να συζητήσουν, αρχικά το θέμα των οφειλών και έπειτα να διαπραγματευτεί μαζί τους για το ενδεχόμενο της συνέχισης της συνεργασίας τους. Κομμάτι διόλου εύκολο, αφού τους οφείλεται ένα σημαντικό ποσό, ενώ ο Παπαστεριανός εξετάζει πρόταση από την Τουρκία.

Για τους δύο ξένους τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Με τον Αγκάνθο θα υπάρξει νέα τηλεφωνική επικοινωνία ώστε να δοθεί ή όχι το «οκ» από τον Ισπανό για να ενεργοποιηθεί η προφορική συμφωνία που είχε υπογράψει με την διοίκηση Ψηφίδη τον περασμένο Φεβρουάριο για τα επόμενα δύο χρόνια με αποδοχές 360.000 ευρώ (200.000 για τον πρώτο χρόνο και 160.000 για τον δεύτερο).

Ο Κοέλιο επέστρεψε στην Πορτογαλία και δη την Μπενφίκα, η οποία δεν είναι «ζεστή» στο να τον διατηρήσει στο ρόστερ της. Σε περίπτωση που τον αφήσει ελεύθερο ο Άρης θα κληθεί να διαπραγματευτεί το νέο του συμβόλαιο, προτείνοντας στον Πορτογάλο «περικοπή» (πέρυσι αμείβονταν με 140.000 ευρώ). Να θυμίσουμε πως Βελλίδης και Καζναφέρης δεν θα ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους.

2 «Τρέλα» με Ζαραδούκα και Τάτο

Ο πρώτος άξονας έχει και το…παρακλάδι που αφορά τους δύο παίκτες του Ολυμπιακού, τον Γιάννη Ζαραδούκα και τον Ανδρέα Τάτο. Σύμφωνα με τον Σούλη Παπαδόπουλο θα είναι ευχής έργον εάν ο Άρης καταφέρει να κρατήσει στο ρόστερ της νέας χρονιάς τουλάχιστον ένας από τους δύο ποδοσφαιριστές.

Βέβαια την απόφαση θα την πάρει ο Ολυμπιακός και συγκεκριμένα ο Μίτσελ, ο οποίος καλείται να αποφασίσει για το αν είναι στα πλάνα ή όχι. Τόσο ο Τάτος όσο και ο Ζαραδούκας, πάντως, έφυγαν από τη Θεσσαλονίκη με τις καλύτερες αναμνήσεις, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής τους στον Άρη.

Να σημειώσουμε, πάντως, ότι σε περίπτωση που οι κίτρινοι ανανεώσουν την συνεργασία τους με έναν εκ των δύο του Ολυμπιακού, από την «4άδα» Παπαζαχαρία, Παπαστεριανού, Αγκάνθο, Κοέλιο, αναγκαστικά θα εξαιρεθεί κάποιος, αφού ο Άρης έχει περιορισμό και στις ανανεώσεις (μπορεί μόνο τέσσερις). Πάντως, σύμφωνα με τα όσα αναπαράγουν αθηναϊκά μέσα, οι Τάτος και Ζαραδούκας έχουν σαφείς ελπίδες για παραμονή στην ομάδα του Πειραιά.

3 Η «μαύρη λίστα» και οι δανεικοί

Σε περίπτωση που προπονητής του Άρη παραμείνει και τη νέα χρονιά ο Σούλης Παπαδόπουλος είναι δεδομένο ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν θα συνεχίσουν την καριέρα τους στο Κλεάνθης Βικελίδης. Η έκθεση του 46χρονου περιλαμβάνει συγκεκριμένα ονόματα στην «μαύρη λίστα», αν κι αυτή θα ενεργοποιηθεί ανάλογα με τις ανανεώσεις συμβολαίων που θα γίνουν.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση του Κώστα Κοτσαρίδη εάν δεν ανανεώσει ο Κοέλιο μπορεί να παραμείνει στο ρόστερ ως εναλλακτική λύση για τον άξονα. Από την άλλη, αρνητική είναι η εισήγησή του για ποδοσφαιριστές με συμβόλαιο, όπως ο Στέλιος Τσουκάνης και ο Αλέξανδρος Γιώρης, οι οποίοι αν συνεχίσει ο Παπαδόπουλος στον πάγκο είναι δεδομένο ότι θα ψάξουν την επόμενη ποδοσφαιρική τους στέγη.

Επιπλέον, ο Νικαιώτης προπονητής έχει ενδοιασμούς για το αν πρέπει να παραμείνουν στο ρόστερ παίκτες όπως ο Νίκος Ψυχογιός και ο Ανδρέας Ηρακλής. Και αυτός γιατί δεν αποκόμισε θετικά δείγματα γραφής, αν και αμφότεροι δεν είχαν τις ευκαιρίες λόγω τραυματισμών.

Θυμίζουμε ότι ο Ψυχογιός έχασε τις τελευταίες αγωνιστικές, ενώ ο Ηρακλής ήταν ο μεγάλος άτυχος του φετινού Άρη. Προερχόμενος από εξαιρετική προετοιμασία κι ενώ φαινόταν ότι θα αποτελέσει παίκτη «πρώτης γραμμής», στο τελευταίο φιλικό του Άρη έπαθε ρήξη χιαστού και υποβλήθηκε σε εγχείρηση. Επέστρεψε μετά από ένα 6άμηνο και λογικό είναι να μην καταφέρει να βρει ρυθμό και τα σωστά «πατήματα» μέσα στις λίγες συμμετοχές που έκανε.

Πέρα από τους παίκτες της «μαύρης λίστας» υπάρχουν και αυτοί που προορίζονται για δανεικοί. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν κυρίως ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής και παρότι πήραν κάποιες ευκαιρίες, δείχνοντας ότι ακόμη θέλουν χρόνο αλλά και περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους. Για παράδειγμα, δεν αποκλείεται Αντωνιάδης, Ρένια, Καραγιάννης κ.α. να δοθούν δανεικοί για ένα χρόνο ώστε να «ψηθούν» και να επιστρέψουν πιο γεμάτοι.

4 Προωθούνται Παλιάτσιος, Λεμονής, Σταυρόπουλος

Την θετική του εισήγηση για τρεις ποδοσφαιριστές από την ομάδα Κ20 του Άρη είναι έτοιμος να δώσει ο Σούλης Παπαδόπουλος. Ο 46χρονος προπονητής έμεινε εντυπωσιασμένος από τις δυνατότητες που έχουν οι Πάρης Παλιάτσιος, Καλούδης Λεμονής και Ηλίας Σταυρόπουλος.

Οι τρεις ποδοσφαιριστές από τα τμήματα υποδομής των κιτρίνων άφησαν εξαιρετικά δείγματα στο διάστημα ενός μήνα που πέρασαν από το «μικροσκόπιο» του Έλληνα τεχνικού και πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα κληθούν από τη διοίκηση να υπογράψουν το πρώτο τους επαγγελματικό συμβόλαιο. Ο πρώτος είναι επιθετικός, ο δεύτερος καλύπτει κυρίως την θέση στα χαφ και ο τρίτος αγωνίζεται στη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Έχουν τα απαραίτητα εφόδια για να αντέξουν στην πίεση της πρώτης ομάδας και όπως έλεγε ο Σούλης «αν παραμείνω στον Άρη είναι σίγουρο ότι αυτά τα παιδιά θα πάρουν ευκαιρίες». Σε αντίθεση με πέρυσι, πάντως, τη φετινή χρονιά ο αριθμός παικτών που θα πλαισιώσει το έμψυχο δυναμικό της πρώτης ομάδας θα είναι σίγουρα μικρότερο.

5 Τουλάχιστον ένας παίκτης σε κάθε θέση

Στον Άρη δεν πρόκειται να μπούνε στην μεταγραφική αγορά εάν πρώτα δεν γίνει ξεκαθάρισμα, τόσο με τις ανανεώσεις όσο και με την «μαύρη λίστα». Σύμφωνα με την εικόνα, ωστόσο, που διαμορφώνεται από την έκθεση του Παπαδόπουλου και τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτή, ο Άρης θα χρειαστεί να ενισχυθεί με την απόκτηση τουλάχιστον επτά με οχτώ ποδοσφαιριστών, σε συγκεκριμένες θέσεις.

Έχουμε και λέμε. Η φυγή του Μάρκου Βελλίδη καθιστά προτεραιότητα την απόκτηση ενός τερματοφύλακα ο οποίος θα πλαισιώσει τον Σωκράτη Διούδη. Οι κίτρινοι θα βγουν στην αγορά για να αποκτήσουν έναν τερματοφύλακα ισάξιο των Βελλίδη-Διούδη και για να υπάρχει ανταγωνισμός στη θέση, αλλά κυρίως για να υπάρχει σιγουριά με μια καλή και έμπειρη δυάδα. Από κει και πέρα, είναι δεδομένο ότι θα αποκτηθεί τουλάχιστον ένας ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση της άμυνας.

Ένας στόπερ «πρώτης γραμμής», ένας δεξιός μπακ αφού μετά την αποχώρηση του Καζναφέρη ο Άρης έχει απόλυτη ανάγκη σε αυτή τη θέση και ένας αριστερός μπακ. Η ενίσχυση στη μεσαία γραμμή θα ξεκινήσει από τα χαφ (ανάλογα με το τι θα γίνει, με τους Παπαστεριανό, Κοέλιο), ενώ η πώληση του Γιαννιώτα θα καθορίσει και τις κινήσεις για τα άκρα, που και εδώ η ομάδα θα χρειαστεί τουλάχιστον από ένα παίκτη, ενώ είτε μείνει είτε όχι ο Αγκάνθο θα αποκτηθεί ένας επιθετικός «πρώτης γραμμής».

To Top