Oι “γκαλάκτικος”, η “κόντρα” με τον Γκούτι και το άδοξο φινάλε μετά την “Μπάρτσα” για τον Κάμπος!

Κορυφαία έως τώρα στιγμή της προπονητικής καριέρας του νέου τεχνικού του Άρη, Πάουλο Κάμπος είναι αναμφισβήτητα η συμμετοχή του στο τεχνικό τιμ της Ρεάλ Μαδρίτης, ως βοηθός του Βαντερλέι Λουξεμπούργο.

Η πολύ καλή πορεία στο δεύτερο μισό της σεζόν 2004/5 ανανέωσε την εμπιστοσύνη της διοίκησης της “Βασίλισσας” στο πρόσωπο του Λουξεμπούργκο, που μαζί με τον Κάμπος προχώρησαν στο “χτίσιμο” της ομάδας ενόψει της νέας χρονιάς.

Η σεζόν ξεκίνησε εκρηκτικά, ωστόσο οι πολλοί τραυματισμοί και οι αλλαγές στην αγωνιστική φιλοσοφία της Ρεάλ έφεραν προ των ευθυνών του τον Λουξεμπούργκο και τους συνεργάτες του. Κύκνειο άσμα των Βραζιλιάνων στον πάγκο της Ρεάλ η εντός έδρας βαριά ήττα από την μισητή αντίπαλο της Ρεάλ, Μπαρτσελόνα με 3-0.

Λίγο πριν το παιχνίδι με τους “μπλαουγκράνα” δημιουργήθηκε ένταση στα αποδυτήρια της Ρεάλ με πρωταγωνιστές τους Κάμπος και Γκούτι. Ο άσος της Ρεάλ παραπονέθηκε πρόβλημα στο πόδι μόλις έμαθε ότι προορίζεται για την αρχική ενδεκάδα.

Ο Κάμπος υπό την έντονη φημολογία των επόμενων ημερών ότι θα του επιβαλλόταν χρηματικό πρόστιμο από την διοίκηση, επειδή ισχυρίστηκε ότι ο Γκούτι προσποιούνταν τραυματισμό, φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως είχαν το “πράσινο φως” του ιατρικού τιμ για συμμετοχή του Ισπανού μέσου στο παιχνίδι παρά τα παράπονα του ίδιου για τις ενοχλήσεις που ένιωθε. Μάλιστα, σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Μαδρίτης είχε τονίσει ότι αρκετοί μέσα στην ομάδα προσπαθούν να θέσουν εμπόδια στην δουλειά του Λουξεμπούργκο και του ίδιου.

Λουξεμπούργκο και Κάμπος αποτέλεσαν τελικα παρελθόν στις 5 Δεκεμβρίου 2005, με τον πρώτο να επιστρέφει στην Σάντος και τον δεύτερο να αναλαμβάνει την Ναούτικο (τελευταίος σταθμός πριν τον Αστέρα Τρίπολης).

To Top