Η συνέντευξη Γαλανού λεπτό προς λεπτό: “Δεν αγοράζω τίποτε, θα βάλω όσα χρήματα χρειάζεται, αλλά ξέρω το ταβάνι μου”

Ο Γιώργος Γαλανός  έδωσε συνέντευξη Τύπου για να εξηγήσει αναλυτικότερα τις θέσεις του για την ενδεχόμενη εμπλοκή του στην ΠΑΕ Άρης. Το PRESSARIS βρέθηκε στην αίθουσα του ξενοδοχείου Hayatt και θα μετέφερε όλο το ρεπορτάζ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ όπως σας την μετέδωσε το PRESSARIS λεπτό προς λεπτό:

20:41 Καταλήγοντας ο Περικλής Τράιος τόνισε: “Υπάρχουν τρία στοιχεία για το πλάνο αυτό. Κεφάλαιο, σχέδιο και ομάδα δράσης. Δεν πάμε τυχαία. Οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου πρέπει να είναι κοντά μας. Εχω βαρεθεί στον Άρη να διοικούν, να επιλέγουν παίκτες άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με τη μπάλα”.

20: 39 Ρωτήθηκε ο κ. Γαλανός πως θα διασφαλίσει ότι θα βάλει χρήματα και απάντησε για λογαριασμό του ο κ. Σιμόπουλος: “Ο κ. Γαλανός δεν παίρνει την ομάδα. Οπαδός είναι. Καταλαβαίνει κανείς ότι δεν παίρνει τίποτα; Θα βάλει τρεις βετεράνους που θα εποπτεύει τον Άρη. Το δύσκολο δεν είναι τα λεφτά, το δύσκολο είναι να υπάρξει ομόνοια και σύμπνοια στον Άρη”.

20: 31 Ρωτήθηκε ο Γαλανός για το τι υποσχέσεις μπορεί να δώσει στον κόσμο και απάντησε: “Εγώ μπορώ να πάρω τον Άρη και να τον πάω εκεί που πρέπει. Να σας πω ότι στην Σουπερλίγκα θα πάρω το πρωτάθλημα, δεν θα το πω. Σε μένα κάνετε αυτές τις ερωτήσεις. Στη νυν διοίκηση δεν κάνετε αυτές τις ερωτήσεις; Εγώ δεν είπα ότι θα βάλω 5-10 εκατ. ευρώ. Αυτοί πως θα πάνε; Με τα εισιτήρια του Άρη…”.

20:26 Εξηγεί ο κ. Σιμόπουλος λεπτομέρειες για το άρθρο 106ια και παρενέβη ο κ. Γαλανός: “Έχουν τρελάνει τον κόσμο με τα δικαστήρια! Δεν τον νοιάζει στην τελική τον οποιοδήποτε οπαδό! Κάνουν κουμάντο οι νομικοί εκεί μέσα. Πρέπει να κάνουμε καινούρια αρχή…”.

Σε παρέμβασή του ο κ. Τράιος είπε ότι “υπάρχει πλάνο ακόμα και για τις ακαδημίες του Άρη, γιατί αν πάει στη Γ’ Εθνική η ομάδα διαλύονται και οι ομάδες Κ15, Κ17 και Κ20. Εμείς είμαστε κοντά σε συμφωνία με ομάδα για να απορροφηθούν αυτά τα παιδιά και να μη χαθούν. Δεν δουλεύουμε τυχαία…”.

20:21 Ρωτήθηκε αν θέλει να γίνει μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ και απάντησε: “Ναι φυσικά. Νωρίς είναι, αλλά θέλω. Ξέρω όμως το ταβάνι μου. Αν φτάσω κάπου τον Άρη και μετά δεν πάει καλά, φεύγω… Θα βάλω όσα χρήματα χρειάζονται. Θέλω να κάνω βιώσιμο τον Άρη, να έχει και κέρδη… Έχω και χορηγίες, όχι μεγάλες, αλλά υπάρχουν 2-3 φίλοι που θέλουν να με στηρίξουν με 50-100 χιλιάδες”.

20:15 Ρωτήθηκε ο κ. Γαλανός αν τα χρήματα που θα βάλει στην ομάδα, θα τα μετοχοποιήσει όταν θα κληθεί να γίνει νέα ΠΑΕ: “Εγώ δεν θέλω τίποτα. Ξέρω το ταβάνι μου. Θέλω να τον πάω μέχρι εκεί που μπορώ… Ζήτησα να με ελέγχουν ακόμα και ομάδα βετεράνων, με λογιστές. Το όνειρό μου είναι να μην μπορεί να τον πειράξει κανένας, με νομικές δικλείδες Όπως είπα, δεν θέλω χρήματα πίσω. Όσο είμαι δεν θα μου αρέσει να έρθει να μου την πάρει κανείς αν ανεβάσουμε την ομάδα στην Β’ Εθνική”.

Πρόσθεσε ο κ. Σιμόπουλος: “Ο κ. Γαλανός δεν αγοράζει κάτι. Μπαίνει ως εγγυητής ότι θα στηρίξει ως οικονομικός αιμοδότητος. Γνωρίζουμε όλοι το μπάτζετ στην Γ’ Εθνική για να κάνει η ομάδα πρωταθλητισμό. Αυτό το ποσό μπορεί να το χορηγήσει ο κ. Γαλανός. Αν θελήσει ο ΑΣ εγγυητική, θα το δούμε… Δεν αγοράζει κάτι όμως ο κ. Γαλανός”.

20:10 Ρωτήθηκε ο κ. Γαλανός αν είναι ανοικτός σε συνεργασίες όπως π.χ. με τον Ντίμη Παπαϊωάννου και απάντησε: “Αν μαζέψουμε 5-6 εκατομμύρια ναι, αλλά δεν θέλω να ρισκάρω με τον Άρη στα χέρια μου. Μακάρι να υπάρχουν κι άλλοι τέτοιοι άνθρωποι…”.

Παρενέβη ο Περικλής Τράιος και είπε: “Μετά τη συνάντηση με τους βετεράνους είναι να δούμε όλους αυτούς τους παράγοντες του Άρη που με ανιδιοτέλεια προσέφεραν. Πρέπει να τρέξουν οι διαδικασίες, είτε να μείνουμε, είτε όχι. Να γίνει ή όχι η εκκαθάριση”.

20:05 Ο Γιώργος Γαλανός δήλωσε: “Δεν ντρέπονται που δεν έχουν να πληρώσει 1.975 ευρώ έναν παίκτη; Και τι κάθονται στις καρέκλες αν δεν μπορούν να πληρώσουν τέτοια ποσά; Μιλάμε για την Γ’ Εθνική εκτός κι αν υπάρξει κάποιος επενδυτής. Θα είμαι δίπλα του και με τα λεφτά μου… Το ξαναλέω”.

20:00 Έκανε παρέμβαση ο Περικλής Τράιος: “Η απόφαση για την εκκαθάριση θα ληφθεί από την γενική συνέλευση των μετόχων. Στον Άρη υπάρχει μια ιδιαιτερότητα με τη Λέσχη, τον ΑΣ και κάποιοι μικρομέτοχοι, που είχαν πάρει από τον Δημήτρη Κοντομηνά. Αυτοί όλοι θα αποφασίσουν στη γ.σ. των μετόχων.

Πρέπει να υπάρχει από τον ΑΣ και τα μέλη του, η ίδια διαδικασία από τη Λέσχη και εκεί θα αποφασιστεί τι θα συμβεί. Εμείς λέμε να κάνουν τώρα την γενική συνέλευση των μετόχων και είπε ο κ. Στεφανίδης για αρχές Ιουλίου… Τότε θα αλλάξει η ΕΠΟ τον κανονισμό για την Γ’ Εθνική. Ο δρόμος που άνοιξε η ΑΕΚ ίσως κλείσει. Εκφράζω την απορία γιατί δεν έχει προκηρυχθεί η γενική συνέλευση των μετόχων”.

19:48 Ξεκινούν οι ερωτήσεις.

Πρώτη ερώτηση αφορά γιατί αποκλείεται το άρθρο 106. Απαντάει ο δικηγόρος, κ. Θόδωρος Σιμόπουλος: “Δεν αποκλείουμε κάτι, αλλά επιλέγεται η πιο κατάλληλη λύση για τον Άρη.

Μια επισήμανση αφορά τον διαχωρισμό της ΠΑΕ από την ομάδα του Άρη. Η λύση του άρθρου 106ια σκοπό έχει την προστασία της ΠΑΕ και όχι της ομάδας αυτής καθαυτής. Μια δεύτερη επισήμανση είναι ότι οι προϋποθέσεις και οι όροι ένταξης μιας επιχείρησης στο άρθρο αυτό είναι πολλές και δύσκολες να συντρέξουν στην ΠΑΕ. Η διάταξη αυτή όσο μου δόθηκε η δυνατότητα να ψάξω, δεν έχει νομολογειακό προηγούμενο. Δεν βρήκα μία επιχείρηση να έχει μπει σε αυτό το άρθρο. Μια είδηση που είδα πρόσφατα, μια μεγάλη φαρμακοβιομηχανία της οποίας η αίτηση απορρίφθηκε.

Σκοπός τους είναι κάποια αντίθετα συμφέροντα, των πιστωτών. Ο Άρης οφείλει και στους ιδιώτες και στο δημόσιο. Οι προϋποθέσεις είναι και πολλές και αυστηρές και δεν θα συντρέξουν στο σύνολό τους. Άκουσα και την άλλη πλευρά.

Το μίνιμουμ που ακούγεται είναι ότι θα χρειαστεί 1,5 εκατ. ευρώ. Γνωρίζει κανείς που θα δαπανηθεί αυτό το ποσό; Μιλούμε για την αγορά του ενεργητικού της ΠΑΕ. Το ακίνητο που έχει (Ρύσιο), είναι απαιτήσεις που έχει η ΠΑΕ, ενδεχομένως το όνομα…

Να τα κάνει τι αυτά ο υποψήφιος επενδυτής; Δεν θα πάνε στην ΠΑΕ αυτά τα λεφτά. Δεν θα πάνε στην ομάδα, θα μοιραστούν από τον εκκαθαριστή σε πιστωτές. Θα έχουν δοθεί χρήματα για την προστασία των πρώην και νυν διοικούντων, αλλά όχι για να βελτιωθεί η ομάδα. Να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας.

Η ομάδα θα είναι όμηρος δικαστικών εξελίξεων και θα έχουμε μια χρονιά που ο Άρης θα παλεύει στην Β’ Εθνική με τι στόχο; Να ανέβει στην Σουπερλίγκα; Για να μπει στο άρθρο 106ια; Για ποιο σκοπό; Τα θαύματα μια φορά γίνονται… Το άρθρο 44 ήταν τέτοιο… Αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε η εταιρεία. Ούτε βρίσκονται από μηχανής θεοί”.

19:44 Ο Γιώργος Γαλανός ξεκίνησε να αναπτύσσει τις θέσεις του. “Θέλω να το πω μια φορά και δεν θα το ξαναπώ. Μακάρι να βρεθεί κάποιος και να είμαστε στη Β’ Εθνική. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την έσχατη των περιπτώσεων.

Είμαστε Αρειανοί. Δύο μήνες δουλεύουμε αυτό το πλάνο, δεν θέλαμε να βγει προς τα έξω. Θέλουμε να στρώσουμε την ομάδα μας… Χρήματα, όραμα και μια ομάδα κρούσης, που ακόμα δεν τους έχουμε αναφέρει για ευνόητους λόγους. Άνθρωποι αξιόλογοι, που δεν έχουν ασχοληθεί διοικητικά την τελευταία δεκαετία”.

19:40 Ο Περικλής Τράιος πήρε τον λόγο: “Να βάλουμε τη συζήτηση σε ένα πλαίσιο. Τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Κινηθήκαμε θεσμικά και καταστατικά, όπως πρέπει. Μιλήσαμε με τον ΑΣ Άρης, με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη. Στη συνέχεια ζητήσαμε να υπάρχουν και νομικοί (Γρόλλιος, Πετρτζίκης). Στη συνέχεια ενημερώσαμε τους βετεράνους του Άρη. Το αμέσως επόμενο βήμα ήταν να ανταμώσει η ιστορία, όλοι οι βετεράνοι, εκφράζουν τον σεβασμό που έχουμε στην ιστορία του Άρη. Σοβαρά, προσεκτικά και μελετημένα. Το επόμενο βήμα ήταν η γενική συνέλευση. Εκεί όπου καταθέσαμε την πρότασή μας και αναπτύξαμε όλα όσα θέλαμε να πούμε.

Θέλουμε να κάνει πρωταθλητισμό ο Άρης. Μιλάμε για Β’ Εθνική. Είναι τραγικό, ντροπή. Στα 100 χρόνια του Άρη τον έριξαν στην Β’ Εθνική! Όχι μόνο δεν πήρε κάποιον τίτλο, αλλά έριξαν την ομάδα στην Β’ Εθνική. Τρίζουν τα κόκκαλα όλων αυτών που γιγάντωσαν τον σύλλογο.

Αυτή την ιδέα δεν την σεβάστηκαν και δυστυχώς εξακολουθούν και δεν τη σέβονται. Εμείς θέλουμε να υπάρχει ο Άρης στη Β’ Εθνική. Δύο σενάρια υπάρχουν.

Η μιλάμε για τη Β’ Εθνική και άμεση εξόφληση όλων των χρεών, άρα χρειαζόμαστε 9-10 εκατ. ευρώ, μιλάμε για ιδιοκτήτη του Άρη, ευεργέτη που θα έρθει και θα σώσει τον Άρη. Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο εκτός από σενάρια που πλανώνται στον αέρα… Μακάρι να έρθει αυτός, θα είμαστε κοντά.

Το άλλο σενάριο της Β’ Εθνικής να μπορέσει να γίνει διακανονισμός. Πάλι θέλει κεφάλαια, τουλάχιστον 1,5 – 2 εκατ. ευρώ και ένα χρέος στο δημόσιο που θα πρέπει να διακανονιστεί. Πρέπει να τα έχεις μπροστά αυτά τα χρήματα και πρέπει να φτιάξεις και ομάδα. Το δεύτερο σενάριο θέλει μέχρι τέλη Ιουνίου 2,5-3 εκατ. ευρώ. Έχει γίνει μελέτη.

Για το άρθρο 106, πάλι με εισιτήρια διαρκείας, φανέλες και ότι πάρουμε από την τηλεόραση. Δεν βγαίνει έτσι. Εδώ έρχεται η παρέμβασή μας…

Η Γ’ Εθνική είναι ένας δρόμος που θα μας πληγώσει, αλλά θα μας εξαγνίσει. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Μιλάει για τον Άρη της Γ’ Εθνικής, ώστε να βγει η ομάδα κατευθείαν στην Β’ Εθνική και να μπουν και πάλι οι βάσεις για να είμαστε το 2016 στη φυσική μας θέση”.

 

To Top