Θολό τοπίο και έντονο παρασκήνιο για τον νέο πρόεδρο…

Θολό παραμένει το τοπίο στο ελληνικό ποδόσφαιρο έπειτα από τις καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών που δημιούργησαν πολλά ανοιχτά μέτωπα εν όψει της “επόμενης μέρας”.

Η ΕΠΟ καλείται να επανατοποθετηθεί στην απόφαση για διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων μέσω του μη ορισμού διαιτητών από την ΚΕΔ. Η απόφαση προήλθε ως αντίδραση στην επίθεση που δέχτηκε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Χρ. Ζωγράφος.

Η Super League είναι σε φάση ανασυγκρότησης έπειτα από την κρίση που προήλθε στους κόλπους της και κορυφώθηκε με τις παραιτήσεις του προέδρου Τ. Αγραφιώτη και του αντιπροέδρου Στρ. Σωπήλη για διαφορετικούς λόγους.

Η κρίση στον συνεταιρισμό προέκυψε λόγω του περιεχομένου της επιστολής η οποία εστάλη προς υπογραφή στις ΠΑΕ και περιλάμβανε πρόταση για τη μη δημοσίευση ρεπορτάζ και κρίσεων που “στοχοποιούν τους διαιτητές”.

Ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και άλλες ομάδες αρνήθηκαν να υπογράψουν. Οι «πράσινοι» έκαναν λόγο για προσπάθεια χειραγώγησης και απέσυραν τον κ. Σωπήλη από την αντιπροεδρία. Ο ΠΑΟΚ αντιπρότεινε να ζητηθεί από τη Δικαιοσύνη να προχωρήσει στην επείγουσα διερεύνηση όλων των υποθέσεων σχετικά με το ποδόσφαιρο. Η Ξάνθη τόνισε ότι εξετάζει την αποχώρηση από το πρωτάθλημα αν η Super League συνεχίζει να μην εφαρμόζει τους κανονισμούς. Ο πρόεδρος του Παναιτωλικού υποστήριξε ότι σε άλλη χώρα ο πρόεδρος της ΕΠΟ που είναι υπόδικος με βαριές κατηγορίες, θα είχε παραιτηθεί.

Η Super League θα συνεδριάσει τη Δευτέρα (24/11) για να εκλέξει νέο προεδρείο και να συνεχίσει τη συζήτηση που άρχισε με αφορμή τις καταγγελίες που έκανε στο προηγούμενο Δ.Σ. ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής (23/11), το τοπίο για τον νέο πρόεδρο δεν έχει ξεκαθαριστεί. Στις συζητήσεις μεταξύ των ΠΑΕ της Super League τα επικρατέστερα σενάρια ήταν δύο.

Το πρώτο, να μην εμείνει στην παραίτησή του ο Τάκης Αγραφιώτης και με την προτροπή κάποιων εκπροσώπων ομάδων να θέσει ξανά υποψηφιότητα και να εκλεγεί.

Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο, εφόσον δεν αναδιπλωθεί ο απερχόμενος πρόεδρος της Super League και δεν υπάρξει άλλη ισχυρή υποψηφιότητα αναμένεται να διεκδικήσει την προεδρία ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος.

Πάντως, όπως έγινε και στις τελευταίες εκλογές, από τις οποίες προέκυψε το βραχύβιο δίδυμο Αγραφιώτη-Σωπήλη, τη νύχτα της παραμονής των εκλογών ελήφθησαν οι αποφάσεις, με την πλειοψηφία των ΠΑΕ τις έμαθε λίγη ώρα πριν την έναρξη του ΔΣ.

Στο θέμα της βίας κατά ανθρώπων του ποδοσφαίρου και τις διαφθοράς στο άθλημα, μεταξύ κάποιων ΠΑΕ προεξαρχόντων των Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ γίνονται συζητήσεις ώστε να εκφραστεί ένα κοινό μέτωπο ενάντια στην παρατεταμένη ανομία που επικρατεί αλλά και στην επιλεκτική ευαισθησία που επιδεικνύεται με αφορμή την επίθεση στον Ζωγράφο και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη σιωπή που επικράτησε σε άλλες επιθέσεις με θύματα ανθρώπους του ποδοσφαίρου και αθλητικούς συντάκτες.

Πηγή: soccerplus.gr

To Top