Θρίλερ με τον Λούμπιτς: Τυφλωνόταν κι έπαιρνε μια ντουζίνα φάρμακα

Δίχως τέλος είναι οι αποκαλύψεις για τον πιλότο-δολοφόνο του Airbus Α320 που συνετρίβη στις γαλλικές Αλπεις την Τρίτη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, εντοπίστηκε το Σάββατο η σορός του διαμελισμένη στην περιοχή της συντριβής του αεροπλάνου και φέρεται να έχει αναγνωριστεί μέσω DNA.

Η είδηση αυτή έρχεται λίγες μόνο μετά τα δημοσιεύματα των New York Times και της βρετανικής Mirror ότι ο Αντρέας Λούμπιτς δεν αντιμετώπιζε μόνο ψυχολογικά προβλήματα, αλλά και προβλήματα όρασης, τόσο σοβαρά που κινδύνευε ακόμη και με τύφλωση.

Οι εφημερίδες, που επικαλούνται δύο αξιωματούχους που συμμετέχουν στις έρευνες αλλά δεν κατονομάζονται, αναφέρουν ότι τα προβλήματα όρασής του μπορεί να οφείλονται ακόμη και σε ψυχοσωματικά αίτια.

Πάντως, το γεγονός είναι πως ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus φοβόταν ότι τυφλώνεται, και μάλιστα θεωρείται ότι το τελευταίο διάστημα έψαχνε εναγωνίως θεραπεία για τη συγκεκριμένη πάθηση.

Ο 28χρονος πιλότος ήταν σχεδόν πεπεισμένος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ότι έχανε το φως του εδώ και λίγους μήνες και αναζητούσε τρόπο να προλάβει αυτή την εξέλιξη γιατί θα του στοίχιζε τη θέση του στην Germanwings και την καριέρα του πιλότου που ονειρευόταν…

Ο Λούμπιτς, όμως, απέκρυπτε όλο αυτό το διάστημα από την αεροπορική εταιρεία και τους συναδέλφους του το πρόβλημα με την όρασή του, όπως άλλωστε και το ότι έδινε μάχη για την κατάθλιψη…

Επαιρνε πολλά ψυχοφάρμακα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με άλλη αποκάλυψη της γερμανικής εφημερίδας Welt am Sonntag, η γερμανική Αστυνομία ανακάλυψε «μια μεγάλη ποσότητα φαρμάκων» που προορίζονται για την αντιμετώπιση και θεραπεία ψυχοσωματικών διαταραχών στην κατοικία του Αντρέας Λούμπιτς, του συγκυβερνήτη που θεωρείται ύποπτος ότι προκάλεσε σκοπίμως τη συντριβή του Airbus Α320 της εταιρείας Germanwings.

Οπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα, κατά τη διάρκεια των ερευνών στο διαμέρισμα του νεαρού άνδρα στο Ντίσελντορφ οι ερευνητές ανακάλυψαν έναν «μεγάλο αριθμό φαρμάκων για την αντιμετώπιση ψυχοσωματικών νόσων», επισημαίνεται στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.

Κληθέντες από το Γαλλικό Πρακτορείο να σχολιάσουν σχετικά, Γάλλοι και Γερμανοί ερευνητές δεν θέλησαν ούτε να επιβεβαιώσουν ούτε να διαψεύσουν αυτήν την πληροφορία.

Τον νεαρό άνδρα παρακολουθούσαν επιπλέον «πολλοί νευρολόγοι και ψυχίατροι», συνεχίζει η εφημερίδα, επικαλούμενη έναν «υψηλόβαθμο ερευνητή».

Ο Λούμπιτς υπέφερε από έντονο στρες και βαριάς μορφής κατάθλιψη, σύμφωνα με προσωπικά έγγραφα που ανακάλυψαν οι ερευνητές.

Αντιθέτως, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει ότι ο 28χρονος ήταν εξαρτημένος από ναρκωτικές ουσίες ή αλκοόλ. Δεν βρέθηκε καμία ναρκωτική ουσία.

Η Αστυνομία, εξάλλου, «αυτή τη στιγμή» εξετάζει και υποβάλλει σε ερωτήσεις τους φίλους, τους συναδέλφους και τους γνωστούς του συγκυβερνήτη, έγραψε επιπλέον η Welt am Sonntag.

Εγκυος η φιλενάδα του;

Εκτός από τα προβλήματα υγείας του, στο φως ήρθαν και νέες αποκαλύψεις για την προσωπική ζωή του 28χρονου συγκυβερνήτη του Airbus.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Corriere della Sera, η αρραβωνιαστικιά του Αντρέας Λούμπιτς ίσως να έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ψυχολογία του – και στη μοιραία κατάληξη που είχε πτήση 4U9525.

Tο επώνυμο της νέας, ξανθιάς και χαριτωμένης κοπέλας είναι Goldbach και πιθανότατα ήταν έγκυος. Το ζευγάρι συζούσε στο χωριό Zum Hexenkotten, κοντά στο Ντίσελντορφ – μάλιστα υπάρχουν και τα δύο ονόματά τους στο κουδούνι της πόρτας της κατοικίας. Οι πληροφορίες της εφημερίδας προέρχονται από τον Χαμπιμπαλά Χασάνι, 53 ετών, με καταγωγή από το Ιράν, ο οποίος διατηρεί μια πιτσαρία ονόματι Vulcano di Duesseldorf κοντά στην κατοικία του ζευγαριού.

Σύμφωνα λοιπόν με τον… γείτονα: «Έτσι όπως κοίταζε την αρραβωνιαστικιά του, θα έλεγες πως η ζωή του κρεμόταν από αυτήν. Θα παντρευόντουσαν σε λίγο καιρό -τουλάχιστον έτσι μου είχαν πει. Εκείνος της είχε μάλιστα χαρίσει και αυτοκίνητο. Παρ’ όλα αυτά, τελευταία κάτι συνέβαινε μεταξύ τους. Όχι σπάνια, τους έβλεπα να τσακώνονται».

Να σημειωθεί πως και μια άλλη κοπέλα με την οποία ο Λούμπιτς είχε σχέση στο παρελθόν, η Maria W., με την οποία μάλιστα επί πέντε μήνες πετούσαν ως συνάδελφοι σε ευρωπαϊκούς προορισμούς, ξεκαθάρισε πως το ζευγάρι χώρισε γιατί ήταν όλο και πιο εμφανές πως ο «Αντρέας είχε πρόβλημα».

Συντετριμμένος ο πατέρας του 28χρονου -Εσπασε τη σιωπή του

Για πρώτη φορά μετά την τραγωδία με το Airbus, ο πατέρας του συγκυβερνήτη Αντρέας Λούμπιτς έσπασε τη σιωπή του.

Μιλώντας στον Μπερνάρ Μπαρτολίνι, δήμαρχο του Prads-Haute-Bléone, μιας μικρής πόλης κοντά στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους, ο πατέρας του πιλότου-δολοφόνου είπε ότι «κουβαλάει στους ώμους του το βάρος της τραγωδίας».

Ο Μπαρτολίνι αποκάλυψε αυτή του τη συνομιλία με τον πατέρα του Αντρέας Λούμπιτς σε δηλώσεις του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, τονίζοντας παράλληλα ότι είδε έναν «πληγωμένο άντρα», ο οποίος «μέσα στον πόνο του για τον χαμό του γιου του δεν μπορούσε να πιστέψει πώς έκανε αυτό που έκανε»..
Πηγή: iefimerida.gr

To Top