Κόλαση το κέντρο της Θεσσαλονίκης, πεδίο μάχης η Τσιμισκή! (videos)

Κόλαση το κέντρο της Θεσσαλονίκης! Από νωρίς το απόγευμα επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών για να διαλύσουν την πορεία ενώ έχουν γίνει δεκάδες προσαγωγές. Τα επεισόδια έγιναν κοντά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί και η οδός Τσιμισκή. Μετά τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης που έριξαν οι αστυνομικοί κοντά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών μεταφέρθηκαν στην οδό Τσιμισκή. Η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Τα επεισόδια έχουν επεκταθεί πλέον σε όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τσιμισκή και Μητροπόλεως έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Οι νεαροί έχουν διασπασθεί σε μικρές ομάδες ενώ οι αστυνομικοί τους καταδιώκουν κάνοντας ρίψη χημικών. Η ατμόσφαιρα σε όλο το εμπορικό κέντρο είναι αποπνικτική.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αστυνομικοί ακινητοποίησαν ομάδα διαδηλωτών, στην οδό Σαλαμίνος, ενώ ο κύριος όγκος του κόσμου που συμμετείχε νωρίτερα στην πορεία απομακρύνθηκε κατευθυνόμενος προς την είσοδο του Λιμανιού. Έχουν ήδη γίνει προσαγωγές.

Λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ στην οδό Εγνατία μεταφέρθηκε το σκηνικό έντασης. Οι νεαροί ήταν συγκεντρωμένοι στο πλακόστρωτο της Καμάρας ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους πάνω στο οδόστρωμα της οδού Εγνατίας που παραμένει κλειστή για όλα τα οχήματα.

Mετά τις 10 το βράδυ στην κυκλοφορία δίνονταν σταδιακά οι κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης, καθώς τα πνεύματα ηρέμησαν. Στους δρόμους και τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου, με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Περισσότερες από 20 οι προσαγωγές από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές

Tα βίντεο είναι από το thesstoday.gr



To Top