Λένε «όχι» στον βιαστή!

Ο 25χρονος Τσιντ Έβανς ετοιμάζεται να υπογράψει το διετές συμβόλαιο που του προσφέρει η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ομάδα της League 1, πλέον, αλλά δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη μεταγραφή.

Περίπου 150.000 άνθρωποι είναι κατά της μεταγραφής αυτής και έχουν βάλει την υπογραφή του σε σελίδα που δημιουργήθηκε στο διαδίκτυο, με την οποία καλείται η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (ομάδα στην οποία έχουν παίξει παλιότερα και Έλληνες, μεταξύ άλλων ο Τραϊανός Δέλλας και ο Βασίλης Μπορμπόκης), να μην προχωρήσει σ΄ αυτή την μεταγραφή.

Ο λόγος;

Ο Έβανς αποφυλακίστηκε μόλις την Παρασκευή και ήταν φυλακισμένος για βιασμό 19χρονης. Ο 25χρονος Ουαλός ποδοσφαιριστής τιμωρήθηκε τον Απρίλιο του 2012 σε φυλάκιση 5 χρόνων και έχοντας εκτίσει το ήμισυ της ποινής του, είναι και πάλι ελεύθερος.

Το περιστατικό έγινε το 2011, όταν ο Έβανς έκανε σεξ με μία 19χρονη παρά τη θέλησή της. Η νεαρή ήταν υπό την επήρρεια αλκοόλ, δεν έδωσε τη συγκατάθεσή της κι ο Έβανς καταδικάστηκε για βιασμό.

“Αν του δώσουν το δικαίωμα να επιστρέψει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, στέλνουν το μήνυμα ότι ο βιασμός δεν είναι κάτι πολύ κακό. Το κάνεις, τιμωρείσαι για λίγο κι επιστρέφεις στη ζωή σου” δήλωσε η πρόεδρος ενός συλλόγου γυναικών που έχουν υποστεί βιασμό.

Πηγή: thessports.gr

To Top