Με απόφαση… 37 σελίδων εξηγεί το δικαστήριο γιατί δεν πείστηκε για τη βιωσιμότητα του Άρη!

Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση υπαγωγής του Άρη στο άρθρο 99, παρά το γεγονός ότι είχε στο πλευρό του τόσο το δημόσιο, όσο και τρίτους πιστωτές σε ποσοστό που ξεπερνούσε το 60%.

Οι νομικοί του Άρη πήραν στα χέρια τους την απόφαση, η οποία καταγράφεται σε 37 σελίδες (!), μέσα στις οποίες το δικαστήριο εξηγεί γιατί δεν πείστηκε για τη βιωσιμότητα της ΠΑΕ Άρης και θεωρεί ότι το σχέδιο που κατατέθηκε δεν οδηγεί στην εξυγίανσή της. Δεν πείστηκε με απλά λόγια, ότι ο Άρης μπορεί να εξασφαλίσει ετησίως 800.000 ευρώ για την αποπληρωμή των χρεών προς τρίτους, τη στιγμή που δεν υπάρχει εισροή κεφαλαίων, ενώ βρίσκεται και σε δεινή οικονομική θέση.

Παράλληλα, το δικαστήριο αναφέρει ότι μετά το 1999 και ενώ ο Άρης έχει μπει ήδη στο άρθρο 44, υπερχρεώθηκε αντί να εξυγιανθεί (!), εξαιτίας των επιχειρηματικών αστοχιών από τους παράγοντες του!

Επίσης, το δικαστήριο δεν δέχθηκε ότι η οφειλή στον Σηφάκη είναι 1.000.000 ευρω εκ ευρώ, αλλά τα 188.000 ευρώ του συμβολαίου και επομένως το ποσοστό από 67% πήγε στο 57%! Ένα θέμα που θα κληθεί να αποδείξει ο Άρης στο εφετείο, έχοντας στα χέρια του τη σχετική απόφαση της ΕΠΟ υπέρ του παίκτη.

Ήδη η απόφαση αυτή καταγράφεται και “ξεσκονίζεται” από νομικής πλευράς, προκειμένου να δρομολογηθούν οι “απαντήσεις” του Άρη σε μια μάχη που είχε αρνητική τροπή, αλλά σύμφωνα με τα όσα τόνιζουν παράγοντες και νομικοί των κίτρινων δεν έχει κριθεί οριστικά.

To Top