Μιχαηλίδης: «Πώς μπορεί να ξαναγίνει πρωταθλητής ο Άρης»

Ο τέως πρόεδρος του Άρη, Άκης Μιχαηλίδης, μίλησε για τις μεγάλες στιγμές που έζησε με τον «αυτοκράτορα» του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και για το περιθώριο των όσων έγιναν στη χθεσινή εκδήλωση για τον εορτασμό των 101 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη»:

Για το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε με Γιαννάκη-Ιωαννίδη:

«Δεν λέγαμε κάτι συγκεκριμένο. Αστειευόμασταν ή αναπολούσαμε παλαιότερες στιγμές».

Για το τι θα ξεχώριζε από τα οχτώ χρόνια προεδρίας του και τους συνολικά  11 τίτλους:

«Η μεγαλύτερη χαρά είναι όταν παίρναμε τα πρωταθλήματα, ήταν τόσες οι χαρές που δεν μπορώ να ξεχωρίσω. Ήταν τεράστιες χαρές. Δούλευες ένα χρόνο και στο τέλος ήταν το αποτέλεσμα. Όταν μας είχε ο ΠΑΟΚ 2-1 στα πλει οφ και πήραμε το πρωτάθλημα ήταν τεράστια χαρά. Δεν έχει να κάνει με τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ βοήθησε τον Άρη να σταθεί στα πόδια του. Κι αυτό έκανε καλό και στους δυο. Όπως πχ μετά τον Άρη ήρθε η σειρά του ΠΑΟΚ».

Για το τι τον στεναχώρησε όλα εκείνα τα χρόνια:

«Μεγάλη στεναχώρια για μένα ήταν τα φαϊναλ φορ. Εκεί που δεν μπορέσαμε να πάρουμε κάποιο Κύπελλο Ευρώπης. Το δικαιούταν ο Άρης. Άλλοι παράγοντες δεν με άφησαν και εννοώ την ομοσπονδία με τους νόμους και τους κανόνες της. Όταν είχαμε μόνο ένα ξένο στο πρωτάθλημα και μετά τους έκανε 2 και μετά δεν άφηναν τον Σούμποτιτς. Δυσκολίες που δεν μας άφησαν να προχωρήσουμε στην Ευρώπη».

Για το αν υπήρξε κάτι που μετάνιωσε:

«Δεν νομίζω ότι μετάνιωσα για κάτι. Τώρα για το γήπεδο που δεν έγινε. Όταν μία ομάδα κάνει πρωταθλητισμό δεν μπορεί να έχει τους πόρους και για το γήπεδο. Εκτός αν μας το κάνε η πολιτεία. Κάναμε προσπάθειες τότε. Ο Δήμος μας είχε υποσχεθεί ένα οικόπεδο που δεν έγινε ποτέ. Ουσιαστικά καμία μεγάλη ευρωπαϊκή δεν έχει το δικό της γήπεδο. Ακριβώς για το λόγο που εξήγησα. Αν θα μου πείτε για τον ΠΑΟΚ ήταν οι συγκυρίες που απέκτησε ένα γήπεδο».

Για τους λόγους που αποχώρησε τότε από τον Άρη:

«Κουράστηκα. Ήμουν πολλά χρόνια. Κουράστηκα ψυχολογικά και οικονομικά, λογικό είναι».

Για το αν μπορεί η Θεσσαλονίκη να θυμίσει σύντομα κάτι από το παρελθόν:

«Όλα ανεβαίνουν και κατεβαίνουν. Τίποτα δεν είναι σταθερό. Η Αθήνα το είχε φέρει βαρέως ότι ο Άρης ήταν πρωταθλητής για χρόνια. Δεν μπορούσαν να το χωνέψουν. Τώρα για να γίνει κάτι αντίστοιχο με τότε πρέπει οι συγκυρίες να βολέψουν. Να βρεθούν οι πόροι, ο προπονητής, οι παίκτες. Μπορεί και να ξαναγίνει, μπορεί και ποτέ. Εύχομαι να γίνει και μάλιστα σύντομα».

To Top