ΜΠΑΣΚΕΤ

Το μεγάλο πρόβλημα του Άρη δεν έχει έρθει ακόμα

Το μεγάλο πρόβλημα του Άρη δεν έχει έρθει ακόμα και υπάρχουν ακόμα πιθανότητες να αποφευχθεί, αν πάρουν γενναίες αποφάσεις Νίκος Λάσκαρης και Παναγιώτης Γιαννάκης.

Ούτε η τραγική εμφάνιση στην Πάτρα κόντρα στον Προμηθέα είναι μεγάλο πρόβλημα, ούτε οι κακές επιλογές του Παναγιώτη Γιαννάκη σε ξένους παίκτες, ούτε το ότι η φετινή ομάδα δεν είναι πληρωμένη στη ώρα της.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι δημιουργήθηκε το καλοκαίρι μια ομάδα που κοστίζει πολλά περισσότερα από όσα μπορεί να φέρει πίσω και αυτό θα έχει τραγική συνέπεια στην ήδη ταλαιπωρημένη ΚΑΕ από όσα έχουν συμβεί πέρσι και τις ακάλυπτες υποχρεώσεις.

Αν ο Νίκος Λάσκαρης δεν αποφασίσει να μειώσει δραστικά το ρόστερ – όχι απαραίτητα την ποιότητα, η οποία ούτως ή άλλως αμφισβητείται επί πραγματικών δεδομένων – κι αν ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν “συμβιβαστεί” με αυτή την απόφαση ως ο τεχνικός ηγέτης, τα πράγματα για τον Άρη θα γίνουν πολύ χειρότερα, διότι πολύ απλά δεν υπάρχουν οι πόροι για να καλυφθεί ούτε η φετινή χρονιά.

Ο φετινός στόχος του Άρη δεν είναι αγωνιστικός. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Σε τουλάχιστον δύο στιγμές στη διάρκεια του καλοκαιριού το PRESSARIS επεσήμανε την αναγκαιότητα να αποδεχθούν όλοι στην ομάδα του Άρη ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα ρόστερ με μπάτζετ παικτών μάξιμουμ 500.000 ευρώ.

Και αυτό το ποσό διότι τόσα περίπου θα μπορούσε να είναι τα έσοδα για να καλυφθούν όλες οι υποχρεώσεις που απορρέουν από έναν τέτοιο αγωνιστικό προϋπολογισμό με βάση τα “πραγματικά” έσοδα, κι όχι τις επικείμενες, υποτιθέμενες, στα λόγια χορηγίες.

Αυτό δεν έγινε και ο Άρης καλείται να καλύψει συμβόλαια και υποχρεώσεις προς εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, προμηθευτές και λειτουργικά έξοδα χωρίς να έχει εγγυημένα έσοδα για όλα αυτά.

Πρέπει… χθες η διοίκηση να ρίξει το αγωνιστικό μπάτζετ, να λύσει συμβόλαια όπως έγινε με τη περίπτωση του Κουάμι Βον (αν και ο Αμερικανός ήταν αυτός που ζήτησε πρώτος να αποχωρήσει), να αποκτήσει πιο φθηνούς παίκτες – οι φθηνότεροι δεν θα είναι και… χειρότεροι – και να μπορέσει να γίνει και πάλι συνεπής στην υποχρεώσεις της.

Διαφορετικά το άνοιγμα της φετινής χρονιάς θα προστεθεί στα πολλά βαρίδια της περσινής περιόδου και η οικονομική κρίση στην ΚΑΕ θα γίνει “μέγγενη” στη λειτουργία της με οδυνηρές συνέπειες το προσεχές καλοκαίρι.

ΥΓ: Όλα αυτά ισχύουν μέχρι και σήμερα. Εδώ είμαστε όλοι, ας έρθουν τα χρήματα από τις περιβόητες χορηγίες των Τούρκων, να διαφοροποιηθεί η κατάσταση. Ο Άρης δεν αντέχει άλλο λόγια. Χρήμα θέλει και σωστή διαχείρισή του.

To Top