ΜΠΑΣΚΕΤ

Μιούρσεπ: “Περήφανος που έπαιξα για τον Άρη, λυπάμαι για το συμβάν!”

Δεκαεπτά χρόνια μετά ο Μάρτιν Μιούρσεπ περιέγραψε και πάλι την ιστορία που τον σημάδεψε με την φανέλα του Άρη, υποστήριξε ότι λυπάται για το συμβάν και… αποθέωσε τον Νίκο Γκάλη και τον κόσμο του Άρη!

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα badbasket.blogspot.gr ο Εσθονός φόργουορντ και νυν προπονητής ρωτήθηκε για την υπόθεση με τις απαγορευμένες ουσίες, στην οποία είχε εμπλακεί και ο Ντίνος Αγγελίδης και απάντησε: “Ήμουν στο Φίνιξ αν θυμάμαι καλά για προπονήσεις και είχα προβλήματα με τον ύπνο. Οι προπονήσεις ήταν νωρίς, ξεκινούσαν εννιά και τελείωναν στη μία, οπότε έπρεπε να έχεις κοιμηθεί καλά το βράδυ. Οπότε πήγα σε ένα φαρμακείο, ένα κανονικό φαρμακείο στο Φίνιξ και ζήτησα χάπια για τον ύπνο.

Ο φαρμακοποιός μου είπε μιας και παίζεις εδώ μήπως θα ήθελες και κάποια χάπια για ενέργεια, είναι εντελώς φυσικά. Τα πήρα και αυτά και δεν τα έπαιρνα τακτικά, αλλά τα είχα πάρει όταν έγινε η εξέταση ντόπινγκ. Εκείνη την χρονιά είχα περάσει άλλες τέσσερις φορές το τεστ και την πέμπτη βγήκα θετικός. Δεν ήξερα ότι κάποια από τα αμερικάνικα χάπια δεν επιτρέπονται στην Ευρώπη. Πήγα τα χάπια στην Επιτροπή και εκεί είδαν πως η συσκευασία έγραφε με μικρά γράμματα πως περιέχουν μικροποσότητα εφεδρίνης.

Αλλά δεν είχα πάρει στεροειδή ή κάτι τέτοιο. Από τότε άρχισα να είμαι καχύποπτος με όλα τα χάπια και τις βιταμίνες, επειδή τελικά τα περισσότερα από αυτά απαγορεύονται στην Ευρώπη. Ο Αγγελίδης είχε πάρει και αυτός τα ίδια χάπια και με κάποιο τρόπο δώσαμε και οι δύο δείγμα την ίδια μέρα. Στεναχωρέθηκα πολύ και για αυτόν και για την όλη κατάσταση. Υπό διαφορετικές συνθήκες θα είχαμε νικήσει τον ΠΑΟΚ και ίσως να συνέχιζα για κάποια χρόνια ακόμα στην ομάδα”.

ARIS-PAOK

Ρωτήθηκε επίσης τι θυμάται από τον Άρη και απάντησε: “Ο Άρης είναι πολύ μεγάλο όνομα. Θυμάμαι τον Νίκο Γκάλη να νικάει σχεδόν μόνος του τους Σοβιετικούς. Το μπάσκετ στην Ελλάδα είχε εξαιρετικό επίπεδο και ήμουν πολύ χαρούμενος για την προσφορά που μου έκανε ο Άρης με την τεράστια ιστορία και είχα και πολύ όρεξη να παίξω, ήμουν «πεινασμένος» για μπάσκετ.

Θυμάμαι ότι ήμασταν εξαιρετικοί εντός έδρας και πόσο δύσκολο ήταν να παίζεις εκτός στην Ελλάδα. Εντός νικήσαμε τους πάντες, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά εκτός τα χάσαμε σχεδόν όλα, ακόμα και με αδύνατες ομάδες. Οι οπαδοί ήταν εκπληκτικοί. Θυμάμαι έναν τεράστιο τύπο που ήταν πάντα γυμνός στο ίδιο σημείο στο γήπεδο και κουνούσε μια τεράστια σημαία. Είμαι σίγουρος πως ακόμα θα βρίσκεται στο ίδιο σημείο. Είμαι περήφανος που έπαιξα για τον Άρη και πραγματικά λυπάμαι για το συμβάν”.

To Top