ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πρίφτης: “Έχει αλλάξει η νοοτροπία της ομάδας στο τελευταίο… ενάμιση παιχνίδι”

Ο Δημήτρης Πρίφτης διαπίστωσε αλλαγή της νοοτροπίας της ομάδας του από το δεύτερο ημίχρονο στην Βενετία και σήμερα, αλλά υπογράμμισε πως χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά ειδικά στο κομμάτι της επίθεσης.

Τόνισε αρχικά πως “η δυναμική της Μπεσίκτας είναι μεγάλη, ήταν πολύ δυνατό φιλικό. Γενικά το πρόγραμμα των φιλικών είναι αρκετά έντονο και ίσως δεν συνάδει με την διαδρομή που έχει η ομάδα μαζί, από άποψη προπονητικής. Είχαμε αρκετούς προβληματισμούς και ιδιαιτερότητες με παίκτες που έλειπαν, με παίκτες που ήρθαν πιο αργά. Δεν έχουμε βρεθεί όλοι μαζί και αυτό δεν συνάδει με τόσο δυνατά φιλικά. Το τελευταίο ενάμιση ματς έχει αλλάξει η νοοτροπία της ομάδας σε ότι αφορά την ένταση, την σκληρότητα, που εκφράζονται κυρίως μέσα από την άμυνα. Στην επίθεση αναμφίβολα θέλουμε ακόμα πολλή δουλειά. Υπάρχουν αρκετά κομμάτια που πρέπει να βελτιώσουμε. Σήμερα πήγε το παιχνίδι στην τελευταία φάση, αλλά κάναμε αρκετές επιπολαιότητες, ειδικά στο ανοικτό γήπεδο, αρκετά λάθη και χαμένα ριμπάουντ…”.

Για το ότι ενδεχομένως να μην έχει πλήρη την ομάδα του σε ούτε ένα φιλικό παιχνίδι σχολίασε: “Δεν με φοβίζει αλλά είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να διαχειριστούμε όλοι μαζί. Και στην Βενετία παίζαμε μόνιμα με δύο πεντάρια ή αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον Μαρμπλ και τον Μούρτο στο “4”, άρα 3-4 παίκτες έπαιζαν σε άλλη θέση. Αυτό δημιουργεί μια δυσχέρεια στην επίθεση,  αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Πρέπει να έχουμε μια καλή βάση από την άμυνα, πρέπει να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο”.

Για τα προβλήματα που παρουσίασε η ομάδα του απέναντι σε άμυνες ζώνης των Τούρκων είπε: “Αντιμετωπίσαμε διάφορες μορφές ζώνης, οι οποίες μας προβλημάτισαν και δυσκολευτήκαμε στην οργάνωση. Αυτό πάει στο κεφάλαιο που είπα πριν, που έχει να κάνει με την συνοχή η οποία επιτυγχάνεται μέσα από την προπονητική διαδικασία. Πρέπει να είμαστε πιο γρήγοροι, πιο έτοιμοι, πιο συνεπείς, με καλύτερη επικοινωνία μέσα στο γήπεδο, να αντιδρούμε πιο άμεσα, ώστε να μην υπάρχουν αυτές οι επιπολαιότητες”.

Για τις αμυντικές αποστολές των Τσαϊρέλη και Μούρτου είπε ότι “σε ότι αφορά το αμυντικό κομμάτι είναι τρομεροί αθλητές και οι δύο. Για τον Μούρτο το έχω ξαναπεί είναι μια πολυτελής ασφάλεια για μια ομάδα του επιπέδου που είμαστε. Ο Τσαϊρέλης είναι καλός αθλητής, έχει πολύ γρήγορα πόδια, αμυντικά κάνει πολλά πράγματα. Στην επίθεση χρειαζόμαστε περισσότερη οργάνωση, ειδικά στο μέσα παιχνίδι, για να το βρούμε, χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερη δουλειά”.

Για το ότι plays για τον Τζένκινς “βγαίνουν” σχολίασε πως “είχαμε αρκετές κακές επιθέσεις, αλλά είχαμε και αρκετές καλές, με αρκετό γύρισμα της μπάλας και παίξαμε με αυτοπεποίθηση. Πρέπει να βρούμε έναν πλουραλισμό και να είμαστε ομαδικοί και όπως και τα προηγούμενα χρόνια δεν μας πειράζει ποιος ξεχωρίζει κάθε στιγμή. Θα δείτε ότι στην διαδρομή του πρωταθλήματος θα ξεχωρίσουν κι άλλοι παίκτες σε ότι αφορά το σκορ”.

Για το ποσοστό ετοιμότητας της ομάδας του δήλωσε ότι “δυστυχώς είναι πολύ χαμηλό το ποσοστό που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Για να είμαι ειλικρινής τώρα έχω αρχίσει να γνωρίζω την ομάδα του, παρότι είμαστε έναν μήνα μαζί. Είχαμε πολλές απουσίες και τραυματισμούς, πάντα κάποιος έλειπε, είχαμε για ένα μεγάλο διάστημα απούσα μια ολόκληρη θέση, την θέση “4””.

To Top