Μπουτάρης για Σπύρου: “Αγαπούσε τον Άρη και το μπάσκετ, δεν είχε όρια…”

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης μίλησε για την απώλεια του Παναγιώτη Σπύρου. Σε ότι αφορά τα περί μίας ομάδας, στα οποία αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, είναι σαφές ότι προφανώς και πρόκειται για μια… άτυχη στιγμή του, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι ο Παναγιώτης Σπύρου αγαπούσε τον Άρη υπερβολικά για να είναι υποστηρικτής μιας τέτοιας σκέψης.

«Τέτοιες απώλειες δεν είναι καθημερινές, ούτε αναπληρώνονται εύκολα. Εγχείρησε τη γυναίκα μου με επιτυχία και πέρα από την ιατρική του φροντίδα, μπορώ να πω ότι δεν ήταν απλά γιατρός, χάιδευε τον άρρωστο” είπε μιλώντας στο “Αθλητικό Μετρόπολις” για να συμπληρώσει:

“Προσωπικά του είχα στείλει πάνω από δέκα άτομα που δεν είχαν μία και τους εγχείρησε δωρεάν, ενώ… τους έδινε και χαρτζιλίκια. Δεν έπαιρνε από απόρους χρήματα και έκανε τη Θεσσαλονίκη κέντρο για επεμβάσεις καρδιάς. Το επιστημονικό του επίπεδο ήταν πολύ υψηλό.

Δεν έγινε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο, ήρθε σε κόντρα με το πανεπιστημιακό κατεστημένο. Ήταν εκρηκτικός χαρακτήρας, άφοβος, δεν είχε όρια. Ξέρουμε την αγάπη του για το μπάσκετ και τη θάλασσα. Ήρθε από την Αμερική με το ιστιοφόρο…».

Για την αγάπη του για τον Άρη και την ενασχόλησή του με το μπάσκετ των «κιτρίνων»:

«Ήμασταν στον Άρη μαζί και κουβεντιάζαμε από παλιά ότι μόνη λύση για τη Θεσσαλονίκη, που πρέπει να καλλιεργήσουμε, είναι η αντίληψη μίας ομάδας για κάθε άθλημα, ΠΑΟΚ για το ποδόσφαιρο, Άρης για το μπάσκετ και Ηρακλής για το βόλεϊ.

Το κουβεντιάζαμε τότε, δεν ανταποκρίθηκε ο κόσμος και το σκέφτομαι σαν φόρο τιμής στον Παναγιώτη να το θέσω σοβαρά στις ηγεσίες των οπαδών. Οι φίλαθλοι μπορούν να υποστηρίζουν τη φανέλα τους στα ερασιτεχνικά, αλλά στο επαγγελματικό να είναι μια ομάδα, η Θεσσαλονίκη».

Τέλος, για τους τρόπους με τους οποίους θα τιμηθεί η μνήμη του Παναγιώτη Σπύρου: «Δεν ταιριάζουν στον Παναγιώτη οι καθιερωμένοι τρόποι. Ήταν ιδιόρρυθμος, τον ενοχλούσαν οι τυπικότητες, ήταν αντικαθεστωτικός. Θα βρεθεί τρόπος να τιμήσουμε τη μνήμη του, δεν του ταιριάζουν μόνο το αγάλματα και το να δώσεις το όνομά του σε ένα δρόμο».

To Top