Νικητής ο Ρικιάρντο στο θρίλερ της Ουγγαρίας!

Απίστευτος ο Ντάνιελ Ρικιάρντο στον εντυπωσιακό αγώνα της Ουγγαρίας, με τον Αυστραλό να αποδεικνύεται πραγματικός… ταύρος και να αφήνει πίσω τους Αλόνσο, Χάμιλτον για τη δεύτερη νίκη της καριέρας του.

Αν και η πίστα ήταν βρεγμένη στην εκκίνηση του αγώνα, αν και αναμενόταν να βρέξει κατά τη διάρκεια αυτού, η βροχή δεν έκανε ποτέ την εμφάνισή της και όταν το Ουγγαρόρινγκ στέγνωσε άπαντες άλλαξαν από τα ενδιάμεσα στα σλικ ελαστικά για να παίξουν τις στρατηγικές τους οι ομάδες.

Ωστόσο, υπήρξαν αρκετά ατυχήματα, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να είναι ο μοναδικός που το γλίτωσε στο… τσακ. Πρώτος ήταν ο Μάρκους Έρικσον στον ένατο γύρο, όταν ο Σουηδός έχασε το μπροστινό μέρος του μονοθεσίου του και κατέληξε στα προστατευτικά λάστιχα. Κάτι που έφερε το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, υπό το καθεστώς του οποίου είχε ατύχημα και ο Ρομάν Γκροζάν, ο οποίος έκανε τετακέ στην έξοδο από την τελευταία στροφή και κατέληξε στον τοίχο.

Στο ίδιο σημείο είχε τετακέ και ο Φέτελ, όμως γλίτωσε στο… παρά πέντε το χτύπημα, που θα τον οδηγούσε στην εγκατάλειψη. Ακολούθησαν οι Σέρχιο Πέρεζ (στην περίπτωση του Μεξικανού μπήκε για δεύτερη φορά στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας), Νίκο Χούλκενμπεργκ στα ατυχήματα, ενώ προβλήματα αντιμετώπισαν και οι Καμούι Κομπαγιάσι, Εστεμπάν Γκουτιέρεζ, ώστε να εγκαταλείψουν τις προσπάθειές τους.

«Χιτσκοκικό» φινάλε

Έτσι, λοιπόν, οι ομάδες έπαιξαν τις στρατηγικές τους, με αρκετούς πιλότους να έχουν διαφορετικές γόμες. Άλλοι τη μαλακή, άλλη τη μέση και η μάχη κράτησε μέχρι το φινάλε σ’ έναν εντυπωσιακό αγώνα. Εκεί όπου τελικά νικητής βγήκε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο. Ο Αυστραλός κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια, στο τέλος είχε πιο φρέσκα ελαστικά, κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, και αποδείχτηκε πραγματικός… ταύρος εντός του σιρκουί.

Γι’ αυτό και από τρίτος βρέθηκε πρώτος, αφού πέρασε Λιούις Χάμιλτον και Φερνάντο Αλόνσο, για να πανηγυρίσει τη δεύτερη νίκη της καριέρας του και μέσα στη σεζόν. Όσο για τον Αλόνσο, είχε την ευκαιρία να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη μετά από 1 χρόνο και 2,5 μήνες, όμως άλλαξε πολύ νωρίς ελαστικά και αυτά δεν άντεξαν μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας.

Βέβαια, στον Ισπανό αξίζουν συγχαρητήρια, καθώς διατήρησε πίσω του τον Χάμιλτον, που σαφώς έχει πιο ανταγωνιστικό μονοθέσιο, ενώ και στη μάχη με τον Ρικιάρντο δεν παρέδωσε πολύ εύκολα… τα όπλα!

Πίσω απ’ τον Χάμιλτον ήταν η έτερη Mercedes του Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος μάλλον θα έχει εκνευριστεί με τον ομόσταυλό του. Ο Γερμανός επιχείρησε να περάσει αρκετές φορές τον Βρετανό, η εντολή στον τελευταίο ήταν να τον αφήσει να περάσει, όμως αυτός δε… χαμπάριασε και… καπάρωσε την τρίτη θέση αφήνοντας τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας τέταρτο.

Ακολούθησαν οι Φελίπε Μάσα, Κίμι Ραϊκόνεν, με τον Iceman να μην καταφέρνει να περάσει σε κανένα σημείο τον Βραζιλιάνο, ενώ πίσω του ήτα ο Φέτελ. Τέλος, την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Βαλτέρι Μπότας, με τον Φινλανδό να μένει πίσω στα πρώτα πιτ στοπ υπό το καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας, Ζαν Ερίκ Βερν (ο Γάλλος βρέθηκε ακόμα και στη δεύτερη θέση, αλλά τερμάτισε στην ένατη) και Τζένσον Μπάτον.

Με το πέρας, λοιπόν του Γκραν Πρι της Ουγγαρίας, ο Ρόσμπεργκ παρέμεινε πρώτος στη βαθμολογία με 202 βαθμούς, με τον Χάμιλτον να είναι στους 191 και τους Ρικιάρντο, Αλόνσο να ακολουθούν με 131 και 115, αντίστοιχα. Στους κατασκευαστές, η Mercedes πήγε στους 393, η Red Bull στους 219, ενώ η Ferrari πέρασε μπροστά από τη Williams με 142 έναντι 135.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Ρικιάρντο Red Bull Νικητής

Αλόνσο Ferrari +5.2

Χάμιλτον Mercedes +5.8

Ρόσμπεργκ Mercedes +6.3

Μάσα Williams +29.8

Ραϊκόνεν Ferrari +31.4

Φέτελ Red Bull +40.9

Μπότας Williams +41.3

Βερν Toro Rosso +58.5

Μπάτον McLaren +67.2

Σούτιλ Sauber +68.1

Μάγκνουσεν McLaren +78.4

Μαλντονάντο Lotus +84.0

Κβιάτ Toro Rosso +1 γύρο

Μπιανσί Marussia +1 γύρο

Τσίλτον Marussia +1 γύρο

Εγκατέλειψαν

Γκουτιέρεζ Sauber 32ο γύρο

Κομπαγιάσι Caterham 24ο γύρο

Πέρεζ Force India 22ο γύρο

Χούλκενμπεργκ Force India 14ο γύρο

Γκροζάν Lotus 10ο γύρο

Έρικσον Caterham 7ο γύρο

Βαθμολογία οδηγών

Ρόσμπεργκ 202

Χάμιλτον 191

Ρικιάρντο 131

Αλόνσο 115

Μπότας 95

Φέτελ 88

Χούλκενμπεργκ 69

Μπάτον 60

Μάσα 40

Μάγκνουσεν 37

Πέρεζ 29

Ραϊκόνεν 27

Βερν 11

Γκροζάν 8

Κβιάτ 6

Μπιανσί 2

Βαθμολογία κατασκευαστών

Mercedes 393

Red Bull 219

Ferrari 142

Williams 135

Force India 98

McLaren 97

Toro Rosso 17

Lotus 8

Marussia 2

Sauber 0

Caterham 0

Πηγή: gazzetta.gr

To Top