Οι ευθύνες Σκόρδα και η ενότητα που χρειάζεται πράξεις!

Μετά τις δικαστικές διαμάχες, τα δικαστήρια, τις αγωγές και τα ασφαλιστικά μέτρα, σήμερα δόθηκε μια συνέντευξη Τύπου από τη διοίκηση της ΠΑΕ, με κύριο ομιλητή τον Λάμπρο Σκόρδα.

Άλλος ένας παράγοντας του Άρη έκανε συνέντευξη και παρέθεσε σωρεία στοιχείων και εγγράφων που αποδεικνύουν κακοδιαχείριση και λανθασμένες διοικητικές κινήσεις. Των προηγούμενων. Της δικής του θητείας, προφανώς θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος του Άρη τον… επόμενο για να τις αναφέρει. Ο Άρης χρόνια τώρα στο ίδιο έργο θεατής. Ο κόσμος του επίσης. Βλέπει τον “πόλεμο των δηλώσεων”, την εκτόξευση κατηγοριών, την ώρα που η ομάδα είναι τελευταία στη βαθμολογία, λίγο πριν από τη διάλυση.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, ο Λάμπρος Σκόρδας, πρόεδρος της ΠΑΕ φέτος, πέρσι, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια είναι ένα σημαντικό μέρος του προβλήματος που βιώνει ο σύλλογος.

Ο ίδιος άλλωστε έχει πει δημοσίως ότι η διοίκησή του άφησε 9 εκατομμύρια ευρώ χρέη. Ήταν κι αυτός διοίκηση επί σειρά ετών.

Ο ίδιος έχει βάλλει κατά της ΕΠΟ και δημιούργησε αντιπάθειες τον Ιανουάριο που πέρασε με το θέμα της έκδοσης δελτίων, αλλά σήμερα είπε ότι “στο διάστημα που είμαι στην ομάδα, έχω τις καλύτερες σχέσεις με την Ομοσπονδία και την ΚΕΔ”.

Τότε γιατί έχει εκδώσει ανακοινώσεις κατά διαιτητών και της ομοσπονδίας η ΠΑΕ Άρης στο διάστημα που ο ίδιος είναι πρόεδρος ή ακόμα και στην διάρκεια της περσινής θητείας του;

Ειπώθηκε επίσης, ότι δεν θα υπάρχει επόμενη μέρα, εάν ο Άρης δεν κερδίσει. Όμως όλη η οικογένεια του Άρη (και φυσικά ο ίδιος ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ) οφείλουν να γνωρίζουν πως επόμενη μέρα θα υπάρχει στον Άρη ακόμα κι αν δεν κερδίσει τον ΠΑΟΚ, ακόμα κι αν έλθει το μοιραίο, αν υποβιβαστεί, ακόμα κι αν χρειαστεί να παίξει στο… ερασιτεχνικό, γιατί ο Άρης είναι σύλλογος 100 ετών, με τεράστια ιστορία, που δεν πρόκειται να χαθεί ποτέ από τον ελληνικό αθλητισμό ακόμα κι αν χρειαστεί – ευχής έργον είναι να μην φτάσει ποτέ σε αυτό το σημείο – να περιμένει 2-3 χρόνια για να φτιαχτεί από την αρχή το ποδοσφαιρικό του τμήμα.

Μπορεί να έχει δίκιο για την προπονητική αξία του Ζόραν Μιλίνκοβιτς, μπορεί να έχει και δίκιο για τον χαρακτήρα του Σέρβου. Προφανώς έχει δίκιο γιατί έσπευσε η προηγούμενη διοίκηση να πληρώσει τον ατζέντη του Σέρβου, ενώ έφευγε… νύχτα ο Ουντότζι απλήρωτος.

Όμως αυτό δεν μπορεί να ακυρώσει τις λανθασμένες επιλογές που έγιναν από την νυν διοίκηση, ούτε την απαλλάσσει από τις δικές της ευθύνες για το ότι η ομάδα έχει μία νίκη σε 13 αγώνες.

Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορεί κανείς να βρει και να αντικρούσει από την σημερινή συνέντευξη Τύπου, όμως προέχει η συσπείρωση και η ενότητα. Όχι, όμως, μέσα από το να σπέρνεις διχόνοια, λίγες μέρες πριν τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Για να γίνει ο Άρης «Μπαρτσελόνα», για «να κερδίσει τον ΠΑΟΚ ό,τι κι αν γίνει» (κάποια πράγματα γίνονται και δεν λέγονται, παρα λέγονται χωρίς να γίνονται…), η ενότητα θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή και να ξεχειλίζει από τις κερκίδες του Κλεάνθης Βικελίδης. Με πράξεις και όχι στα λόγια.

To Top