Οι σκέψεις του Αλεξανδρή για τον νέο Άρη και ο ηγετικός ρόλος του Πελεκάνου! (video)

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής ονειρεύεται να “χτίσει” έναν Άρη που θα εμπνέει σεβασμό και θα έχει αγωνιστική ταυτότητα όλα αυτά τα στοιχεία που αρέσουν στον Αρειανό φίλαθλο. Ο τεχνικός του Άρη μίλησε για την προετοιμασία στο Πράβετς, στάθηκε στην σημασία της παρουσίας των έμπειρων Ελλήνων και αναφέρθηκε εκτενώς και στο θέμα Πελεκάνου!

Αρχικά ο έμπειρος προπονητής τόνισε πως “είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, αλλά οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές. Έχουμε πολλά νέα παιδιά, κυρίως τους ξένους, ευελπιστούμε να περάσουν από την FIBA οι μεταγραφές τους. Το θετικό είναι ότι οι Έλληνες παίκτες έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία και είναι από την αρχή εδώ και αυτό θα βοηθήσει να ενσωματωθούν και τα νέα τα παιδιά μέσα στη φιλοσοφία της ομάδας. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίσαμε και πέρσι, αλλά είχαμε την ατυχία να έρθουν οι έμπειροι παίκτες πολύ αργά, σχεδόν με την έναρξη των επίσημων αγώνων” και πρόσθεσε: “Το ρόστερ μας δεν έχει ολοκληρωθεί, θέλουμε ακόμα έναν παίκτη. Ευελπιστούμε ο Μιχάλης Πελεκάνος θα επιλέξει τη δική μας ομάδα, όπως έκαναν και άλλα παιδιά. Εκτιμώ ότι με τη δική του παρουσία θα μπορέσουμε να θέσουμε και να πετύχουμε υψηλούς στόχους”.

Ρωτήθηκε για τις σκέψεις που έχει για τον νέο Άρη και απάντησε πως “υπάρχει πολύ καλή αποδοχή των όσων ζητάμε από τα παιδιά. Σε αυτό βοηθάει και η εμπειρία των μεγαλύτερων και ο χαρακτήρας τους, το τονίζω. Φέτος θέλουμε να χτίσουμε τον καινούριο Άρη, που θα είναι βασισμένος στην φιλοσοφία της διοίκησης εξωαγωνιστικά και στη δική μου αγωνιστικά, δηλαδή ένας Άρης που θα εμπνέει σε βασμό, δεν θα έχει ακραίες συμπεριφορές και θα παίζει σύμφωνα με τη λογική που αρέσει το φίλαθλο κοινό του Άρη, να πιέζει, να τρέχει, να παίζει θεαματικά και κυρίως να προσπαθεί να κερδίσει τα αποτελέσματα. Μέχρι να αρχίσει το πρωτάθλημα η ομάδα θα βελτιώνεται συνεχώς. Καλή είναι η διάθεση, αλλά για να αφομοιωθούν τα συστήματα χρειάζονται πολλές προπονήσεις. Καμία ομάδα δεν θα είναι έτοιμη 100%, θα δούμε μέσα από τα φιλικά που πρέπει να βελτιωθούμε και θα προσπαθούμε κάθε φορά”.

Για τον Πελεκάνο πρόσθεσε πως “έχει κατατεθεί πρόταση, μιλάμε καθημερινά με τον μάνατζέρ του και τον ίδιο. Ο πρόεδρος μπορεί να σας μιλήσει γι’ αυτά. Εγώ έχω μιλήσει μαζί του μία φορά, του εξήγησα τον ρόλο που θα έχει μέσα στην ομάδα και έδειξε θετικός. Τώρα περισσότερα μπορεί να πει ο πρόεδρος. Αυτός κάνει τις συμφωνίες. Τον θέλουμε στον Άρη για να του δώσουμε βασικό ρόλο, κατά κάποιο τρόπο ηγέτης της ομάδας”, ενώ στο ενδεχόμενο που δεν επιτευχθεί συμφωνία με τον 31χρονο παίκτη “θα ψάξουμε να βρούμε την καλύτερη. Μακάρι να βρούμε παίκτη με τα δικά του χαρακτηριστικά, αλλά και πάλι θα προσπαθήσουμε να βρούμε την καλύτερη λύση για την ομάδα”.

To Top