Ο Αγγέλου εξέφρασε την πίστη του στον Άρη μέσω του… Κοέλιο! (video)

Την πίστη του προς την ομάδα και την αισιοδοξία του για την νέα χρόνια εξέφρασε ο Βαγγέλης Αγγέλου λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής του Άρη για τη Φλώρινα.

Ο προπονητής του Άρη τόνισε πως το ζητούμενο για την ομάδα είναι να αποκτήσει χημεία, η οποία θα προστεθεί στη δύναμη και στο ταλέντο, στοιχεία που υπάρχουν ήδη. Αν το πετύχει αυτό θα μπορέσει να στείλει και το μήνυμα στον κόσμο ότι αξίζει και δικαιούται την εμπιστοσύνη του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Αγγέλου:

Για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στη Φλώρινα: «Το πρώτο στάδιο ήταν δυο εβδομάδες. Νομίζω πως πήγαμε λίγο αργά αλλά με μεγάλη προσοχή. Για μας η αρχή είναι πολύ σημαντικό πράγμα. Η ομάδα είναι καλά. Πάμε στη Φλώρινα για το δεύτερο στάδιο. Εκεί θα μπορούμε να έχουμε πιο αγωνιστικό ρυθμό. Ελπίζω να είναι διαχειρίσιμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Έχουμε αυτή τη στιγμή το θέμα του Σαρικόπουλου που μένει ένα 20ήμερο περίπου για να μπει με την ομάδα με επαφές. Ο Χαντ θέλει ένα με ενάμιση μένα προσαρμογής. Το γόνατο του είναι καλά αλλά θέλει ενδυνάμωση και προσαρμογή στις γωνίες του μπάσκετ. Θα μπει σε μια βδομάδα σιγά-σιγά και σε ατομικό πρόγραμμα. Συνυπολογίζοντας όλα αυτά θα πρέπει να προχωρήσουμε και να ετοιμαστούμε, επιστρέφοντας από τη Φλώρινα για τα δυο τουρνουά σε Γερμανία και Ρέθυμνο. Και να είμαστε έτοιμοι μετά και το τελευταίο τεστ που είναι το παιχνίδι Κυπέλλου για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Εμείς προετοιμαζόμαστε από τώρα για το τέλος του και όχι για την αρχή».

Αν το τεχνικό επιτελείο θα εστιάσει σε κάποιους συγκεκριμένους τομείς στη 15νθήμερη παραμονή στη Φλώρινα: «Υπάρχουν κάποια θέματα σε εκκρεμότητα όπως του Μήτογλου, του Λαρεντζάκη, του Σαρικόπουλου και του Χαντ. Υπάρχει η καταπόνηση των βασικών παικτών και της προσαρμογής σε έναν επαγγελματικό ρυθμό των νεαρών. Όλα αυτά τα πράγματα πρέπει να τα βάλουμε σε μια τάξη και θα μας κάνει καλό αυτό το 15νθήμερο.

Αν θα συμπληρωθεί το ρόστερ με την απόκτηση των Λαρεντζάκη και Μήτογλου: «Αυτό το χειρίζεται η διοίκηση. Αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι πως ξέρετε ότι εγώ προσωπικά έχω πολύ μεγάλο σεβασμό στο πρόγραμμα του Θόδωρου Ροδόπουλου. Νομίζω ότι είναι μια «γέφυρα» προς το επαγγελματικό μπάσκετ και γι’ αυτό διαλέξαμε δυο παιδιά απ’ αυτό το πρόγραμμα. Προσπαθήσαμε να έχουμε και τον Χριστοδούλου από το πρόγραμμα του Μαντουλίδη που είναι εξίσου ποιοτικό. Δεν τα καταφέραμε για τους γνωστούς λόγους, για τους οποίους εμείς δεν είχαμε καμία ευθύνη. Για το θέμα του Λαρεντζάκη είναι πάρα πολύ ευχάριστο για μας ότι ήθελε να έρθει στην ομάδα να δοκιμάσει να κερδίσει μια θέση στην ομάδα μας. θα δούμε το θέμα της χημείας. Είναι ένας παίκτης που σεβόμαστε το ταλέντο του και του έχουμε πει ότι θα διαχειριστούμε πάρα πολύ σοβαρά αυτό το 15νθήμερο ώστε να είμαστε ασφαλείς όχι για την ποιότητα του που είναι δεδομένη αλλά για να του πούμε τι μπορεί η ομάδα να του εγγυηθεί. Γιατί ένας παίκτης πάντα όταν συζητάς μαζί του είναι μια δέσμευση».

Αν η φετινή προετοιμασία είναι συνέχεια της μεταβατικής περιόδου που ακολούθησε το τέλος της περυσινής χρονιάς εξαιτίας του κορμού που παρέμεινε: «Υπάρχει μια ομοιογένεια, με την έννοια ότι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Εγώ λέω πολλές φορές αυτό που λέει ο Κοέλιο πως «στον άνθρωπο έχουν δοθεί δυο ποιοτικά χαρακτηριστικά, η δύναμη και το ταλέντο». Η δύναμη είναι το χαρακτηριστικό εκείνο που έχει ο καθένας μας για να συναντήσει το πεπρωμένο του και το ταλέντο αυτό που πρέπει να μοιραστεί με τους άλλους και πρέπει να ξέρει πότε χρησιμοποιεί το ένα και πότε το άλλο.  Αυτή η ομάδα είναι διαλεγμένη και έχει χαρακτηριστικά που αφορούν τη δύναμη και το ταλέντο και πρέπει να βρούμε τη χημεία. Αν καταφέρει αυτό το πράγμα να μπορέσει να εναρμονιστεί με τον κόσμο και να μπορέσει να περάσει ένα μπασκετικό μήνυμα όσο το δυνατόν συντομότερα θα είναι ευχής έργον για την οικογένεια του Άρη. Μ’ αυτήν την έννοια εμείς είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε σ’ αυτή την ομάδα».

To Top