Ο Αθηναίου διαφοροποιείται από την ΑΕΚ και την… προπαγάνδα της: “Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες! Η διακοπή δεν υποβαθμίζει τη δίκαιη επικράτηση του Άρη!”

Ο Γιάννης Αθηναίου, που πριν από λίγα χρόνια φόρεσε τη φανέλα του Άρη, επέστρεψε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης ως αντίπαλος στο Αλεξάνδρειο και μίλησε για τα συναισθήματά του κατά την επιστροφή του στο «Nick Galis Hall», αλλά και για τον κόσμο των «κίτρινων».

Αναλυτικά, τα όσα είπε στο mpasketmania:

– Είσαι ένας παίκτης που έχει περάσει και από τον Άρη για ένα χρόνο. Πώς ένιωσες που επέστρεψες (για τρίτη φορά) ως αντίπαλος στο “Αλεξάνδρειο” μετά την αποχώρησή σου από την ομάδα;
«Είναι ιδιαίτερη στιγμή για εμένα καθώς και για κάθε αθλητή το να επιστρέφει στο γήπεδο όπου πέρασε όμορφες στιγμές. Σε αυτό το γήπεδο πέρασα μια πολύ όμορφη χρονιά οπότε το συναίσθημα αυτό συμβαίνει και σε μένα».

– Τι πιστεύεις πως έκρινε (αγωνιστικά) την αναμέτρηση με τον Άρη; Είσαι από εκείνους που θεωρούν πως οι φίλαθλοι της ομάδας έκριναν με τη συμπεριφορά τους στο τέλος της πρώτης περιόδου (η οποία σχολιάστηκε από πολλούς) την έκβαση του αγώνα;
«Δεν ψάχνουμε σε καμία περίπτωση για δικαιολογίες. Έγινε μια αρκετά μεγάλη διακοπή, η οποία στο τέλος ευνόησε τους παίκτες του Άρη καθώς εμείς χάσαμε εντελώς τον πολύ καλό ρυθμό που είχαμε βρει στην αρχή. Αυτό όμως δεν θεωρείται δικαιολογία για εμάς και ούτε υποβαθμίζει τη δίκαιη επικράτηση του Άρη. Εμείς ήμασταν αρκετά στατικοί στην επίθεση, κάτι που μας στοίχισε και μας έβγαλε εκτός ρυθμού με αποτέλεσμα να δεχθούμε αρκετούς αιφνιδιασμούς και εύκολα καλάθια».

– Ένα σχόλιο για τον κόσμο του Άρη και αν πιστεύεις πως υπάρχει κάποια μεταξύ σας κόντρα;
«Ο κόσμος του Άρη γέμισε το γήπεδο, όπως κάνει άλλωστε και σε κάθε κρίσιμο αγώνα της ομάδας και αυτό ώθησε τους αντιπάλους μας να πάρουν θάρρος και να επικρατήσουν στο τέλος. Κοιτάξτε, η αλήθεια είναι ότι πολύ φίλαθλοι δεν γνωρίζουν τον πραγματικό λόγο που αποχώρησα από την ομάδα και θεωρούν πως την πρόδωσα. Είναι και αυτοί όμως που ξέρουν και κάθε φορά που με βρίσκουν όταν ανεβαίνω στη Θεσσαλονίκη μου μιλάνε με πολύ όμορφα λόγια. Εγώ αυτό που προσπαθώ πάντα σε προσωπικό επίπεδο είναι να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό σε όποια ομάδα και αν αγωνίζομαι, κάτι που πιστεύω πως έκανα και για τον Άρη».

– Τι σας οδήγησε να τρέξετε στα αποδυτήρια όταν ο διαιτητής στην ανάπαυλα της πρώτης περιόδου πήρε τη μπάλα και οδηγήθηκε και εκείνος εκεί; Και ποια ήταν η αιτία που δεν κάνατε δηλώσεις στο τέλος του παιχνιδιού, όπως συνηθίζεται;

«Να σας πω την αλήθεια δεν κατάλαβα ακριβώς τι έγινε, απλά έπεσαν κάποια αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο και οι άνθρωποι της ομάδας μας οδήγησαν στα αποδυτήρια. Όσο για τις δηλώσεις δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα από πλευράς μας, ούτε από πλευράς προπονητή. Η 20λεπτη, περίπου, διακοπή του παιχνιδιού μας έκανε να «παίζουμε» με την ώρα για την πτήση που είχαμε «κλείσει» αρχικά, οπότε αναγκαστήκαμε να φύγουμε γρήγορα προς το αεροδρόμιο και όπως αναμενόταν την προλάβαμε ευτυχώς οριακά».

To Top