Ο μοριακός βιολόγος που… σταμάτησε τον Άρη και η δεύτερη ευκαιρία!

Έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό του Άρη στις 11 Ιανουαρίου όταν με τις εντυπωσιακές του επεμβάσεις στέρησε από τον Άρη τους τρεις βαθμούς της νίκης κόντρα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Ο λόγος, φυσικά, για τον 30χρονο Γιάννη Φυσέκη που εκτός από τερματοφύλακας και νέο μέλος του Άρη είναι υποψήφιος διδάκτορας της μοριακής βιολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ του thrakisports.gr:

Με καταγωγή από τον Τρίλοφο ξεκίνησε την καριέρα του από τη Δόξα Τριλόφου. Ωστόσο παρά τη τρέλα με τη μπάλα, δε παραμελούσε τα μαθήματά του και για αυτό το λόγο πέρασε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής από το οποίο αποφοίτησε παίρνοντας το πτυχίο του (2012).

Γι αυτόν το λόγο παρέμενε μέχρι προσφάτως στην Αλεξανδρούπολη, αφού ως υποψήφιος διδάκτορας στη μοριακή βιολογία της πόλης περιμένει να ολοκληρώσει την διατριβή του, που έχει τίτλο, “Λειτουργικά δίκτυα μικροRNA και μεταγραφικών ρυθμιστών στη ρύθμιση της διαφοροποίησης, γήρανσης και ογκογένεσης”!

Η ΑΕΚ και η… δεύτερη ευκαιρία!

Ως φοιτητής άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης μέχρι που τον ανακάλυψε ο Ντέμης Νικολαϊδης το 2006. Ο τότε πρόεδρος της Ένωσης πλήρωσε περίπου 60.000 ευρώ στον Εθνικό (σύμφωνα με δημοσιεύματα, αν και το πιο πιθανό είναι απλά να βοήθησε να βρεθούν κάποιες χορηγίες ως αντάλλαγμα για την ομάδα παρά να έδωσε ζεστό ρευστό), έσπευσε να αποκτήσει τον 21χρονο τότε σπουδαστή Φυσέκη.

Ο Φυσέκης υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και συμμετείχε στην προετοιμασία της ΑΕΚ επί Φερέρ. Δεν έμεινε όμως για πολύ. Την επόμενη σεζόν παραχωρήθηκε δανεικός στην Αναγέννηση Καρδίτσας με την οποία τότε η ΑΕΚ είχε πολύ καλές σχέσεις. Ακολούθησαν κι άλλοι δανεισμοί στη Λαμία και στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ δεν πήρε ποτέ και τελικά στις 19 Ιουνίου 2009 λύθηκε το συμβόλαιό του.

Πλέον, στον Άρη έχει την… δεύτερη μεγάλη ευκαιρία της καριέρας του να πρωταγωνιστήσει σε ένα μεγάλο σύλλογο. Στα 30 του, πιο έμπειρος από ποτέ αποτελεί ιδανική επιλογή για την θέση του Δημήτρη Καρατζιοβαλή, καθώς και την εμπειρία της κατηγορίας έχει αλλά και τις δυνατότητες.

 
To Top