Ο προπονητής του Ζάβιερ, Κρις Μακ ήρθε στην Θεσσαλονίκη για τον Βεζένκοφ – Ποια είναι τα δεδομένα στην υπόθεση

Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε χθες ο πρώτος προπονητής του Ζάβιερ, Κρις Μακ, προκειμένου να έχει συζητήσεις με τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ για το ενδεχόμενο ο νεαρός φόργουορντ του Άρη με την ενηλικίωσή του να μπει στο πρόγραμμα του αμερικανικού πανεπιστημίου.

Στη συνάντηση αυτή ήταν παρών και ο εκπρόσωπος του παίκτη, Νίκος Λώτσος, ενώ ο Κρις Μακ είχε συνομιλία και με τον Βαγγέλη Αγγέλου, θέλοντας να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τον Βεζένκοφ.

Το Ζάβιερ είναι ένα από τα καλύτερα πανεπιστημιακά προγράμματα στο μπάσκετ, όμως το θέμα είναι τί τελικά θα επιλέξει να κάνει από τον Αύγουστο και μετά ο Βεζένκοφ. Όλες οι επιλογές είναι στα χέρια του 17χρονου φόργουορντ, υπό την έννοια ότι έχει δικαίωμα να συνεχίσει σε όποια ομάδα θέλει την καριέρα του, είτε αυτή θα είναι στον Άρη, είτε σε κάποια άλλη ομάδα στην Ευρώπη, είτε στην Αμερική σε κάποιο κολέγιο.

Ο νόμος είναι πλέον τέτοιος που δίνει το δικαίωμα στον παίκτη να επιλέξει πού θα συνεχίσει να παίζει επαγγελματικό μπάσκετ, όμως πρέπει να τονιστεί πως σε αυτές τις περιπτώσεις παίζει πάντα μεγάλο ρόλο τι είδους ιδιωτικό συμφωνητικό έχει υπογραφεί μεταξύ παίκτη (Βεζένκοφ) και ομάδας (Άρη).

Αυτό που μπορεί να κάνει ο Άρης – και ήδη γίνεται – είναι να πείσει τον Βεζένκοφ με πράξεις και όχι με λόγια ότι το μέλλον του είναι να παραμείνει στην ομάδα. Η παρουσία του Βαγγέλη Αγγέλου έχει βελτιώσει πολύ τον Βεζένκοφ, ο οποίος όχι μόνο λογίζεται ως παίκτης της ομάδας με συγκεκριμένο ρόλο, αλλά συνεχώς διαπιστώνει ο ίδιος ότι είναι “σημαντικός” και αυτό είναι ένα στοιχείο που θα παίξει ρόλο στην όποια απόφασή του.

 

To Top