Ο Σπάθας έφτιαξε τις συνθήκες για τον ΟΦΗ, ο Άρης δεν άντεξε και ηττήθηκε με 2-0 στο “Γεντί Κουλέ”

Ο Άρης έχασε από τον ΟΦΗ με σκορ 2-0 στο Ηράκλειο, σε ένα παιχνίδι του οποίου οι ευνοϊκές για τους γηπεδούχους συνθήκες διαμορφώθηκαν από το δεύτερο λεπτό, όταν ο Ηλίας Σπάθας άφησε τον Άρη με 10 παίκτες, αποβάλλοντας τον Ροκ Έλσνερ. Οι κίτρινοι άντεξαν για 51 λεπτά, δεν είχαν όμως ούτε δυνάμεις, ούτε την ποιότητα να κρατήσουν το μηδέν.

Ο Ηλίας Σπάθας φρόντισε από το δεύτερο λεπτό να καθορίσει την εξέλιξη του αγώνα. Η κόκκινη κάρτα που έβγαλε στον Ροκ Έλσνερ για το φάουλ πάνω στον Θανάση Παπάζογλου είναι απόφαση που επιεικώς κρίνεται υπερβολική από τον διεθνή ρέφερι. Ο Σλοβένος άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες και στην επόμενη φάση, στο 4’ ο ΟΦΗ έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του στο πρώτο ημίχρονο για να ανοίξει το σκορ, όταν τη κεφαλιά του Μακρή έστειλε σε κόρνερ ενστικτωδώς ο Διούδης.

Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς στο 15’ πέρασε στο παιχνίδι τον Κύργια και έβγαλε τον Σταυρόπουλο για να φέρει και πάλι ισορροπία στην άμυνα και τη μεσαία γραμμή (είχε περάσει δίπλα στον Πουλίδο ο Νταμαρλής για 13 λεπτά). Οι κίτρινοι κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό, να “παγώσουν” το παιχνίδι και να μην αφήσουν τον ΟΦΗ να απειλήσει ουσιαστικά. Μια ευκαιρία έκαναν οι Κρητικοί με κεφαλιά του Παπάζογλου στο 33’, αλλά και πάλι ο Διούδης ήταν σε θέση ετοιμότητας.

Ο Άρης απείλησε στο 30’ πρώτη φορά όταν από χτύπημα φάουλ του – κορυφαίου στο α’ μέρος – Τάτου, ο Νταμαρλής έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα έξω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο Τάτος ήταν εξαιρετικός γιατί και μπάλα κράτησε, και χώρους κάλυψε και τρεξίματα είχε και άμυνα έπαιξε…

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εφιαλτικό. Ο Άρης δεν μπόρεσε να αποκρούσει τα κύματα επίθεσης από τον ΟΦΗ και στο 53’ δέχθηκε το πρώτο γκολ, όταν Περογαμβράκης και Κουτσιανικούλης έκαναν το “ένα-δύο” και ο τελευταίος σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Διούδη.

Οι κίτρινοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, δεν είχαν τις δυνάμεις και το καθαρό μυαλό να απειλήσουν την εστία του Δασκαλάκη και σε μια ανύποπτη φάση στο 71’ από κόρνερ του Φραγκουλάκη, ο Ιμπέχ προσπάθησε να κόψει, αλλά η κεφαλιά του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο ΟΦΗ καθάρισε σε εκείνο το σημείο τον αγώνα με το υπέρ του 2-0, εκμεταλλευόμενος την κούραση των παικτών του Άρη. Ίσως ο Μιλίνκοβιτς να έπρεπε να κάνει νωρίτερα αλλαγές, ειδικά στο χώρο του κέντρου, αλλά δεν το έκανε…

ΟΦΗ: Δασκαλάκης, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Κάλαιτζιτς (36’ Κουτσιανικούλης), Μακρής, Ζε, Περογαμβράκης (67’ Λαμπρόπουλος), Φραγκουλάκης, Παπάζογλου (79’ Μακουκούλα).

ΑΡΗΣ: Διούδης, Ψυχογιός, Μαργαρίτης, Πουλίδο, Έλσνερ, Νταμαρλής (80’ Παπαδόπουλος), Τριανταφυλλάκος, Ίμπεχ, Σταυρόπουλος (15’ Κύργιας), Τάτος, Αγκάνθο (74’ Μανιάς).

To Top