Όλη η συνέντευξη της ΠΑΕ: “Έχουμε πλάνο που θα φέρει έσοδα! Ο Άρης μπορεί να είναι βιώσιμος στη Β΄εθνική! Δεν θα πετάξουμε λευκή πετσέτα”

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου της ΠΑΕ Άρης μετά από δυο ώρες! Το PRESSARIS βρέθηκε στο Κλεάνθης Βικελίδης και μετέφερε λεπτό προς λεπτό τα όσα θα ειπώθηκαν.

Αναλυτικά ότι ειπώθηκε λεπτό προς λεπτό: 

Kαλησπέρα από την αίθουσα τύπου του γηπέδου Χαριλάου… Σε λίγο θα ξεκινήσει η συνέντευξη της διοίκησης. Αρκετοί οι εκπρόσωποι του Τύπου που δίνουν το παρών!

Παρών και ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης!

Πρώτος πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Πάνος Στεφανίδης: Μέσα από τις διαδικασίες που προηγήθηκαν με τις αποφάσεις, τις διακοπές, αναστολές, προσωρινές ένα συμβούλιο που αποτελείται από τους κ.κ. Γιάννη Ψηφίδη, Βασίλη Φουργλίγκα, Γιάννη Κουζούνια. Είναι όλοι τους προσωπικές μου επιλογές. Ένα συμβούλιο που συγκροτήθηκε με αρκετή δυσκολία, γιατί δεν υπήρχε προθυμία από πολλούς. Αποτελείται από ανθρώπους που δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους το προηγούμενο διάστημα, αλλά με γνώμονα να παλέψουμε για τον Άρη, να συνεργαστούμε και να πετύχουμε ό,τι καλύτερο και να κρατήσουμε τον Άρη όσο πιο ψηλά γίνεται.

Για την κατάσταση, που παρέλαβαν: Όταν κάναμε την αίτηση για ν΄ αναλάβουμε την διοίκηση, η ομάδα έπαιζε ακόμα στη Superleague είχε ακόμα ελπίδες παραμονής. Ο λόγος που είχαμε ζητήσει για να μπούμε μπροστά και να παλέψουμε με όλα τα μέσα και να πετύχουμε την παραμονή. Δυστυχώς, όλες οι διαδικασίες στα δικαστήρια μας έφεραν σαν διοίκηση μετά το τέλος του πρωταθλήματος, μόνο με συσσωρευμένα προβλήματα και ελάχιστες προοπτικές. Αυτά δεν μπορούν να λυθούν από τη μια μέρα στην άλλη. Στόχος μας είναι να λύνουμε ένα-ένα τα προβλήματα για να ξαναμπεί το καράβι σε ήρεμα νερά. Ολοι νομίζουν ότι είμαστε ακόμα υπό αίρεση, γιατί περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου, που πιστεύω ότι είναι τυπική διαδικασία.

Τις τελευταίες 20 μέρες ξεκινήσαμε πιο έντονα και ν΄ ασχολούμαστε απερίσπαστοι με το έργο μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην ΠΑΕ. Ο χρόνος μας πιέζει και πρέπει να παρθούν αποφάσεις. Είμαστε αισιόδοξοι, περνάμε αρκετές φουρτούνες, πιστεύουμε ότι στο τέλος θα πετύχουμε τον στόχο μας.

Σήμερα επισημοποιείται η συνεργασία μας με τον κ. Καλαϊτζίδη”.

Βασίλης Φουρλίγκας: «Ο κ. Καλαϊτζίδης έχει ένα όραμα και πλάνο για τον Άρη μας, Ξοδέψαμε πολλές ώρες για το πώς θα πρέπει να δουλέψει. Δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές, που ταιριάζει στη φιλοσοφία του Άρη μας, γιατί ως γνωστόν διαθέτουμε αρκετούς. Στόχος μας να υπάρξει μια μακροχρόνια συνεργασία, για ν΄ αποφύγουμε τα κακά προηγούμενα των προηγούμενων ετών».

Δημήτρης Καλαϊτζίδης: Με την ολοκλήρωση αυτής της συνεργασίας επιθυμώ να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Στεφανίδη και τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ., αλλά ιδιαίτερη μνεία θέλω να κάνω στον Δήμο Δασυγένη. Είναι τιμή για εμάς τους προπονητές από οποιαδήποτε ομάδα και αν προέρχεται, γιατί είναι σημαντικό να σου εμπιστεύονται και να σου αναθέτουν το αγωνιστικό. Ιδιαιτέρως, όταν η πρόταση αυτή προέρχεται από την ΠΑΕ Άρης, της οποίας η ιστορία είναι μεγάλη, και τους ανθρώπους που έχουν αναπτυγμένη την ατομική ευθύνη. Κλειδί για ν΄ ανοίξει αυτή η πόρτα της συνεργασίας ήταν η ταύτιση των θέσεων και των μεθόδων συνεργασίας μας για την παραγωγή ποδοσφαιρικού έργου. Στόχος μας είναι η συμφωνία για το πώς θα δημιουργηθεί μια ομάδα, που θα την απολαύσουν όλοι., όπως και το να επιστρέψει η ομάδα στο φυσικό της χώρο, την Superleague. Η δική μου δουλειά είναι μέσα στο γήπεδο και εκεί πρέπει να καταθέσω το έργο μου.

Για την πίεση που νιώθει: Τόσα χρόνια κατάφερα να συνεργαστώ με τον κ. Αρβανιτίδη, που είναι ένας πολύ απαιτητικός άνθρωπος. Ασκώ πολύ μεγαλύτερη πίεση ο ίδιος στον εαυτό του. Προτεραιότητά μου είναι να φτιάξω μία ομάδα που να αρέσει σε μένα. Έχω βάλει από μόνος μου υψηλότερα τον πήχη. Μπορεί να ακουστεί περιαυτολογικό αλλά δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία των ανθρώπων. Σε λίγα χρόνια φτάνω τα μισά από τα 120, δεν νομίζω ότι κάποιος μπορεί να με αλλάξει.

Σε συνεχόμενες ερωτήσεις για την τύχη της παρουσίας του στον Άρη, σε περίπτωση που η ομάδα οδηγηθεί στη Φούτμπολ Λιγκ 2, ο Καλαϊτζίδης απέφυγε να δεσμευτεί, λέγοντας μάλιστα ότι πριν από έναν μήνα απέρριψε σχετική πρόταση της Λάρισας. Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο Παναγιώτης Στεφανίδης, ο οποίος ζήτησε από τους εκπροσώπους του Τύπου να μην ρωτούν για τη Φούτμπολ Λιγκ 2, γιατί είναι κάτι που δεν απασχολεί την τωρινή διοίκηση της ΠΑΕ.

Για το υπάρχον υλικό: Μέχρι στιγμής έχω προλάβει να δω 10 αγώνες. Είδα ποδοσφαιριστές, που έχουν την ικανότητα να σηκώσουν το φορτίο στη Β΄ Εθνική, αλλά και με την κατάλληλη εκπαίδευση ν΄ αναδειχθούν, που θα είναι προς όφελος τόσο των ιδίων όσο και του συλλόγου τους.

Ο λόγος της αξιολόγησης γίνεται για να εκτιμήσεις ποια παιδιά έχουν συγκεκριμένες ικανότητες για να συνεισφέρουν στην υλοποίηση του στόχου. Έχω τη διαβεβαίωση από τη διοίκηση ότι όποιος εκτιμηθεί ότι μπορεί να συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια, θα μείνουν. Πάντα σε συνάρτηση με τα οικονομικά μεγέθη της ομάδας. Συνδυασμός ικανότητας και οικονομικού μπορούμε να δημιουργήσουμε την ομάδα εκείνη, που θα υλοποιήσει άμεσα τον στόχο μας.

Για τους συνεργάτες του: Έχω πει στη διοίκηση ποιοι θα είναι οι συνεργάτες μου. Υπολείπονται δύο θέσεις. Παρέλειψα να πω ότι το μοντέλο που θα κινηθούμε εγώ θα είμαι μάνατζερ-προπονητής. Δηλαδή ό,τι αφορά το αγωνιστικό θα περνάει από μένα. Θα εισάγουμε στη διοίκηση τις προτάσεις μου και αυτή θ΄ αποφασίζει. Όλοι οι ποδοσφαιριστές, που μπορεί να είναι ωφέλιμοι, θα είναι στόχοι της ομάδας. Δεν είναι το ζητούμενο από πού είναι η καταγωγή τους ή αν είναι Αρειανοί, αλλά το κατά πόσο είναι ωφέλιμοι. Δεν έχει να κάνει με το παρελθόν. Αυτό λειτουργεί ως οδηγός για το αν θ΄ αποφασίσεις να τον επιλέξεις και ελαχιστοποιεί την πιθανότητα της λάθος επιλογής.

Για τον Δασυγένη: Ήταν ένας από τους ανθρώπους με τους οποίους είχα μια πρώτη συζήτηση. Με προΐδεασε, μου δημιούργησε την πίστη και την πεποίθηση ότι όλα τα στελέχη της διοίκησης δουλεύουν με το σωστό πλάνο και μετά γνωρίστηκα με τα μέλη της διοίκησης. Είναι μια προσωπικότητα, που κανείς μπορεί να πει ότι μόνο ωφέλησε τον Άρη.

Για το ενδεχόμενο μη δυνατότητας μεταγραφών: δεν έγινε τέτοια αναφορά. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι θα επιτραπούν οι μεταγραφές. Πολλές οι ομάδες που έχουν το ίδιο πρόβλημα. Εκτιμώ ότι για όλες τις ομάδες θα γίνουν μεταγραφές. Εμείς είμαστε σε φάση αξιολόγησης, ώστε οι ποδοσφαιριστές που θα έρθουν να συμπληρώνουν τους ήδη υπάρχοντες.

Για τον Χαριστέα: Εμείς τον εκτιμούμε, τον σεβόμαστε και είμαστε πολύ χαρούμενοι που άνοιξε επιτέλους η πόρτα του Άρη σε παίκτες όπως ο Χαριστέας και ο Κούης, που τίμησαν τη φανέλα. Ο Χαριστέας δήλωσε ότι θα είναι πάντα κοντά στον Άρη, όχι στη συγκεκριμένη διοίκηση. Και είμαστε σίγουροι ότι με τις δυνατότητες και τις εμπειρίες του και από το πόστο που θα έχει, θα βοηθήσει την ομάδα. Δεν Οι σημαίες πρέπει να τιμώνται από τις ομάδες τους.

Για τα προβλήματα της διοίκησης, ο κ. Στεφανίδης απάντησε: Το μεγαλύτερο αγκάθι είναι οι παλιότερες οφειλές. Έχουν γίνει επαφές με τους περισσότερους. Καμία συζήτηση δεν έχει ολοκληρωθεί, δεν έχουμε πάρει δηλαδή την αρνητική απάντηση. Υπάρχει το καθεστώς αβεβαιότητας. Η πρόταση που κάνουμε για διακανονισμούς σε γενικές γραμμές γίνεται δεκτή. Το πρόβλημα είναι η ρευστότητα, η προκαταβολή. Έχουμε ρίξει πλέον πολύ μεγάλο βάρος στο χορηγικό κομμάτι. Υπάρχει ενδιαφέρον για την ομάδα μας. Τον Άρη που προσπαθεί να μείνει ζωντανός, θέλουν πολλοί να τον στηρίξουν. Δυστυχώς, αυτές οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να κλείσουν μέσα σε 10 ημέρες.

Πρέπει να εξασφαλίσουμε τα έσοδα της επόμενης χρονιάς, για να κάνουμε και τους διακανονισμούς. Στόχος μας μέσα από 1-2 μεγάλες χορηγίες, ώστε να καλύψουμε το σύνολο των δαπανών σε αγωνιστικό επίπεδο. Θα καταθέσουμε έναν προϋπολογισμό στην ΚΜΑ και πιστεύω ότι θα είμαστε στην ευχάριστη θέση ν΄ ανακοινώσουμε πώς θα ικανοποιηθούν αυτά. Αυτό που μας καίει είναι μέχρι τις 30/6 να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ένα αγωνιστικό τμήμα και μια διοίκηση που θα λειτουργεί όλο το χρόνο ήρεμα. Όλα τα υπόλοιπα έσοδα θα πάνε για την εξυγίανση της ομάδας. Θα είμαστε σε καλύτερη θέση να μιλήσουμε με όσο κόσμο μιλήσαμε μέχρι τώρα, να μιλήσουμε σε άλλη βάση. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι κανένας δεν θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στον Άρη. Από την στιγμή που υπάρχει αυτό, υπάρχει και η βάση της κατανόησης.

Σε ό,τι αφορά το ρόστερ, κάνουμε προσπάθεια να μην έχουμε απώλειες. Παραλάβαμε ένα ρόστερ με 22 παίκτες, εκ των οποίων έγιναν 2 προσφυγές. Με τον έναν θεωρούμε ότι έχουμε δίκαιο, αλλά από την άλλη είμαστε σε καλό κλίμα. Η δεύτερη αφορά τον Νίκο Τσουμάνη. Ο Άρης γλίτωσε ένα ποσό που θα πλήρωνε σαν εγγύηση. Δεν πίστευα ότι θα φτάσει εκεί, μου ξέφυγε εμένα προσωπικά. Δεν θέλω να κακολογήσω κανέναν. Η κατάσταση που επικρατούσε, θα πρέπει να σταματήσει. Ο Άρης θα συνεχίσει να υπάρχει. Δεν στεκόμαστε περαιτέρω σε αυτό. Χαρήκαμε που λύθηκε εξωδικαστικά το θέμα και γλιτώσαμε ένα ποσό από την αποζημίωση.

Από αύριο ξεκινάει ένας κύκλος επαφών με τους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν αυτήν την στιγμή στο ρόστερ.

Υπάρχουν υποχρεώσεις προς τρίτους, που δεν είναι άμεσες και που δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στη συμμετοχή της ομάδας στη Football League.

Για την επετειακή φανέλα: Είναι ανεπίτρεπτο να γιορτάζει η ομάδα τα 100 της χρόνια και να μην υπάρχει επετειακή φανέλα. Θα είναι ίσως η πρώτη συνεργασία που θ΄ ανακοινωθεί. Υπάρχει ενδιαφέρον και κινούμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ξεκίνησαν κάποιες επαφές για το τηλεοπτικό. Στόχος μας είναι να κινηθούμε σε άλλα επίπεδα χορηγικά. Τζάμπα τηλεοπτικά δεν θέλουμε να τον δώσουμε. Αν είναι να πάρουμε τα ποσά, που ακούγονται 200 και 300 χιλιάδες ευρώ, προτιμούμε να μην δώσουμε τηλεοπτικό χρόνο. Ο Άρης είναι Άρης σε όποια κατηγορία και αν παίζει. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία στην Ελλάδα και πρέπει να πάρει αυτό που του αξίζει. Ο,τιδήποτε άλλο θα θεωρηθεί προσβλητικό για το σύλλογο και γι΄ αυτό θα περιμένουμε μέχρι τέλους.

Θέλουμε, επίσης, ν΄ αξιοποιήσουμε και την ΑΡΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ. Ξεκινάμε το πρώτο τεστ με το μπαράζ, που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, αν και έχουμε μια προηγούμενη εμπειρία από το 2012.

Στα σχέδιά μας είναι να γίνει και ένα μεγάλο φιλικό, ίσως και δύο, προς τα τέλη Ιουλίου, για να γιορτάσουμε με περηφάνεια τα 100 χρόνια και να ενισχύσουμε το brand name του συλλόγου. Έχουμε συγκεκριμένο πλάνο για την ΑΡΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ που ακόμα το επεξεργαζόμαστε.

Αντί ν΄ ακούμε τον κόσμο που θέλει να βοηθήσει, ακούμε τις κακές κριτικές. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν αντέχουν, που θέλουν να φωνάξουν. Δεκτό. Υπάρχει, όμως, και μια τεράστια μερίδα του κόσμου, που θέλει να βοηθήσει. Η απαξίωση αυτού του κόσμου πρέπει να σταματήσει.

Δύο άνθρωποι του Άρη βοήθησαν και μπόρεσαν να διατηρήσουν τη συμφωνία στην ομάδα. Έτσι έγινε και σήμερα. Γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα χάσουμε. Και αν χάσουμε, το πληρώνουμε από την τσέπη μας. Όπως μπορεί ο καθένας. Εγώ το άνοιγμα που έχει γίνει, είμαι διατεθειμένος αν το χάσω, να το πληρώσω. Από Δευτέρα θέλουμε ν΄ αξιοποιήσουμε και τον κόσμο. Όποιος θέλει, ας έρθει συμπαραστάτης.

Με σωστούς τρόπους και χειρισμούς, μπορείς να πετύχεις πολλά. Και οι 22 έχουν δικαίωμα προσφυγής, όμως, έκαναν μόνο οι 2. Η προηγούμενη διοίκηση τους είπε ότι μετά το ματς της Καλλονής ότι αν πέσει η ομάδα δεν θα πάρουν ούτε ευρώ. Εμείς τους δώσαμε ψίχουλα.

Μπορεί στο επικοινωνιακό να μην πηγαίνουμε καλά, γιατί έχουμε την αρχή να το ανακοινώνουμε όταν κάτι είναι έτοιμο. Είχαμε επαφές και αυτήν την εβδομάδα, θα έχουμε και την επόμενη. Θέλουν τον χρόνο τους. Ο κόσμος θέλει πράγματα, αλλά δεν μπορούμε να κινηθούμε με άγχος και πανικό. Όταν έρθει ο χρόνος, θα το ανακοινώσουμε. Δεν θα είναι αργά.

Στις 30/6 η γ.σ. των μετόχων, αντί για τις 5/7, όπου θα παρουσιάσουμε ό,τι έχουμε να παρουσιάσουμε και ας αποφασίσει ο κόσμος. Για εμάς δεν υπάρχει το σενάριο

Για την εξαγορά του ΑΦΜ: Ούτε αυτό το σενάριο υπάρχει στην τωρινή διοίκηση, ούτε για εξαγορά ούτε για κάτι παραπλήσιο. Σε αυτό είμαστε κάθετοι.

Γιάννης Ψηφίδης: Θα ξεκινήσω με το πώς η οργάνωση της ΠΑΕ έχει στόχο την προσέλκυση του επενδυτή. Μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί τίποτα. Αν είχε εμφανιστεί, δεν θα ήμασταν τώρα εμείς εδώ. Και δεν έχουμε τίποτα κοντά μας. Θα πούμε πώς πρέπει να οργανωθούμε και να ετοιμάσουμε κάποια πράγματα για να κάνουμε τον Άρη πιο ελκυστικό. Ο Άρης ισχυρός παίζει στη Football League με στόχο τη Superaleague.

Πρέπει να υπάρχει ένα business plan πλήρες και ν΄ ακολουθείται. Πρέπει οι ακαδημίες να λειτουργούν με οργάνωση και στόχος. Ο λαός του Άρη, που ήδη υπάρχει, με υψηλή πίστη στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας μας, είναι γεγονός. Είναι βασικά στοιχεία, που ανοίγουν την πόρτα για επενδύσεις.

Για εμένα είναι η τρίτη περίοδος που ασχολούμαι με τον Άρη. Με επηρεάζει και ο αδερφός μου, που είναι στο Τέξας. Από μωρά παιδιά είμαστε Άρης.

Την 1η  φορά το 2012 νοικοκυρέψαμε τα πράγματα και επιτρέψαμε στην ομάδα να πιστέψει και να καταφέρει να παραμείνει.

Πέρυσι στόχος μας ήταν να μπούμε στο άρθρο 99. Και αυτό το πετύχαμε. Δυστυχώς, οι εξελίξεις δεν ήταν αυτές που περιμέναμε. Μας άλλαξαν, ήρθαν άλλα πρόσωπα και στους δύο παραπάνω τομείς, βούλιαξαν τον Άρη. Στις 3/3 ήρθε η πρόταση του Στεφανίδη σε μένα και ενώ υπήρχαν 7 αγώνες, οι πιθανότητες ήταν ελάχιστες για να σωθεί το καράβι.

Ο Άρης έπεσε, αλλά συνέχισα να είμαι κοντά στην προσπάθεια του κ. Στεφανίδη, με ένα καράβι που σχεδόν έχει πατήσει τον πάτο. Στόχος μας είναι ν΄ αρχίσουν τα βήματα προς τα επάνω, για αυτόν τον μεγάλο Άρη που αγαπάμε.

Είναι γεγονός πως ο πιο χρήσιμος απ΄ όλους είναι ο λαός του Άρη.

Για το άρθρο 106ια: Σε φήμες θ΄ απαντήσουμε γιατί κάποιοι μας κατηγορούν ότι τα έχουμε βρει με τον Σκόρδα και παλιούς διευθυντές για να γλιτώσουν τα χειρότερα κ.τ.λ. Γενικά ο κόσμος δεν έχει καταλάβει κάποια πράγματα. Το άρθρο 106ια έχει συγκεκριμένες προϋποθέσεις και είναι πιο περιεκτικό από το άρθρο 99. Αυτές τις προϋποθέσεις τις πληροί ο Άρης, αλλά χρειάζεται έναν επενδυτή και έναν ορκωτό λογιστή. Θα βγει σε πλειστηριασμό η περιουσία του Άρη. Εφόσον αυτή κοστολογηθεί, θα βγει μια τιμή και θα πάρει την ομάδα ένας άνθρωπος με 0 χρέη. Τα υπόλοιπα θα πάνε στους παλιούς μετόχους. Δεν ήρθαμε εδώ για να σώσουμε τους παλιούς προέδρους αλλά για να πετύχουμε το καλύτερο για τον Άρη. Το άρθρο δεν δίνει σε κανέναν καμία απολύτως ασφάλεια ότι θα την γλιτώσει, γιατί όλα θα πάνε πάνω τους. Το ενεργητικό του Άρη μεταβιβάζεται κάπου και μπορεί η ομάδα ν΄ αγωνίζεται στην κατηγορία που ανήκει.

Μια περίπτωση που έκανε πολύ ελκυστική ομάδα. Με χαμηλό ποσό μπορεί κάποιος να πάρει την ομάδα και να προχωρήσει σε γρήγορη απόσβεση.

Πρέπει να εξαντλήσουμε τα περιθώρια για το πώς θ΄ αγωνιστούμε στη Β΄ Εθνική.

Τον λόγο πήρε ξανά ο κ. Ψηφίδης: Με βάση τα μίνιμουμ έσοδα που έχουμε υπολογίσει, η προσπάθειά μας θεωρώ ότι μπορεί να στεφθεί με επιτυχία και να βγάλουμε μία πολύ σοβαρή και καλή χρονιά. Να είναι βέβαιος ο λαός του Άρη ότι θα στεφθεί με επιτυχία. Θα έχουμε μία χρήση επικερδή.

Τον λόγο ξαναπήρε ο κ. Ψηφίδης: Ο Άρης γνωρίζετε τι είναι. Υπάρχουν στάνταρ έσοδα και πιθανά έσοδα. Εμείς δεν μιλήσαμε για πιθανά έσοδα. Κεντρικός χορηγός στη φανέλα υπάρχει κάθε χρόνο, γι΄ αυτό μιλάμε. Όπως και για τα τηλεοπτικά και τα εισιτήρια διαρκείας. Μιλήσαμε για δύο φιλικούς αγώνες. Ακούσατε κανένα περίεργο πιθανό;

Ο κ. Στεφανίδης συμπλήρωσε: Τα έξοδα τα φετινά είναι πολύ χαμηλότερα, από τα περσινά και τα προπέρσινα. Βασικό μας μέλημα είναι να εξασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία της φετινής χρονιάς, ότι τα έσοδά μας θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα έξοδα, ώστε να δημιουργήσουμε μια μαγιά διαπραγμάτευση. Έχω μιλήσει σχεδόν με όλους τους πιστωτές και δεν θα μας δημιουργήσουν πρόβλημα. Γιατί και αυτοί μετά θα έχουν πρόβλημα. Εμείς δεν πάμε σε αυτούς τους ανθρώπους, να τους πούμε ‘πάρε τόσα’ για να κλείσουμε. Αυτά τελείωσαν. Εμείς θα μπαίνουμε στη συζήτηση για τη συμβιβαστική λύση.

Σε ερώτηση για το άρθρο 106ια και το αν υπάρχει δεδικασμένο, ο κ. Στεφανίδης απάντησε: Υπάρχει δεδικασμένο για εταιρίες που έχουν μπει με αντίδικο, επίσης, πολύ μεγάλη εταιρία. Δεν μπορούν να την ακολουθήσουν πολλές εταιρίες στην Ελλάδα.

Για το πόσα λεφτά θέλει ο Άρης για τη Football League: Τα ποσά δε θα γίνονται φέιγ-βολάν. Χρειάζονται γύρω στα 2 με 2.200.000 ευρώ. Υπάρχουν πολλά περιθώρια στο μπάτζετ, γιατί τα συμβόλαια είναι χαμηλά με εξαίρεση 3-4. Αυτά σε συνεννόηση με τον κόουτς για το αγωνιστικό επίπεδο, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι προπονητές, γυμναστές, είναι όλο το πακέτο. Γιατί όλοι είναι μία ομάδα. Συν τη μισθοδοσία του διοικητικού προσωπικού, δεν θέλουμε να ξεπεράσουμε τα 2.200.000 ευρώ. Αυτό είναι το ποσό που πρέπει να δαπανηθεί και είναι πολύ εύκολο να βρεθεί.

Από εδώ και πέρα, όλα μπαίνουν σε νέα βάση. Μιλήσαμε για αγωνιστικό μπάτζετ, που συμπεριλαμβάνει όλο το Δασυγένειο. Και όλα αυτά θα μελετηθούν και θ΄ αξιολογηθούν. Δεν είμαστε άνθρωποι που παίξαμε μπάλα, κάναμε αυτήν την επιλογή. Να προχωρήσουμε με αυτό μοντέλο. Όχι ότι θα είμαστε απ΄ έξω και δεν θα παίρνουμε εμείς την απόφαση. Για να προχωρήσουμε στην Καλαϊτζίδη, το περάσαμε από κόσκινο. Έπρεπε να εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα το ίδιο και αυτός και να είμαστε συνεπείς σε αυτά που λέμε. Ο Άρης έχει χάσει την αξιοπιστία του και αυτή δεν κερδίζεται από τη μια μέρα στην άλλη. Η διοίκηση δεν θα πρέπει να εκτίθεται, γιατί εκθέτει τον Άρη.

Υπάρχει πρόβλημα για το τι θα κάνουμε με το Δημόσιο και το πώς θα γίνει αποπληρωμή. Έχουμε συνεργασία με όποιον πρέπει και στόχος μας είναι ο Άρης τον Αύγουστο να έχει την πρώτη φορολογική ενημερότητα.

Δυστυχώς το παρελθόν έχει δείξει ότι τα λεφτά υπήρχαν, αλλά μάλλον έλειπαν οι προθέσεις.

Στις 1/7/2012 ήρθαν ο Λαμπριάκος με τον Κατσιαούνη. Θα πρέπει να ελεγχθεί εκείνη η αδειοδότηση για το πώς την πήραμε. Μόλις βρω χρόνο, θα το ψάξω. Από εκεί ξεκίνησε η κατρακύλα. Ήμασταν εδώ 1η Ιουλίου, είχαμε περιορισμό μεταγραφών, φέραμε κάποιους παίκτες, δεν υπήρχε μία.

Να ευχαριστήσω 3-4 ανθρώπους, που δεν θέλουνε να πω τα ονόματα. Ήρθαν και αγόρασαν τα διαρκείας της επόμενης χρονιάς, χωρίς να τα έχουμε ανακοινώσει. Δεν είναι άνθρωποι ούτε επώνυμοι ούτε πλούσιοι. Εκείνη την περίοδο με τον οικονομικό προγραμματισμό που έγινε, δεν υπήρχαν οικονομικά προβλήματα τότε. Το πρόβλημα ήταν στο αγωνιστικό.

Για τον Δασυγένη: Ένα ευχαριστώ για τη βοήθεια που μας έδωσε. Δεν μπορώ να μιλήσω εγώ για τις προθέσεις του. Έχουμε κτίσει μια καλή προσωπική σχέση. Είναι οπαδός του Άρη, που αγχώνεται και αυτός για το τι θα γίνει αύριο. Μακάρι να έχει κάτι στο μυαλό του. Δεν μου έχει πει κάτι.

Για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών: Σε αυτόν τον τομέα είμαστε έτοιμοι ν΄ αντιμετωπίσομε την οποιαδήποτε κατάσταση. Δεν είναι ανάγκη να βγαίνει προς τα έξω το πώς θα κινηθεί ο Άρης. Πρέπει να πάρει αυτό που του αξίζει. Αν δεν το παίρνει από κάπου, δεν θα είναι διαθέσιμος. Θέλουμε 5 εκ. από τα τηλεοπτικά.

Για το άρθρο 106ια: Με το άρθρο 106ια ο Άρης μπορεί να μην χάσει την κατηγορία και να εξυγιανθεί.

Ας δούμε πρώτα τι λεφτά μπορούμε να έχουμε διαθέσιμα. Να ξεκινήσουμε το γύρο των διαπραγματεύσεων, αν συμφωνούν ή όχι, ας έρθουν να μας ρίξουν. Μπορεί να πέσουμε και νωρίτερα μόνοι μας. Υπάρχει το χρονοδιάγραμμα μέχρι τις 30/6 για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα. Οι χορηγίες αρχίζουν να έρχονται από τέλη Ιουλίου, όταν αρχίζουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις. Εκτός αν καταφέρουμε να πετύχουμε προκαταβολές. Αλλά όχι και βεβιασμένα. Αλλά εγώ δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα έρθουν να μας κάνουν προσφυγή και θα ζητούν αφαίρεση βαθμών. Μπορεί να θέλουμε τη Β΄ Εθνική, αλλά δεν θ΄ ανεχτούμε τον οποιονδήποτε εκβιασμό από τον καθένα.

Για τον Μανιά και τον Διούδη, απάντησε ο κ. Καλαϊτζίδης: Είχα πει ότι είναι δύο παράγοντες για να λειτουργήσει η ομάδα: το επίπεδο ικανότητας των στελεχών και το κόστος στην ομάδα, γιατί είναι κάπως συγκεκριμένο το μπάτζετ. Ν΄ αποφύγουμε αυτό που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Ενώ συμφωνούμε ότι ο Άρης είναι μια μεγάλη ομάδα, οι επιλογές σε πρόσωπα συρρίκνωναν τη δυναμική του. Όταν λες ότι είσαι μεγάλος, πρέπει να είσαι και στις πράξεις. Αυτό είναι το πνεύμα που θα κινηθούμε, σε κάθε περίπτωση και χωρίς εξαιρέσεις.

Τον λόγο πήρε ο κ. Στεφανίδης: Είναι θέμα προπονητή. Με κανέναν ποδοσφαιριστή δεν έχουμε πρόβλημα. Συζητήσαμε για το τι θέλουν αυτοί και τι εμείς. Πλέον μπαίνει και η παράμετρος του κόουτς. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε με τον Σωκράτη (σ.σ. Διούδη) ούτε με τον Μιχάλη (σ.σ. Μανιά). Ο κόουτς είναι ενήμερος.

Στη συνέχεια ξαναπήρε τον λόγο ο κ. Καλαϊτζίδης: Εγώ κάνω πρόταση, αλλά η διοίκηση αποφασίζει. Υπάρχει ένα πλάνο εργασίας που καταθέσαμε, για να μπορείς να ελέγχεσαι αν τα βήματα είναι έξω από αυτόν τον σχεδιασμό. Είμαι αναχρονιστικός, ενώ ο νεοέλληνας είναι διαφορετικός.

Για τις επαφές του κ. Μαργαρίτη με τον Ριμπολόβλεφ: Του ευχηθήκαμε καλή επυτιχία, του δώσαμε ό,τι στοιχεία μας ζήτησε. Ήταν μια συνάτηση που θα διαρκούσε δύο λεπτά και δεν έχουμε ιδέα αν έγινε κιόλας. Εμείς του είπαμε ότι είμαστε στη διάθεσή το για ό,τι χρειάζεται. Θα ήμασταν χαζοί ν΄ αρνηθούμε μια τέτοια ενέργεια.

Για τα οικονομικά της ΠΑΕ: Για τα περισσότερα μέχρι τον Ιούνιο του ’12 υπάρχει το πόρισμα της ΝΕΧΙΑ. Όσον αφορά τα δύο τελευταία χρόνια, εγώ δεν θεωρώ ότι έχουν γίνει όργια. Ούτε ότι ήταν οι συνθήκες τέτοιες για να γίνουν. Σίγουρα, όμως, υπάρχουν θέματα, όπως για το πού φαίνεται που χρωστάμε. Ήδη μια εικόνα την έχουμε.

Η κατάσταση δεν ήταν τόσο τραγωδία. Δεν είναι η μοναδική που χρωστάει, που έχει απλήρωτους παίκτες και κινδυνεύει με προσφυγές. Το 90% των ομάδων έτσι είναι. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στη Superleague που έχουν προβλήματα και κατορθώνουν και επιβιώνουν. Στη Football League μόνο δυο ομάδες πήραν αδειοδότηση. Όλες οι υπόλοιπες έχουν προβλήματα. Κάθονται και τα αντιμετωπίζουν. Εμείς θα πετάξουμε λευκή πετσέτα; Ο Άρης δεν θα πετάξει λευκή πετσέτα!

Για τις ακαδημίες: Είναι το μοναδικό τμήμα που δεν μας απασχόλησε σε οικονομικό επίπεδο. Νομίζω ότι πλέον όλα είναι πληρωμένα. Το έχουν αναλάβει δύο άνθρωποι να το τρέξουν και το τμήμα βγάζει ‘υγεία’. Αναζητούμε κάποια λεφτά από τις ακαδημίες πού έχουν πάει. Παρ΄ ότι λείπουν λεφτά και είχαμε μείωση στα παιδιά, μπορώ να πω ότι αυτό το τμήμα δεν μας έχει απασχολήσει σαν πρόβλημα ούτε λεπτό.

Με ποιο τρόπο θα αποκτήσει ο Άρης φορολογική ενημερότητα και για τις συμφωνίες με τους πιστωτές: Αν δεν δέχονται, ας τα χάσουν. Θα πάμε στο μνημόνιο της ΕΠΟ. Εγώ σας λέω ότι δεν θα πάμε εκεί, αλλά θα τα βρούμε.

To Top