ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Έρευνα του ανακριτή για την ΠΑΕ Άρης (2004-2012) με βάση το πόρισμα της ΝΕΧΙΑ!

Tην διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε ο ΣΤ’ Ανακριτής Θεσσαλονίκης Φίλιππος Τσιώτας, με βάση την έκθεση της εταιρείας ΝΕΧΙΑ που πραγματοποίησε διαχειριστικό έλεγχο στην ΠΑΕ Άρης για την 8ετία 2004 έως το 2012.

Η έκθεση συσχετίστηκε με την προηγηθείσα μήνυση του πρώην προέδρου Λάμπρου Σκόρδα εναντίον όλων των διοικήσεων της ΠΑΕ, αλλά και της Κοινωνίας Μελών Άρη, από τον Μάιο του 2009 και μετά.

Ο ανακριτής ζήτησε περαιτέρω έρευνα επειδή από τον έλεγχο ορκωτών λογιστών της ΝΕΧΙΑ φέρεται ότι προέκυψαν θέματα κακοδιαχείρισης και για τον μηνυτή Λάμπρο Σκόρδα και για άλλους που άσκησαν διοίκηση στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, πριν το 2009.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, από το ΣΤ΄Ανακριτικό Τμήμα διαβιβάστηκε σχετικό αίτημα προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Το αίτημα έγινε δεκτό.

Εκτός της μήνυσης Σκόρδα, ερευνώνται και τα άλλα θέματα κακοδιαχείρισης που καταγράφονται στην έκθεση της ΝΕΧΙΑ και κατέδειξε ότι υπήρχε κακοδιαχείριση από τους παράγοντες της ΠΑΕ Άρης.

Στόχος είναι να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται απιστία ή οποιοδήποτε άλλο παρεμφερές αδίκημα. Η έρευνα της συγκεκριμένης υπόθεσης καθυστέρησε για περισσότερο από ένα χρόνο, λόγω της παρατεταμένης αποχής των δικηγόρων.

Στη έκθεση της ΝΕΧΙΑ καταγράφονται πολλές περιπτώσεις καταστρατήγησης της φορολογικής νομοθεσίας (π.χ. πληρωμές χωρίς συμφωνητικά ή παραστατικά), καταβολές χρημάτων εκτός τραπεζών – αντίθετα σε όσα ο νόμος επιβάλλει για συγκεκριμένα ποσά, αλλά και αντίθετα στις αρχές της χρηστής διοίκησης -, μη  παρακράτησης και μη απόδοση φόρων κ.ά.

Πηγή: voria.gr

 

To Top