ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απόφαση-σταθμός: Στο Μουντιάλ της Ρωσίας οι διαιτητές θα χρησιμοποιούν βίντεο!

Ιστορική απόφαση -και επίσημα, πλέον- από τη FIFA! Όπως δήλωσε ο Τζιάνι Ινφαντίνο, στο Μουντιάλ της Ρωσίας θα γίνεται κανονικά χρήση βίντεο! Για ποιες αμφισβητούμενες φάσεις θα χρησιμοποιείται αρχικά.

Στο… μόνιμο θέμα συζήτησης τον τελευταίο καιρό, για το αν πρέπει ή όχι να «μπει» για τα καλά η τεχνολογία στο ποδόσφαιρο, βάζει -οριστικά- τελεία η FIFA!

Όπως δήλωσε ο πρόεδρός της, Τζιάνι Ινφαντίνο, η τεχνολογία VAR (Video Assistant Referee), η χρήση βίντεο, δηλαδή, θα χρησιμοποιηθεί κανονικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, που θα γίνει το καλοκαίρι του 2018!

«Θα χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία του βίντεο, αφού αυτά που εισπράττουμε από την πειραματική της χρήση είναι πολύ ενθαρρυντικά», είπε ο κ. Ινφαντίνο.

Αρχικά, ο διαιτητής θα μπορεί να κάνει χρήση του ριπλέι για να δει αν πέρασε η μπάλα τη γραμμή, σε αποβολές, πέναλτι και φάσεις όπου ένας παίκτης έχει τιμωρηθεί λανθασμένα -αντί για συμπαίκτη του. Δεν θα χρησιμοποιείται, δηλαδή, σε πρώτη φάση, για οφσάιντ.

Να θυμίσουμε ότι η χρήση βίντεο από τους διαιτητές εφαρμόζεται ήδη πειραματικά σε κάποια φιλικά παιχνίδια, όπως και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

To Top