ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ατλαμάζογλου: “H υπόθεση πρέπει να εκδικαστεί, δεν μπορεί να μπει στο αρχείο”

Ο εκ των νομικών του Άρη Πάρης Ατλαμάζογλου εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα εκδικαστoύν οι καταγγελίες κατά της Λαμίας.

Σίγουρος ότι η πειθαρχική επιτροπή της Football League θα εκδικάσει την υπόθεση των καταγγελιών των Άρη και ΟΦΗ κατά της Λαμίας εμφανίστηκε ο εκ των νομικών των «κίτρινων» Πάρης Ατλαμάζογλου. Μιλώντας στον «Athletic Radio 104,2» εξέφρασε, μάλιστα, την πεποίθησή του ότι το αρμόδιο όργανο θα αποφανθεί θετικά καθώς, όπως υποστήριξε, υπάρχει νομολογία και δεδικασμένο. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το τι προσδοκούν στην συνέχεια της υπόθεσης: «Πρέπει να ακολουθηθεί η νομική οδός. Τόσο ο ΚΑΠ, όσο και η προκήρυξη του πρωταθλήματος είναι κανονισμένα. Για να είμαι πιο συγκεκριμένος, υπάρχει η πειθαρχική επιτροπή της Football League και στην συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να ακολουθηθεί ο ίδιος δρόμος».

Για την καθυστερήση που επικρατεί: «Η υπόθεση θα έπρεπε να έχει ήδη εκδικαστεί. Πλην όμως λόγω φόρτου εργασίας και άλλων υποχρεώσεων, οι προθεσμίες δεν τηρούνται αυστηρά. Αν αυτό γίνει την επόμενη εβδομάδα ή την μεθεπόμενη δεν χάλασε ο κόσμος. Για εμένα το ουσιώδες δεν είναι η καθυστέρηση αλλά να σταλεί η κλήση για να εκδικαστεί η υπόθεση».

Για τον φόβο να τεθεί στο αρχείο: «Να ξέρετε όμως και αυτό πρέπει να γίνει σαφές: Η υπόθεση πρέπει να εκδικαστεί και δεν μπορεί να τεθεί στο αρχείο αν δεν αποφανθεί η αρμόδια πειθαρχική επιτροπή».

Για τον ισχυρισμό ότι στην συγκεκριμένη υπόθεση υπερισχύει ο ΚΑΠ έναντι της προκήρυξης: «Έχουμε τον ΚΑΠ που ορίζει τις γενικότερες διατάξεις και την προκήρυξη του πρωταθλήματος. Υπογράφεται από όλες τις ομάδες και εγκρίνεται από την ΕΠΟ. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, εξειδικεύει κάποιες διατάξεις του ΚΑΠ. Δεν υπάρχει ούτε αντίθεση, ούτε σύγκρουση. Όσο για το αν υπερισχύει ο ΚΑΠ ή η προκήρυξη είναι προφανές ότι υπερισχύει η προκήρυξη αφού υπογράφεται από όλες τις ομάδες και κατά συνέπεια δίνεται η έγκριση τους».

Για την συνάντηση με τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα: «Είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση με τον κύριο Σιμιτζόγλου. Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη. Κανείς δεν μίλησε για αρχειοθέτηση από την πειθαρχική επιτροπή και δεν μπορώ να κατανοήσω πως ακούγονται αυτά τα πράγματα. Άρα, λοιπόν το ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι το αν υπάρχει διάταξη στον ΚΑΠ ή στην προκήρυξη που επιτρέπει στον αθλητικό εισαγγελέα να βάλει στο αρχείο μια υπόθεση χωρίς καν να την δικάσει. Υπάρχουν διακριτοί ρόλοι. Απορώ για ποιον λόγο στάλθηκε το αρμόδιο έγγραφο στον αθλητικό εισαγγελέα; Γιατί εκεί δεν στάλθηκε διαβιβαστικό έγγραφο και ο ίδιος ο κύριος Σιμιτζόγλου το επιβεβαίωσε αυτό».

Για το αν θα εκδικαστεί τελικά η υπόθεση από την πειθαρχική επιτροπή της Football League: «Η υπόθεση θα εκδικαστεί. Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο μπαίνουμε σε αυτό το ‘τρυπάκι’ για το αν θα εκδικαστεί. Εγώ γνωρίζω με την εμπειρία μου από τα πολιτικά δικαστήρια ότι εφόσον καταθέσω μια αγωγή εκείνη θα εκδικαστεί, δεν μπορεί να χαθεί στα «συρτάρια».

Για τα δεδικασμένα που υπάρχουν: «Υπάρχουν δύο δεδικασμένα. Το ένα αφορά την προηγούμενη υπόθεση με τον Απόλλωνα και το φετινό αφορά τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Υπάρχει νομολογία και δεδικασμένο και εκτιμώ ότι η πειθαρχική επιτροπή θα ακολουθήσει αυτό το δεδικασμένο. Σκάνδαλο θα είναι αν δεν αποφανθεί η πειθαρχική επιτροπή. Εγώ πιστεύω ότι θα αποφανθεί και θετικά».

To Top