ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Για την ταμπακιέρα – καρέκλα της… ντροπής ούτε κουβέντα από τον ΑΣ Άρης (photo)

Όταν δημοσιεύσαμε μια -αντίθετη με την αισθητική, το ήθος και τα όνειρα μας για τον Άρη- φωτογραφία κοινής λήψης (στο facebook με θέα χιλιάδες ανθρώπους στο διαδίκτυο…), περιμέναμε -τουλάχιστον- μια στοιχειώδη απάντηση ευθιξίας, αντρίκια, με κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα την λεβεντιά της οικογένειας του Άρη, η οποία μπορεί να έφθινε τα τελευταία χρόνια, αλλά οι ρίζες της, κρατούν σε στοιχειώδη μορφή το DNA του συλλόγου. Σαν ύστατη μορφή σύνθεσης και όχι διάλυσης για ένα καλύτερο αύριο. 

Πρόκειται για την περιβόητη φωτογραφία, η οποία εμάς μας γεμίζει τουλάχιστον με ένα αρνητικό αίσθημα στα όρια της ντροπής, όπου δυο μέλη του δ.σ. του Ερασιτέχνη Άρη, μέλη εν ενεργεία, σε επίσημη γιορτή του συλλόγου, μέσα στο ίδιο το “σπίτι” του στο Κλεάνθης Βικελίδης, διακωμωδούν θεσμούς, λάβαρα, ιερές αξίες, μειώνοντας τα ίδια τα βραβεία που οι ίδιοι απονέμουν (!) με τη συγκεκριμένη εικόνα. Εάν ήταν σε ένα προσωπικό… πάρτι ή σε κάποια κοινωνική εκδήλωση, δεν θα μας αφορούσε.

Από τη στιγμή όμως που έγινε την ώρα μια επίσημης εκδήλωσης, παρουσία μελών, αθλητών, μέσων ενημέρωσης, ε, ναι… Τότε υπάρχει και το δικαίωμα της στοιχειώδους κριτικής…

Έτσι το καταλάβαμε, έτσι το καταθέσαμε δημόσια.

Η φωτογραφία από μόνη, μας γεμίζει με προβληματισμό, ακόμη και οργή, τη στιγμή που αντί για μια συγγνώμη, διαβάζουμε μια “απάντηση”, επιεικώς… εκτός θέματος.

Επί της ουσίας:

1. Ο Άρης με βάση τα αγωνιστικά και οικονομικά του δεδομένα, είναι στην χειρότερη περίοδο της ιστορίας του. Το κρέας, δεν μπορεί να βαπτιστεί ψάρι.

2. Οι ίδιοι οι άνθρωποι του ΑΣ Άρης ομολογούν ότι τα προβλήματα είναι μεγάλα, αλλά καμία αισχύνη, καμία συγγνώμη, μια και η πλειοψηφία των μελών ήταν και είναι στο τιμόνι που έφερε τον σύλλογο στον πάτο.

3. Το ότι ένας επιχειρηματίας βρίσκεται στη διαδικασία να καλύψει το μετοχικό κεφάλαιο της νέας ΠΑΕ, δεν αναιρεί τα όσα έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν με ευθύνη όλης της οικογένειας του Άρη και κραυγαλέα παραδείγματα, το περσινό “έγκλημα” της μη ανόδου στο ποδόσφαιρο, το φετινό του υποβιβασμού του βόλεϊ κ.α.

4. Κανείς δεν “απολογήθηκε”, απάντησε από τον ΑΣ για την περιβόητη φωτογραφία που πραγματικά μικραίνει τον σύλλογο. Η δημοσίευση της δεν στοχεύει σε πρόσωπα, γιατί πολύ απλά , δεν αναφέρθηκαν καν τα πρόσωπα. Αλλά για την… ταμπακιέρα-καρέκλα, ούτε λόγος…

Όσο για την “απάντηση” του ΑΣ, τη δημοσιεύουμε στοιχειωδώς από λόγους ευγένειας και μόνο…

Γιατί πραγματικά λυπούμαστε, όταν άτομα που έχουν τις τύχες στα χέρια τους αποφεύγουν να ζητήσουν τουλάχιστον μια ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον κόσμο της ομάδας…

ΥΓ: Και κάτι ακόμη: κάποιος να πει εκεί στην Αλκμήνης ότι: μόνο το μέγεθος μετράει, πράγματι. Αλλά το παραγοντικό! Όσες καρέκλες κι αν μπουν…

Διαβάστε το κείμενο του PRESSARIS

Όταν ο Άρης (πλην μπάσκετ…) βιώνει την χειρότερη περίοδο της ιστορίας του σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο…

Όταν ο σύλλογος μετράει παντού ανοιχτές πληγές, με χρέη εκατομμυρίων μέσα σε ένα γενικότερο θολό τοπίο…

Όταν ο πικραμένος κόσμος του περιμένει έργα, πράξεις από παράγοντες που πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, έστω και τώρα…

Τότε, φωτογραφίες, όπως αυτή που κυκλοφορεί σε δημόσια θέα, από μια ΕΠΙΣΗΜΗ γιορτή του συλλόγου, μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης με φόντο το (ιερό) σήμα του «θεού του πολέμου», την ώρα μιας ΕΠΙΣΗΜΗΣ βράβευσης, προκαλεί μόνο θλίψη.

Τέτοιες ώρες το να κάνεις… χιούμορ (πόσο κακόγουστο), ρίχνει αλάτι στις πληγές του συλλόγου και αντί να διακωμωδήσει, τον μικραίνει ακόμη περισσότερο. 

Η φωτογραφία λοιπόν θα μπορούσε να έχει λεζάντα: Μην… μικραίνετε άλλο τον Άρη – Σταθείτε πραγματικά στο… ύψος των περιστάσεων, έστω και τώρα…

Δείτε τη σχετική φωτογραφία

kar

Διαβάστε και την απάντηση του ΑΣ Άρης

“Θεσσαλονίκη, 26 Ιουνίου 2016

Κύριοι,

Σε απάντηση του άρθρου που δημοσιεύετε στο site σας pressaris.gr με τίτλο “Μην …μικραίνετε άλλο τον Άρη – Σταθείτε πραγματικά στο… ύψος των περιστάσεων, έστω και τώρα” (24/6/2016, ώρα δημοσίευσης 12:00), σας απαντούμε:

Αυτό που εσείς ονομάζετε χειρότερη περίοδο της ιστορίας του ΑΡΗ, έρχεται σε μία ημέρα που μόνο χαρά μπορεί να δώσει στον Αρειανό, ο οποίος βλέπει ότι με έργα και όχι λόγια ο Σύλλογος σηκώνει σιγά σιγά το ανάστημά του. Αλήθεια, αν η σημερινή είναι η χειρότερη περίοδος, τότε η περσινή τι ακριβώς ηταν;

Ο ΑΡΗΣ θα παίξει φέτος στη Football League χάρη και στις συντονισμένες και σοβαρές κινήσεις του Δ.Σ. του Α.Σ.ΑΡΗΣ.

Βρίσκουμε τουλάχιστον μικροπρεπές να στοχεύετε προσωπικά ανθρώπους που έχουν αποδείξει στο παρελθόν και εξακολουθούν να αποδεικνύουν ότι στηρίζουν το Σύλλογο με την παρουσία και τις πράξεις τους.

Δεν υποστηρίζουμε ότι τα προβλήματα στο Σύλλογο δεν ειναι μεγάλα. Είμαστε άλλωστε οι πρώτοι που το λέμε δημοσίως. Απλώς εμείς προσπαθούμε να τα λύσουμε. Δεν ασκούμε απλώς κριτική και μάλιστα άγονη και κακόβουλη.

Επιφυλασσόμενοι ρητά, σας ζητούμε να επανορθώσετε, δημοσιεύοντας τουλάχιστον την παρούσα απαντησή μας.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Α.Σ. ΑΡΗΣ”

To Top